Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Starych gier czar

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    A moja ulubiona "przygodówka" to ZORRO

i niezapomniany w Atari 65xe Self test:
    mente et malleo

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

psp

a ja polecam delikatnie przerobic sony psp - znaczy tylko systemowo. wywalamy oryginalny system i nagrywamy "homebrew'owy" np. m33. - oczywiscie moze byc nowszy. kiedys chodzilem rano do toalety z gazetka teraz chodze z "multipakiem" wszystkich systemow i konsol jakie swiat widzial. udalo mi sie nawet odpalic nintendo 64 i amige - wiec calkiem niezle atarynki, commodore64, zx spectrum, mame, nesy, snesy, segi, rozne handheldy itp, itd. najfajniej, ze mozna podpiac ta zabaweczke do telewizora. nie mamy tego cyfrowego efektu, jaki towazyszy podlaczeniu starego kompa/konsoli do ekranu LCD. wszystko wyglada wrecz klasycznie

zlapalem sie nawet na tym, ze zamiast kupowac sprzet foto to kupuje stare konsole i gry z lat 80. porobilo sie

oczywiscie nikogo nie namawiam do kupna psp, ale jezeli juz macie brata/dzieciaka, ktory w domu wyprosil wymazona konsole, to czemu nie kozystac? pozdrawiam wszystkich

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A pamiętacie Green Bereta? Przepuszczałem na tym automacie co niedzielę całą kasę, którą moja dobra mama dawała mi na ofiarę na mszę. Czasami księża robili najazdy na salony, ale niewiele to dawało. Salon był jak narkotyk.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sad_greenberet.jpg
Wyświetleń:	108
Rozmiar:	162,2 KB
ID:	26285  
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    To polecam DosBox i ustaw kartę graficzna jako Hercules (pierwsza karta jaka miałem, pewnie niektórzy pamiętają emulator CGA ColorCom czy jakoś tak...).
    Miałem grafikę Herculesa w 1997 ;D. Cyfrowe złącze, cyfrowy monitor. To wtedy pierwszy raz zobaczyłem komputer.
    Fujifilm X10

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria
    green beret to bylo cos. bracia cioteczni mieli amstrada CPC464 i wszyskie jet set willy, magic miner, three weeks in paradise, harrier attack, roland on the ropes i zabojczo przyjemny klon commando who there wins 2 zrujnowaly cale moje zycie... przyjemne wspomnienia jeszcze przyjemniejszego, ale kompletnie nieswiadomego zycia. na automatach gralem w punishera, asterixa, cadillacs and dinosaurs i knights of the rounds itp. wiekszosc z nich wyszla potem na snesa i sege megadrive (ze wskazaniem na snesa. to byly gry... jesli ktos kiedys gral na megadrivie w comix zone to chyba wie o czym mowie...

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    dla fanow green beret

ta gra pojawiala sie na nes w 91r i czerpala z tej pltformowki pelnymi grabiami mialem wtedy jeszcze podrobe tej zacnej konsoli o dzwiecznej nazwie pegasus zdrow
    Ostatnio edytowane przez cissic ; 23.11.09 o 17:38 Powód: Automatyczne scalenie postów

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    A pamiętacie Green Bereta? Przepuszczałem na tym automacie co niedzielę całą kasę, którą moja dobra mama dawała mi na ofiarę na mszę. Czasami księża robili najazdy na salony, ale niewiele to dawało. Salon był jak narkotyk.
    Święci Pańscy, jakbym o sobie czytał... Nawet drobniaki z maminego portfela raz i drugi wyprowadziłem...
    U mnie rządził "Yie-Ar- Kung-Fu" (??), "Vastar", "Moon Patrol" i mój ukochany "Time Pilot".

Przechrzaniłem w salonach równowartość niezłej lustrzanki...

Pozdrawiam
    Pat