Jeżeli się czepiać, to koniec nosa jest jakoś dziwnie ciemniejszy...
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ja bym chciał zostać asystentem
pokaż jeszcze jakieś nowe fotki
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
lepszej jakości wyższe ISO rozumiem, większa rozpiętość tonalna przy fotografii jaką produkujesz to już dość mocno naciągane, ale większa kontrola na głębią ostrości? Przy D90? Tu to Cię chyba fantazja ułańska poniosła zonkinhoA co do przesiadki na ff to ofkors, przy założeniu ze szklarnie masz już kupowaną pod tegoż ff, bo jeśli nie, to nie widzę większej różnicy w przesiadce z olka na ff czy nikosia aps-c na ff
![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Jeśli brak przepałów w D90 tam gdzie w E-3 były to naciąganie, to ok. Masz rację.
ZD50 nie potrafił na mniejszej matrycy osiągnąć wystarczająco małej GO do zdjęć plenerowych jakie robię, a Nikkor 85/1.8 już sobie lepiej radzi w tym zakresie (przy okazji pięknie abberującale większa kontrola na głębią ostrości? Przy D90? Tu to Cię chyba fantazja ułańska poniosła zonkinho![]()
). Rozważałem zakup Sigmy 50/1.4 pod 4/3 ale stwierdziłem, że jak już zmieniać szkło to bardziej perspektywicznie.
85mm jest na FyFy, 35mm jest pod DX, ale Fatman używa tego na FyFy i ponoć się da, a zawsze można na FyFy włączyć tryb DX. Zresztą jak już będzie FyFy kiedyś tam to się kupi lepsze szkiełka.A co do przesiadki na ff to ofkors, przy założeniu ze szklarnie masz już kupowaną pod tegoż ff, bo jeśli nie, to nie widzę większej różnicy w przesiadce z olka na ff czy nikosia aps-c na ff![]()
Ostatnio edytowane przez zonkinho ; 6.02.10 o 17:26