Strona 67 z 87 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    [...]
    E-3+grip + (miejsce na zapasowe body bez gripa/obiektywu) + 2 x FL50 + ZD14-54 +ZD50 + siigma 30 + ZD 40-150 i oczywiscie troszkę ''drobicy'' w postaci baterii kart itd...
    [...]
    Eeee, i bierzesz te wszystkie szpeje do reporterki? W sumie trzeba pamiętać, że im większa torba, tym więcej rzeczy można upchać do niej. Zawsze natomiast zapomina się, że trza to potem wszystko tachać ze sobą. Najlepiej nie brać wszystkiego, tylko to co się na pewno przyda (wiem, łatwo powiedzieć)

Ja mam taki wynalazek - Crumpler FOURNINETY Daily L:
    http://www.fotorimex.pl/product.php/...usztardowy.htm
    Upolowana na allegro za 220zł. Nie wygląda groźnie, w przeciwieństwie do defenderów Hamy. Ogólnie uważam, że w przypadku tego typu rzeczy najlepiej jest właśnie ustrzelić okazję, niż przepłacać w sklepie. No, chyba, że się ma nóż na gardle...
    Na codzień noszę w bocznych kieszeniach E-3 z podpietym 14-54 i do tego np. FLka, albo OM-1 z podpiętym krótkim obiektywem, a w kolejnej kieszonce np. Zuiko 75-150. Dla lapka też się miejsce znajdzie. Takie rozwiązanie jak narazie sprawdza się wyśmienicie.
    Przy włożonym insercie wejdzie E-3 z podpiętym 14-54, 70-300, fl-50, grip (osobno lub podpięty do E-3) i znajdzie się miejsce na dodatkowe E-410. O szpejach nie wspominając. Tylko nosić to ze sobą to inna sprawa :/
    Jak komuś mało zawsze może sobie sprawić Crumpler Daily Sevenfifty XXL - torba pakowniejsza, a jeżeli patrzeć na ceny sklepowe to nawet tańsza:
    http://www.fotorimex.pl/product.php/...nfifty_xxl.htm

Test toreb Crumplera serii Daily można zobaczyć tutaj:
    http://www.swiatobrazu.pl/test_torba...red_xl_.html,2

W sumie byłem nieco zrażony co do Crumplera, jeżeli chodzi o rozwiązania systemu nosnego w plecaku, który posiadam (jego nazwa jest tak głupkowata, że nie sposób jej zapamiętać ). Ale widzę, że w przypadku tej torby firma odrobiła "zadanie domowe" i mogę powiedzieć, że "choroby wieku dziecięcego" ma już dawno za sobą.

Pozdrówka
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    a można by prosic o jakies zdjecia ze sprzętem w srodku?

Z góry dzięki
    Proszę bardzo
    Dużym dla mnie plusem jest to że torba otwiera się odwrotnie niż tradycyjne torby. Ta posiada też dodatkowo otwór szybkiego dostępu, który sprawuje się tak dobrze że w praktyce nic nie wkładam i nie wyjmuję otwierając ją w całości

Ja kupiłem tu
    http://www.fotoceny.pl/tow/15311_Hama_Defender_200.html

PS Crumpler jest piękny , niestety trzeba liczyć na okazję cenową
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20090918009.jpg
Wyświetleń:	322
Rozmiar:	271,1 KB
ID:	23551  
    Ostatnio edytowane przez west73 ; 18.09.09 o 20:43

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73 Zobacz posta
    Proszę bardzo
    Dużym dla mnie plusem jest to że torba otwiera się odwrotnie niż tradycyjne torby. Ta posiada też dodatkowo otwór szybkiego dostępu, który sprawuje się tak dobrze że w praktyce nic nie wkładam i nie wyjmuję otwierając ją w całości

Ja kupiłem tu
    http://www.fotoceny.pl/tow/15311_Hama_Defender_200.html

PS Crumpler jest piękny , niestety trzeba liczyć na okazję cenową
    Dzięki wielkie--> wydaje się byc idealna jak na moje potrzeby (mialem już dużą torbę naneupro C400 ale sprzedałem i teraz załuję bo w zasadzie nie uda mi sie zmiescic ze sprzętem w niczym choc odorbinę mniejszym...

Dzięki i pozdrawiam;MicSzu.

ps. jak ktos ma jeszcze jakies propozycje to chetnie poczytam
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar Matthi18
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ja jakoś nigdy za torbami nie przepadałem wole plecaki na chwile obecną mam Lowe Pro Compu trekker AW ale zastanawiam się nad większym ale chyba juz nie Lowe Pro... co sądzicie o naneu pro goombah?
    Jest: Nikon D7000, Nikon D50, Nikkor 50 f1.8, Nikkor 18-105 VR. W najbliższym planie Tamron 18-50 F2.8, Tamron 70-200 F2.8, Sigma 70-300, Sigma 50 F1.4, SB 700.

Było: Olympus E-3 + Gripp, Fl-50R, Sigma 18-50 Macro F2.8, Sigma 70-200 Macro HSM II

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    potrzebuje torby ktora pomiesci olka e520, metza 48, 14-42, 40-150, 35, pentacona 200 no i jeszcze zostanie jakies miejsce na przyszłość + bank zdjec i baterie
    temat jest tak obszerny ze nei zdołałem go zgłebic.
    podoba mi sie ta torba tylko nie wiem czy nie bedzie za duza: http://www.fotorimex.pl/product.php/...usztardowy.htm

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Idź do sklepu i pomacaj, poprzymierzaj.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    macałem. no i mi pasuje ale chciał bym sie dowiedziec jak wyglada ta torba po pewnym czsie badz jakies inne ciekawe torby. nie znam wszystkich marek jakie sa na rynku i wszystkich modeli

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bart248 Zobacz posta
    macałem. no i mi pasuje ale chciał bym sie dowiedziec jak wyglada ta torba po pewnym czsie badz jakies inne ciekawe torby. nie znam wszystkich marek jakie sa na rynku i wszystkich modeli
    Jakoś nie napisałeś tego w poprzednim poście
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bart248 Zobacz posta
    Mam ja kilka miesięcy. Zazwyczaj noszę ja bez insertu, do jednej z 3 wewnętrznych kieszonek wkładam E-3 (obiektywem w dół), albo OM-1 (włazi cały; do drugiej kieszeni pakuje trochę filmów). Z insertem do torby wlazł mi: E-3 z gripem (podpiętym lub luzem) plus 14-54, 40-150, 70-300 i Fl-50. Można jeszcze w niej upchać netbooka albo jakiegoś małego macbooka i całą masę szpeju (karty, baterie, dekle itp). Statyw wsuwam na poziomą szlufkę w okolicach pasa.
    Po tych kilku miesiącach codziennego użytkowania (3-4?) rozsnuła mi się jedna z nitek z wewnętrznej kieszenie (ale nie cała - trza ja tylko przyłapać i będzie cacy). Odleciały mi też dwie końcówki zamków (te z logo firmy) z suwaków siatkowych kieszonek (w zasuwanej przegródce z przodu). Kółka do kluczy załatwiły problem. Poza tym ten crumpler to świetna torba. Ze swojej strony mogę ja tylko polecać.

Pozdrawiam

EDIT: W sumie nie zauważyłem wcześniejszego swojego postu (tam wyżej). Przynajmniej doszło coś o użytkowaniu tej torby
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 27.10.09 o 09:32
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Fot.Krzysiek
    Mieszka w
    OPR
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ostatnio sie troche rozbudowałem no i musze kupić nowa torbę.

Zastanawiam sie nad tym modelem http://www.allegro.pl/item796270237_...m_sbc1_ii.html

I pytanie czy ktos taka ma? Jak z jakością no i jesli ktoś ma czy mógłby zrobic zdjecia wnetrza bo nigdzie nie moge znalezc takich zdjec.
    E-30 + ZD12-60SWD + ZD50-200SWD + ZD50 + Metz 48 AF-1