Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 98

Wątek: Zamiennik BLM-1 od FoxFoto - ktoś to zna?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

najlepszy oryginal ale ...

witam,
    najlepiej kup sobie oryginalny Olympus BLM-1
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/olympu...kumulator.html

a jesli jest za drogi to masz tez dobra alternatywe
    Hama DP 026 (odpowiednik Olympus BLM-1) akumulator
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hama-d...kumulator.html

lub
    Ansmann A-Oly BLM1 akumulator
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/ansman...kumulator.html

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sly102 Zobacz posta
    ..... najlepiej kup sobie oryginalny Olympus BLM-1
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/olympu...kumulator.html

........
    pozdrawiam
    polecasz oryginała za cenę z kosmosu

w FJ za 169 masz BLM-1 oryginał i torbę foto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Od ponad roku korzystam z BLM1 z firmy Batimex
    http://www.batimex.pl/towar.php?idto...u=99&menu2=119

Przekładam go do korpusu na zmianę z oryginałem w momencie, gdy któryś z nich rozładuje się. Wtedy ten rozładowany idzie na ładowarkę, a na karteczce zapisuję sobie datę ładowania. Wynik jest ciekawy Oryginał w ciągu roku był ładowany o 2 cykle więcej. Wniosek, chociaż niejednoznaczny, ale zamiennik jest nieco pojemniejszy (ew. wolniej zachodzi w nim proces samo-rozładowania)

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MichalS Zobacz posta
    Od ponad roku korzystam z BLM1 z firmy Batimex
    http://www.batimex.pl/towar.php?idto...u=99&menu2=119

Przekładam go do korpusu na zmianę z oryginałem w momencie, gdy któryś z nich rozładuje się. Wtedy ten rozładowany idzie na ładowarkę, a na karteczce zapisuję sobie datę ładowania. Wynik jest ciekawy Oryginał w ciągu roku był ładowany o 2 cykle więcej. Wniosek, chociaż niejednoznaczny, ale zamiennik jest nieco pojemniejszy (ew. wolniej zachodzi w nim proces samo-rozładowania)

Hmmm ciekawe... jezeli na przemian to nie ma prawa żaden być ładowany więcej razy (chyba że od jednego zacząłeś i na nim skończyłeś ładowanie - ale to i tak nie swiadczy o pojemnosci i trzymaniu aku... )
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez AZA Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem nie warto ! topić kasę w coś co po pierwsze nie będzie wymiarami pasowało w komorze aparatu to raz a dwa ta pojemność TEJ baterii łącznie z ceną daje dużo do myślenia
    Ale wybór nalezy do kupującego
    no proszę, widzę że wiesz lepiej co mi pasuje do komory aparatu a co nie, tak się składa, że właśnie mam obie baterie przed sobą i wymiarami są identyczne i tani zamiennik pasuje idealnie do mojej komory aparatu, ale może to moja komora jest inna niż w innych egzemplarzach?
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

| OlyJedi Awatar Waldbrum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ja mam 2 zamienniki Hahnel i jeśli chodzi o pojemność to właściwie nie odbiegają od oryginału jednak jeśli chodzi o rozmiary to niestety są nieco mniejsze i w moim E30 troszkę "latają" i muszę wkładać zawsze jakiś "klin" aby nie dochodziło do samoodłączania się akku .
    E 30, ZD14-54 II, ZD50-200, ZD7-14, ZD50 Macro, ZD 35 Macro, ZD8mm, HLD4, EC20, EC14, Takumar 50 1,4 i coś tam jeszcze...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    Hmmm ciekawe... jezeli na przemian to nie ma prawa żaden być ładowany więcej razy (chyba że od jednego zacząłeś i na nim skończyłeś ładowanie - ale to i tak nie swiadczy o pojemnosci i trzymaniu aku... )
    No nie błysnąłem swoim stwierdzeniem Chodziło mi o ten fakt, że w cyklu oryginał->zamiennik->.... to zamiennik jest około 2razy dłużej w aparacie. Zastanawiam się czy to nie wpływ samorozładowania. Teoretycznie oryginał mógł wpaść w pętlę: długo czeka na swoją kolej, traci część energii, pracuje w aparacie jakiś czas, jest ładowany i znów traci swoją energie. W najbliższym czasie dam mu szansę zaraz po ładowaniu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja kupiłem zamiennik BLM 1 firmy Opticam nie polecam tego zamiennika. Na początku trzymał gdzieś dwie trzecie tego co oryginał a po kilku ładowaniach przestał się ładować. Już nie kupie zamiennika lepiej kupić oryginał tym bardziej ze ten zamiennik kosztował prawie 80 zł

Właśnie niedawno zakupiłem taki zestaw który wymienił Sebu$ ( BLM-1 plus torba ) warto kupić

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam.
    Tak a propos alternatywnego zasilania. Wiadomo nie od dziś, że grip do E3/E30 można zasilać zwykłymi bateriami jak i akumulatorami. W związku z tym iż zakup sześciu baterii co pewien czas mija się z celem mam zamiar upychać w nim akumulatory. Czy są jakieś specjalne zalecenia co do pojemności tychże akumulatorów? Jeżeli oryginalne BLM-1 to 1500mAh to z ogniwami AA powinno być podobnie?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ektomek Zobacz posta
    Witam.
    Tak a propos alternatywnego zasilania. Wiadomo nie od dziś, że grip do E3/E30 można zasilać zwykłymi bateriami jak i akumulatorami.
    Niestety nie jest tak różowo jeżeli chodzi o akumulatory i grip z E-3. Dlatego nie kupiłem gripa. Poczytaj tu i inne strony tego wątku.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook