Strona 53 z 54 PierwszyPierwszy ... 34351525354 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

| OlyJedi Awatar bogdan1
    Mieszka w
    miasto, czasem wiocha
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Przy zwrocie gotówki adres rejestracji musi być zgodny z adresem przypisanym do konta. Przy wysyłce adres rejestracji zgodny z adresem wysyłki.
    E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Dostalem zwrot za obiektyw "Olka" 160zl bez potraconych kosztow
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rol6 Zobacz posta
    Witam,

Powiem tak, że nie byłoby problemu ze znikającą kasą gdyby osoba wysyłająca przelew ze strony Olympusa zaznaczyła w poleceniu przelewu opcję, że koszty banków pośredniczących ponosi Klient ( domyślnie Olympus).
    Jeżeli tej opcji nie zaznaczyła to koszty banków pośredniczących ponoszą beneficjenci (czyli my - nabywcy sprzętu).
    Jeżeli bank, z którego Olympus wysyła pieniądze ma wymienione kody SWIFTowe z bankiem w którym mamy konto, to przelew idzie bezpośrednio i otrzymujemy całą kwotę.
    Jeżeli natomiast bank Olymusa nie ma wymienionych owych kodów z naszym bankiem kasa idzie przez Deutsche Bank ( który takie kody posiada) i który z tytułu pośredniczenia w transakcji ściąga haracz w postaci prowizji i jeżeli osoba robiąca przelew nie zaznaczyła w poleceniu przelewu opcję, że koszty banków pośredniczących ponosi Klient ( domyślnie Olympus) otrzymujesz mniej kasy. Też tego doświadczyłem kupując EC-20.
    W sumie lepszy rydz niż nic ...
    tylko, moim skromnym zdaniem Olympus powinien o potrąceniu kosztów banków pośredniczących poinformować w regulaminie cash-backu.
    Więc nie rzucajcie gromów na Wasze banki, ponieważ one ze znikającą kasą nie mają nic wspólnego.

Pozdrawiam
    I to jest chyba właśnie odpowiedź na wszelkie niejasności.

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Maestro, bardzo dziękuję na przytoczenie mojej wcześniejszej wypowiedzi.

Tak działa mechanizm przelewów zagranicznych, że występują banki pośredniczące, które chcą zarabiać i ich nie interesuje, kto płaci nadawca przelewu czy odbiorca.

Olympus robi super akcje marketingowe i wykazuje dbałość o klienta w każdym momencie. Dodatkowymi gratisami, kasą i super serwisem stara się utwiedzić nas użytkowników w przekonaniu, że dokonaliśmy trafnego wyboru.

Tylko marketingowcy również czasem popełniają błędy...które stresują ludzi, jednych bardziej - innych mniej a wystarczy zamieścić w regulaminie promocji umieścić adnotację o kosztach banków pośredniczących i o tym kto je ponosi.

Jednak ten błąd marketingoców Olympusa nie powinien wpływać na ogólne postrzeganie firmy. Mimo to, że dostałem mniej kasy cieszę się, że w ogóle ją dostałem.
    Maestro, jeżeli uważasz moją wypowiedź za użyteczną to wrzuć jakiś punkcik, zawsze milej jest mieć świadomość że ktoś docenił moje wypociny.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rol6 Zobacz posta
    Jednak ten błąd marketingoców Olympusa nie powinien wpływać na ogólne postrzeganie firmy.
    Dlaczego nie? Może mam się cieszyć, że mi przysłali niepełną kasę zamiast pobrać z konta dwa razy tyle? Jeśli dział marketingu przygotowuje kolejny raz nieprofesjonalnie wykonaną promocję, to dlaczego mam oczekiwać, że reszta firmy jest bardziej profesjonalna? Jeśli firma chce uchodzić za poważną, powinna dbać o wszystkie działy, a marketingu w szczególności - od niego zależy czy to co zrobią się sprzeda.
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 21.05.10 o 14:44
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Zgadzam się z Tobą, że wszystkie działy powinny dbać o reputację firmy.

Też nie byłem zadowolony gdy otrzymałem tylko część kasy.

