Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: [żonkilowe foty] by zonkinho

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Dzięki za miłe słowa.

Nie tak dużo. Modelka do mnie zagadała "ej Ty &%^%$&, dawaj zdjęcia!" albo jakoś tak. Po 10 minutach foto było A tak serio to Kasia to bardzo miła osóbka i jak stwierdziła, jest cierpliwa bo warto.
    [unpretending mode="off"]
    zapomniales dodac ze bez dobrego asystenta niektore ujecia bylyby wrecz niemozliwe
    [unpretending mode="on"]

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jeżeli się czepiać, to koniec nosa jest jakoś dziwnie ciemniejszy...
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    [unpretending mode="off"]
    zapomniales dodac ze bez dobrego asystenta niektore ujecia bylyby wrecz niemozliwe
    [unpretending mode="on"]
    co takiego robi dobry asystent?

kowalikster
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Jak to co? Sra na żółto-zielono

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Dobry asystent chodzi co chwila poprawiać światło akurat to znajdujące się za modelką...

Przy okazji robi bekstejdże :P

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ja bym chciał zostać asystentem

pokaż jeszcze jakieś nowe fotki
    Jestem taką marionetką nieasertywną
    "Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."

jungli
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Normalnie klasyk. No questions at all.
    Nie rozumiem, musze sie powielac na x forach, zeby ludzie piali echy i achy?

Fajny portret, bardzo dobrze zrownowazone swiatelko, jedyna rzecz, ktora mi nie pasuje to biala bielizna...

pozdroofka

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Dlatego że mam większą kontrolę nad głębia ostrości. Dlatego, że jest większa rozpiętość tonalna i lepszej jakości wyższe ISO? Dlatego, że mogę przesiąść się na lepsza matrycę (fullfrejm)? :P
    lepszej jakości wyższe ISO rozumiem, większa rozpiętość tonalna przy fotografii jaką produkujesz to już dość mocno naciągane, ale większa kontrola na głębią ostrości? Przy D90? Tu to Cię chyba fantazja ułańska poniosła zonkinho A co do przesiadki na ff to ofkors, przy założeniu ze szklarnie masz już kupowaną pod tegoż ff, bo jeśli nie, to nie widzę większej różnicy w przesiadce z olka na ff czy nikosia aps-c na ff
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    lepszej jakości wyższe ISO rozumiem, większa rozpiętość tonalna przy fotografii jaką produkujesz to już dość mocno naciągane
    Jeśli brak przepałów w D90 tam gdzie w E-3 były to naciąganie, to ok. Masz rację.

ale większa kontrola na głębią ostrości? Przy D90? Tu to Cię chyba fantazja ułańska poniosła zonkinho
    ZD50 nie potrafił na mniejszej matrycy osiągnąć wystarczająco małej GO do zdjęć plenerowych jakie robię, a Nikkor 85/1.8 już sobie lepiej radzi w tym zakresie (przy okazji pięknie abberując ). Rozważałem zakup Sigmy 50/1.4 pod 4/3 ale stwierdziłem, że jak już zmieniać szkło to bardziej perspektywicznie.

A co do przesiadki na ff to ofkors, przy założeniu ze szklarnie masz już kupowaną pod tegoż ff, bo jeśli nie, to nie widzę większej różnicy w przesiadce z olka na ff czy nikosia aps-c na ff
    85mm jest na FyFy, 35mm jest pod DX, ale Fatman używa tego na FyFy i ponoć się da, a zawsze można na FyFy włączyć tryb DX. Zresztą jak już będzie FyFy kiedyś tam to się kupi lepsze szkiełka.
    Ostatnio edytowane przez zonkinho ; 6.02.10 o 17:26

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Dobry asystent chodzi co chwila poprawiać światło akurat to znajdujące się za modelką...

Przy okazji robi bekstejdże :P
    Moge być astystentem?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów