Tak jak poprzednikom najbardziej podoba mi się 21.
Szkoda, że w 24 nie zmieścił się cały. Obcięty lepiej wygląda w 25.
Tak jak poprzednikom najbardziej podoba mi się 21.
Szkoda, że w 24 nie zmieścił się cały. Obcięty lepiej wygląda w 25.
21 najlepsza z serii.
Jako że oceny bardzo dobre, to jeszcze dwie
26.
27.
![]()
Fajna sprawa - takie fotki z zoo. Faktycznie brakuje ostrości chociaż miniaturki wyglądają na ostre ale to pewnie kwestia rozdzielczości. U Ciebie przynajmniej terrarium ładnie oświetlone
próbowałeś może doświetlać lampą błyskową? wymusza krótszy czas migawki. Z exiffa na każdym zdjęciu są strasznie długie czasy wiec nawet statyw w tym przypadku by nie pomógł a jedynie zamrożenie gada albo przybicie do gałęzimoże to przez te czasy lekkie rozmycie?
Napisz jeszcze w jaki sposób cyknąłeś te fotki, chciałbym poznać Twój sposób zanim napiszę więcej od siebie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
26;27
ten gostek wygląda jak jakiś security na dyskotece, niezła poza i minka
i tu też chyba brakuje ostrości...?
Ostatnio edytowane przez Holek ; 22.03.10 o 18:58 Powód: Automatyczne scalenie postów
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
ale blade te zdjecia, tak mnie sie wydajea co powiesz na to?? tak na szybko podkrecone
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
to tak - statyw lipa, bo nie ma miejsca, o zakazie używania lampy w zoo gdzieś kiedyś słyszałem ale nie wiem na ile to prawda.
Jeśli będziesz mieć okazję jeszcze cykać w zoo, to jeśli zdecydujesz się na lampę to przyłóż obiektyw do samej szyby - na grubość osłony przeciwsłonecznej założonej odwrotnie - unikniesz odbić.
Mi się tak udało we wrocławskim zoo i nikt mnie nie zaczepił, że używam lampy
a i fotki wyszły mi ostre, niestety ze względu na słabo oświetlone terraria - tło ciemne, nawet po późniejszym rozjaśnieniu.
U Ciebie fajnie by to wyszło bo masz lepsze warunki u zwierzaków
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
aha, bawiłeś się czasem - a jak byś otworzył trochę przysłonę to byś zyskał na czasie![]()
Ostatnio edytowane przez Holek ; 22.03.10 o 19:15 Powód: Automatyczne scalenie postów
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
nie będę się wypowiadać o technicznych aspektach zdjęcia, ale przyznam że rozbawiło mnie do łez...![]()
- aparat 3 000pln
- bilet do zoo 15 pln
- mina małpy - BEZCENNE![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach