Zaszalałem i nabyłem cudo, czyli obiektyw 12-60 . Na razie funkcjonuje przy moim E-400, ale myślę o czymś nowym, moze E-620?? Co wy na to?? Cena po wydaniu sporej sumy na obiektyw, przystępna .
Zaszalałem i nabyłem cudo, czyli obiektyw 12-60 . Na razie funkcjonuje przy moim E-400, ale myślę o czymś nowym, moze E-620?? Co wy na to?? Cena po wydaniu sporej sumy na obiektyw, przystępna .
Albo E30
Najlepiej do sklepu przejść i się przymierzyć. O samych aparatach znajdziesz wiele wątków na forum.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
^ Jak wyżej. Dla mnie E-620 miała za mały uchwyt, z 14-54 tworzyła średnio wyważony zestaw a 12-60 waży nawet więcej. Kwestia wielkości łapy. Znacznie lepiej było z E-30. Konkretna maszynka.
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
witam
mam 620 z 14-54 , przez chwilę miałem podpiete 12-60
było ok !
co prawda 620 z gripemteraz grip mozna nabyć za góra 100 PLN
ps.
nie kumam o co Wam chodzi z gripem w 620 ? mam raczej duże łapska , cudów nie ma , ale nie jest zlemoze dlatego ze trenowałem długi czas na 400
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Kwestia przyzwyczajenia i upodobań - dlatego pisałem aby przejść się do sklepu i pomacać![]()
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Pamiętaj, że kupując E-3 będziesz miał zarówno uszczelniony obiektyw jak i aparat, o ile ma to jakieś znaczenie.
....a dlaczego chcesz zmienić E-400? Czego tobie brakuje? jakie zdjęcia najczęściej robisz?
Zdjęcia?, na ogół przyrodnicze, makro, czasem wybitnie techniczne(foto urzadzeń, przedmiotów, itp.). A zmienić chcę bo chodzi o podobno lepszy procesor, ekran odchylany, stabilizację a tak naprawdę to chyba chcę coś nowego jak już mam nowe szkło.
Poza tym dzięki wszystkim za zainteresowanie.
Pierwszy który nie ściemnia o potrzebachpo prostu chce coś nowego
Jeśli przywykłeś i polubiłeś mały uchwyt w E-400 to bierz E-620, jeśli wolisz większy uchwyt, cenny do ciężkich szkieł jak np. 50-200 to dołóż do E-30 który właśnie znika ze sklepów.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Witaj !
do E-620 podpinam ZD 70-300 i jest ok, wiec ZD 12-60 tez bedzie ok.
Korpus trzymam od spodu uchwyt pod.. obiektyw a prawa reka
obsluguje aparat.
Zrobiles bardzo dobre rozwiazanie kupujac to szklo.
Uzywam ZD 11-22 i ZD 14-54 a nieraz chetnie bym mial
jedno szklo zamiast dwoch.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak