A ja bym tak sobie z chęcią wielką galerię EuroLiberty obejrzał, ale nijak jej zobaczyć nie mogę. Owszem w pisaniu mocny i inteligencją na kilometry wieje, niemniej jednak...
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Amen Karolian. Niestety jak człowiek pisze w zrównoważony sporób nikt tego nie dostrzega.
Twój głos też nie zostanie dostrzeżony
Była swego czasu Piotrze. Sądzisz, że jak ją stworzę ponownie, a zaręczam, że patrząc przykładowo, na fotki epicura, wstydzić się nie muszę, to wówczas napiszesz mi coś miłego? Nie sądzę. Jak pamiętam miałem sporo zwierzaków w galerii. Całkiem udanych, ale nie z natury. Z wild parku. Jeronimo mój ówczesny adwersarz stwierdził, że pstrykanie zwierzaków w niewoli, to obciach. Po kilku miesiącach, gdy nasz kolega Dębski (jeśli przekręciłem nazwisko przepraszam) zamieścił sporo fotek zwierząt w tym również z zoo. Ten sam Jeronimo zachwycał się wówczas, chociaż zdjęcia nie były tak dobre jak te z naury, zapominając o swojej uwadze nt obciachu focenia zwierząt w zoo. Nauczony doświadczeniem wiem, że niektórym brakuje intelektu, by wznieść się ponad ludzkie ułomności.
Ja może mam mniej lat od Ciebie, ale bystry chyba nie mniej jestem, i wiem, że galeria niczego nie zmieni. Jak się ch***** do mnie nastawisz, to dobrych zdjęć nie zauważysz, a ewentualne gnioty wykorzystasz przecieko mnie. Takie Piotrze są reali![]()
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 9.01.10 o 21:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
Myślę sobie tak. Spieramy się, o kwestie, które nie do końca są najważniejsze. Tak to jest w życiu, że kiedyś ktoś kupuje pierwszą cyfrową lustrzankę i potem zaczyna w nią inwestować. Ten pierwszy wybór nie zawsze bywa do końca przemyślany, bo nikt nie rodzi się zawodowcem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by po jakimś czasie zmienić system. Tylko .. skoro się trochę zainwestowało w aparat i obiektywy i poznało możliwości i granice sprzętu, to po prostu trudno podjąć ostateczną decyzję, pod warunkiem, że na zdjęciach się nie zarabia. Ja swoich zdjęć nie sprzedaję, nie robię do kotleta i w związku z tym nie mam parcia na sprzęt, który mógłby, no sam już nie wiem co. Każdy system ma jakieś ograniczenia i jakieś naprawdę wspaniałe sprawy. Pamiętam zawzięte dyskusje na rozmaitych forach po co komu odchylany LCD w lustrzance jak zaprezentował to Olympus. Wręcz wyszydzano. Dzisiaj pewnie każdy system chciałby to mieć, jeśli nie ma. Panowie więcej luzu, nie kieruję tych słów do zawodowców, którzy muszą zarabiać, by żyć. Ja se cykam, bo lubię i lubię se cykać Olympusem, bo mnie w niczym jakoś nie ogranicza, jak na razie. Parcia na zarabianie aparatem nie mam, a zdjęcia, które robię mnie przynajmniej się podobają. Koniec kropka. EuroLiberty, zakupiłeś ostatnio Aparat i zacne szkła, wiem, że pod jakąś ciekawą wyprawę. Powiedz, dlaczego właśnie Olka wybrałeś, a nie C,N lub inny system. To będzie dość ciekawe. Ja chętnie o tym przeczytam. Pozdrawiam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Zwykły fotoamator nie wychodził poza iso 800 które i tak nie było najwyższej próby. W Polsce w latach 80 ORWO był rarytasem (niektórzy naprawdę żyli w tym czasie).
Jeszcze pytanie dlaczego ludzie zajmujący się zawodowo fotografią przyrodniczą mający wypasione aparaty starają się nie wychodzić poza iso 400 a wydają mega kase na kilogramy szkła i na ciężkie statywy.
Ale ja na ten temat wypowiadałem się tyle razy, że już mi głupio powtarzać te same stwierdzenia.
Koncert - ISO 400-800, 1/30-1/60, f/2,8-4. Nic więcej nie potrzeba. Chyba, że ktoś ma bekstejdża i jeszcze go kogut opieje i wpuszczą go na scenę.
Chętnie bym się znalazł w takim miejscu z D3, ale mnie się wydaje, że olek daje radę.
edit. Nie odszumiam fotografii. Nie chce mi się. Ale jakoś nigdy nie miałem powodów by na ten szum z koncertów straszliwie narzekać. Od czasu jak wsiadłem na pierwszą cyfrową lustrzankę.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 9.01.10 o 22:12
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
A skad informacja ze staraja sie nie wychodzic?
http://www.birdphoto.fi/markus/1001.php
Dziwne ze nowosci typu D3s i mkIV schodza jak cieple buleczki, widocznie kupuja je amatorzy.
Co do koncertow, na tych wiekszych ISO400 wystarzczy z bardzo prostej przyczyny, oswietlenie jest pomyslane rowniez o kamerach ktore maja ten proceder uwiecznic, kamery te jak narazie sa dosc ulomne jesli chodzi o wysokie czulosci.
Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 9.01.10 o 22:19