Tylko, że każdym dziale, również w marketingu pracują ludzie, którzy są omylni.
    Ja popełniam błędy, myślę że Tobie również się zdarzają.

Nie wiem na jakim szczeblu w firmie podejmowane są decyzje dotyczące tych promocji i kto decyduje, że akcje przeprowadzać będzie Olympus Niemcy.
    W przypadku gratisów to działa - nie interesuje Ciebie czy kurier przyjeżdża z Niemiec czy z Warszawy. Dostajesz lampę, obiektyw, itd i jesteś zadowolony.

Z kasą jest niestety inaczej. Zanim trafi ona na Twoje konto przechodzi przez system bankowy, co niestety kosztuje. Osoby, które podejmowały decyzje dotyczące promocji polegającej na zwrocie kasy nie wzięły pod uwagę tych kosztów.

Istnieje jeszcze inna możliwość, że marketingowcy nie zawalili - zgodnie z tym co zostało ustalone miała do nas trafiać cała kasa, tylko błędy występują w trakcie realizacji przelewów. Osoba, która wprowadza przelew nie zaznacza w jego opcjach, że koszty banków pośredniczących ponosi nadawca, lub zaznacza opcję, że ponosi je beneficjent i tak trafia na nasze konto mniejsza kwota.

Zawsze możesz napisać do Olympusa z prośbą o wyjaśnienie, możesz również wystąpić na drogę sądową, ale czy to ma sens...

Jeden błąd nie może przekreślać wszystkich działań firmy starającej się jednak zadowolić klienta i związać go z sobą.
    Kasy nie dostałem całej..., ale dwie lampy błyskowe dojechały, na razie nie korzystałem ale zgodnie z tym co można przeczytać na forum serwis jest również bardzo dobry.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A fe Olympus! Dał coś za darmo, ale dał za mało. W dodatku nie ze swojej winy, tylko z powodu zachłanności instytucji bankowych. Olympus be!
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar burbot
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Gdyby nie promocja to nie kupiłbym 9-18 w Polsce z uwagi na zaporową cenę. Taniej przez znajomych w USA; http://cameras.pricegrabber.com/slr-...rd=1/st=query/
    także z gwarancją respektowaną przez Olympus Polska.
    DMC-G2 & E-510 & 14-54 mm & 9-18 mm & 14-42 & FL-36 & MMF-2

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    Jak to jest z gwarancjom na Fl-36r z promocji na E-30.Dostałem tą lampę i nie ukrywam że chcę ja sprzedać a pieniądze z niej przeznaczyć na nowe szkiełko.Ludzie którzy by chcieli kupić tą lampę od demie pytają o gwarancję .W pudełku jest tylko gwarancja Word Olympus w kilku językach ,taki "papier rozkładany" dużego formatu.Tam nic niema tylko Napis FL-36R.Czy trzeba to "podbić" w Olimpus Polska ? czy coś w pisać w niej?
    No bo jak się coś zepsuje to co z tym robić? Wychodzi na to że nie ma na to gwarancji!!!
    Defakto pusty papier to nie gwarancja niby jest ale jej niema, a produkt jest nowy.
    Jak to jest?
    Olympus: OM-D E‑M5 Mark II, ZD 12-50 EZ, Zuiko 50mm f1.8,

Awatar burbot
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cocpit Zobacz posta
    Witam
    Jak to jest z gwarancjom na Fl-36r z promocji na E-30.Dostałem tą lampę i nie ukrywam że chcę ja sprzedać a pieniądze z niej przeznaczyć na nowe szkiełko.Ludzie którzy by chcieli kupić tą lampę od demie pytają o gwarancję .W pudełku jest tylko gwarancja Word Olympus w kilku językach ,taki "papier rozkładany".....
    Jak to jest?
    Wystarczy tylko kopia rachunku zakupu, a czasem tylko nr seryjny [dla FL-36 pod napisem z przodu wytłoczony numer pod naklejką]. Dla pewności warto zadzwonić do sewisu Olympusa.
    DMC-G2 & E-510 & 14-54 mm & 9-18 mm & 14-42 & FL-36 & MMF-2