Hej hejjestem na tej stronie nowicjuszem ale postaram się być aktywny
zdjęcia robie od 3 lat analogową Yashicą z różnym skutkiem
czasem wyjdą a czasem czegoś im brakuje, powiedzcie co brakuje tym zdjęciom?
poratujecie koledzy fotoamatora
![]()
Hej hejjestem na tej stronie nowicjuszem ale postaram się być aktywny
zdjęcia robie od 3 lat analogową Yashicą z różnym skutkiem
czasem wyjdą a czasem czegoś im brakuje, powiedzcie co brakuje tym zdjęciom?
poratujecie koledzy fotoamatora
![]()
Popraw linki.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Witaj
To zapodaj co posiadasz w swojej kolekcji.
Pozdrawiam
Już coś powinno być widać![]()
Mnie się każde z tych zdjęć podoba. Ziarno, światło, kolory, kadry i w ogóle.
Jedynie w trzecim proponowałbym wyprostowanie i przycięcie tak żeby pomost szedł od lewego dolnego rogu po przekątnej.
jest nieźle![]()
1- mnie te kolory się nie podobają wyblakłe, nieładne, także kadr np. z lewej strony nagle wystają drobne krzaki.
2- coś w tym zdjęciu jest, masz może inne ujęcia tego miejsca? Na tym nie podoba mi się niebo, jest ziarniste, nienaturalne, troche jakby zielone? Dziwne, nie podoba mi się
3- MZ najlepsze z seri ale....występlować lub wykadrować drzewko z prawej i rzecz jasna wyprostować
będzie ładnie
4- nieostre, kiepska GO, jestem na nie
5- taka ot, karuzela
Jak na początek nie jest źlemoże 2 i 1 udziwniłeś obróbką?
To tylko moje skromne zdanie, wrzucaj zdjęcia, a za każdym razem będzie lepiej
PS. Numeruj fotki, będzie lepiej się wypowiadać na ich temat![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Podoba mi się tylko drugie... szkoda kasy na klisze... cyfra tańsza w eksploatacji i w nauce...
Zgadzam się. Cyfra jest idealna do nauki i darmowego eksperymentowania. Jak już się rozsmakujesz w fotografii to wtedy analog Ci się odpłaci pięknymi fotami. Ale uczyć się na kliszach w tych czasach to IMHO próżny trud.
póki nie stać mnie lustrzankę będę nadal rozwijał się robiąc zdjęcia Yashica![]()
przesyłam następne zdjęcia, które chce byście poddali rygorystycznej oceniepiszcie które zdjęcia powinny mieć większą GO, czy dłuższy czas naświetlenia itd...
z góry dzięki za porady![]()