Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zależy mi na opini

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zależy mi na opini

Witam serdecznie

Mam ogromną prośbę - zależy mi na Waszych opiniach do załączonej pracy. Za jedno wyrazowe wypowiedzi typu gniot dziękuję - po prostu nie wpisujcie. Liczę na pozytywne lub negatywne wypowiedzi, ale razem z rzeczowym uzasadnieniem.
    Szukam dobrej galerii w której można się zatrzymać na długi czas, w której ludzie dyskutują na temat wystawianych zdjęć a nie tylko widzi się komenty typu "ale super", "kompletny gniot" lub coś w tym stylu. Jestem w tej galerii krótki czas, więc przekonajcie mnie że warto tutaj pozostać poprzez wyrażenie Waszej opinii na temat tego zdjęcia.

Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi

P.S. Liczę na ciekawą dyskusję...

Pozdrawiam,
    Piotr
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2214020(800).jpg
Wyświetleń:	193
Rozmiar:	700,7 KB
ID:	29657  

Awatar Gaudama
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Po co ta ramka? Spotyka się ją często na ślubnych fotach, ale to raczej symbol kiczu.
    Ten "kwiatek" (to chyba najbardziej adekwatne określenie) niemal wchodzi w tę ramkę.
    Patyczki gubią się w tle, no i ten dziwaczny, niczym nie uzasadniony ukośny podział czerni i bieli.
    Ogólnie rzecz ujmując, jest to kiczowaty obrazek z "wydumaną" kompozycją

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gaudama Zobacz posta
    Po co ta ramka? Spotyka się ją często na ślubnych fotach, ale to raczej symbol kiczu.
    Ten "kwiatek" (to chyba najbardziej adekwatne określenie) niemal wchodzi w tę ramkę.
    Patyczki gubią się w tle, no i ten dziwaczny, niczym nie uzasadniony ukośny podział czerni i bieli.
    podpiszę się pod tą wypowiedzią obiema "ręcami". Podział taki żeby kwiatki były na ciemnym, a patyczki na białym? Tak to rozumiem. Foto słabe. Daj coś wiecej, bo po jednym to niewiele można wywnioskować i dla Ciebie - czy dobry portal. i dla nas - czy ciekawe robisz foty

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    za resztą, dodam tylko, że nie lubię tak płaskiego światła (braku) i niepotrzebnie ciasnego kadru.

Dałeś zdjęcie do działu Ocena Zdjęć. W tym dziale spokojnie można jeździć po słabych zdjęciach. Jeśli ci to przeszkadza to przenieś się do działu dla początkujących.

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotopium Zobacz posta
    Jestem w tej galerii krótki czas, więc przekonajcie mnie że warto tutaj pozostać
    Nie wiem dlaczego mamy Cię przekonywać,że warto tutaj zostać,skoro jesteś tu jakiś czas,to sam musisz wiedzieć czy warto pozostać,czy poszukać innego miejsca.Mam takie wrażenie,że chcesz pokazać,że oto pojawił się w OC,ktoś wyjątkowy i tylko od forumowiczów to zależy czy zechce zaszczycić ich swoją osobą na tym forum.
    Wnioskuję to po treści posta jak i po tym,że wstawiasz jedno bardzo przeciętne,wręcz słabe zdjęcie w jeszcze słabszej prezentacji.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Widać, że starałeś się przemyśleć kadr ale nie do końca wyszło. Akcenciki w postaci śniegu na koszyczkach kwiatu są matowe, bez gry swiatła podobnie jak łodyżki rośliny. Kadr jakby był zrobiony z grającym na nim światłem bardziej przyciągał by uwagę. Ramka jest kwestią gustu. Ty wybrałeś taką ale jak już trzeba to czy nie lepiej jakąś bardziej delikatną wyznaczającą ramy oglądania kadru?
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Tragiczna jakość... brakuje ostrości do takiej stylistyki jak wybrałeś.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Witam serdecznie

Mam ogromną prośbę - zależy mi na Waszych opiniach do załączonej pracy.

Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi

P.S. Liczę na ciekawą dyskusję...

Pozdrawiam,
    Piotr
    Wkleic Adama Malysza mozna w tle,chociaz jak z taka obrobka pojechales to tylko Fortuna sie nada,abo Bachleda lepszy,tak on bardziej sie nada
    Tak sobie mysle,ze na jakiejs skoczni robiles tylko skoczek albo przelecial,albo nie nadlecial.

Cwicz dalej-bedzie coraz lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 24.02.10 o 21:12

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Jestem w tej galerii krótki czas, więc przekonajcie mnie że warto tutaj pozostać...
    Zgadzam się z e-510
    Dlaczego to my mamy Cię przekonywać? Napisałeś, że jesteś krótki czas na tym forum, pewnie dlatego jeszcze nie zdążyłeś się zorientować- tu nikt nie namawia. Ani żebyś został ani żebyś sobie poszedł- Twój wybór.
    Za to opinii i komentarzy Ci nie zabraknie (tylko pokazuj zdjęcia). Zarówno tych złośliwych jak i tych rzeczowych
    Nie wszyscy to wytrzymują
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 24.02.10 o 21:20
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Wkleic Adama Malysza mozna w tle,chociaz jak z taka obrobka pojechales to tylko Fortuna sie nada,abo Bachleda lepszy,tak on bardziej sie nada
    Tak sobie mysle,ze na jakiejs skoczni robiles tylko skoczek albo przelecial,albo nie nadlecial.

Cwicz dalej-bedzie coraz lepiej.
    Przez Ciebie poplułem monitor