Tło wpada w szary.Czerwień ok![]()
Tło wpada w szary.Czerwień ok![]()
ISO800, czas 1/25s z ręki.
14. Na karuzeli
15. Wieża kościoła
16. Święconka
![]()
Ostatnio edytowane przez m_kola ; 5.04.10 o 19:12
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
15-tka aż się prosi o "ponaciąganie" perspektywy.
Pionowe krawędzie wyprostować do pionu (wszystkie) a dach u góry do poziomu. Krzyż, jak się nie zmieści, można wystemplować ale raczej należałoby dosztukować niebo
Szkoda obciętego prawego końca dachu.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Na karuzeli i na ławeczce przyjemne ciepłe rodzinne zdjęcia. Wieża koscioła po poprawce trochę lepiej ale bogatszy o doświadczenie podszedłbym do tematu raz jeszcze.
pozdrawiam Wiejo
Raz jeszcze do zrobienia tego zdjęcia czy obróbki?
Problem polega na tym, że ten kościół ma każdą połać dachu w inną stronę. Ciężko mi uchwycić coś co będzie pionowe lub poziome a jednocześnie będzie jakiś ład na zdjęciu. Nie zrzucam winy na obiekt a wręcz przeciwnie, przyznaję się, że jestem za cienki na takie pokręcone kształty stąd obróbka
No ale zawsze warto spróbować!
Myślę, że raz jeszce mając na wzgledzie możliwości obróbki. Trzeba to jakoś wypośrodkować tym bardziej, że jak piszesz sam obiekt do łatwej architektury nie należy.
pozdrawiam Wiejo
Jest lepiej ale jeszcze sporo brakujePolecam lekturę na ten temat.
Spróbowałem się pobawić i widzę, że niezła łamigłówkaO ile z pionami (linie 5 i 6) nie ma kłopotu, to z poziomami już gorzej.
Linię 1, ustawiłem według warstwy cegieł. Linię 2, według nadproża nad oknami. Dotąd było prosto ale dalej już "schody"- widać patrząc na linie 3 i 4. Któraś z tych krawędzi (2, 3, 4) nie jest pozioma. Która- nie wiem, nie widząc w naturze trudno mi ocenić.
Białe miejsca, pozostałe po prostowaniu perspektywy, można wystemplować.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ano właśnie. Odpowiedź jest taka, że poziomego nie ma tam nic. Tylko piony. W rzeczywistości kościół wygląda tak (to akurat widok od drugiej strony):
(zdjęcie zapożyczone ze strony Parafii - znalezione w necie i nie moje)
No, tu akurat niewiele widać ale muszę uwierzyć na słowo![]()