Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 98

Wątek: Zamiennik BLM-1 od FoxFoto - ktoś to zna?

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez misiek1928 Zobacz posta
    Witajcie. Muszę kupić zamiennik za BLM-1 i na fotozakupach natrafiłem na FoxFoto. http://fotozakupy.pl/akumulator/foxf...amiennik,9307s

Czy ktoś to zna? Pojemność normalna, a nie kosmiczna jak w g..wnianych zamiennikach z allegro, a i cena przystępna.
    nie wiem czy są takie gówniane, ja kupiłem w lipcu cos takiego:
    http://www.allegro.pl/item797304495_...hit_od_ss.html (Maxxcell)
    na naklejce jest informacja, że jest tp li-poly ale faktycznie jest to li-ion (wytłoczenie jak na oryginalnej)
    pozwala zrobić około 100 zdjęć więcej niż oryginalna i wbrew prognozom co niektórych działa bez zarzutu do dzisiaj, zrobionych aparatem w sumie 15000 zdjęć z bateriami używanymi naprzemiennie

moim zdaniem nie ma sensu ładować kasy w super drogie bateria nie oferujące niczego więcej, a nawet jeśli ten zamiennik padnie mi po roku to za grosze kupię następny
    Ostatnio edytowane przez muszyk ; 1.11.09 o 21:14
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

Awatar AZA
    Mieszka w
    czarny Śląsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    moim zdaniem nie ma sensu ładować kasy w super drogie bateria nie oferujące niczego więcej, a nawet jeśli ten zamiennik padnie mi po roku to za grosze kupię następny

Moim skromnym zdaniem nie warto ! topić kasę w coś co po pierwsze nie będzie wymiarami pasowało w komorze aparatu to raz a dwa ta pojemność TEJ baterii łącznie z ceną daje dużo do myślenia
    Ale wybór nalezy do kupującego

| OlyJedi Awatar tkud
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Smile

Cytat Zamieszczone przez leodan Zobacz posta
    A gdzie znalazłeś taką promocję .
    Mieszkam w Rzeszowie i sklepów fotograficznych tu jak na lekarstwo. Ten zestaw kupiłem w Fotojokerze. Jest możliwość kupna wielu produktów przez internet (e-fotojoker.pl) i to o wile taniej niż w sklepie dodatkowo z możliwością osobistego odbioru na miejscu. Niestety w e-fotojokerze tego zestawu nie mają tak to bym podał linka.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Pudełko niestety wyrzuciłem ale na paragonie mam napisane "zestaw akcesoriów Olympus do E500"
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Poszukałem trochu i znalazłem, że torba to SBC-1 przykładowy link: http://www.nokaut.pl/futeraly-foto/o...tem-sbc-1.html a bateria to każdy wie jak wygląda
    Ostatnio edytowane przez tkud ; 1.11.09 o 22:49 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez leodan Zobacz posta
    A gdzie znalazłeś taką promocję .
    od kilku miesięcy jest w Fotojokerze. Opisywałem kiedyś to w "dobrej cenie", ale przeszło bez echa
    Sam kupiłem i odsprzedałem znajomemu torbę. Oryginalny akumulator mam w cenie poniżej zamiennika

taki sam zestaw kupisz TU, ale drożej

.
    Ostatnio edytowane przez Sebu$ ; 1.11.09 o 23:05
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

| OlyJedi Awatar Candela
    Mieszka w
    Podhale
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    około roku temu kupiłem oryginalną baterię za 90 zeta na Allegro, działa rewelacyjnie. Obecnie nie wiem która była z E520 a która jest kupiona na allegro. Z tego co widzę sprzedawca ciągle jest obecny na allegro

http://www.allegro.pl/item797608424_...er_sprzed.html

uważam, że cena jest rozsądna.

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Candela Zobacz posta
    około roku temu kupiłem oryginalną baterię za 90 zeta na Allegro, działa rewelacyjnie. Obecnie nie wiem która była z E520 a która jest kupiona na allegro. Z tego co widzę sprzedawca ciągle jest obecny na allegro

http://www.allegro.pl/item797608424_...er_sprzed.html

uważam, że cena jest rozsądna.
    Cena, .... cena jest rozsądna z tym tylko, że to nie jest oryginał i nie jest to też zamiennik ! To taki sobie klon I na pewno lepiej go kupić, niż jakąś fatalną podróbkę

Temat tych akumulatorów już był kiedyś poruszany .... zobacz TU

Tu masz listę "podróbek" .... i też ten z Aleedrogo jest na niej

Kupiłem taki "oryginał", potem nawiązała się nasza forumowa rozmowa, a po rozmowie na forum skontaktowałem się ze sprzedawcą i mi zwrócił wszystkie koszty Był OK.

A Ty, jeżeli jesteś z niego zadowolony to bardzo dobrze ! Ino się w takim razie cieszyć ! Mam zamiennik Hahnela i również się cieszę bo działa tak samo dobrze jak oryginał ....

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

| OlyJedi Awatar flaa
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja mogę polecić zamiennik HAMA. Koszt jakieś 99 zł. I także nie wiedzie różnicy miedzy oryginałem, a zamiennikiem.
    OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez flaa Zobacz posta
    Ja mogę polecić zamiennik HAMA. Koszt jakieś 99 zł. I także nie wiedzie różnicy miedzy oryginałem, a zamiennikiem.
    tylko że Hama nie jest producentem .... też o tym było, ale nie mam czasu poszukać

w Hamie masz chybił trafił ..... niestety , tak zapakują jaka maja aktualnie dostawę, ..... i może trafiłeś na prawdziwy BLM-1 .... czego Ci życzę

$

| OlyJedi Awatar Candela
    Mieszka w
    Podhale
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    po sprawdzeniu rzeczywiście jest to zamiennik, nawet nie wiedziałem. Jednakże spisuje się mi dobrze i jak na razie nie zawiódł mnie. Byłem święcie przekonany , że to oryginał. Dzięki za informację Sebu$

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Candela Zobacz posta
    po sprawdzeniu rzeczywiście jest to zamiennik, nawet nie wiedziałem. Jednakże spisuje się mi dobrze i jak na razie nie zawiódł mnie. Byłem święcie przekonany , że to oryginał. Dzięki za informację Sebu$
    nie ma sprawy ... polecam jak zawsze OC no chyba że nie w to "inne forum" jak dla nie których uderzyłeś ....

spoko , pozdrawiam,

$