Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: E-3 i telezoomy

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Zambrowa, podlaskie
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

E-3 i telezoomy

Witam serdecznie! Od 3 lat zakochany w E-1 i w ptakach i innych zwierzakach jak tez i w krajobrazkach. ostatnio nabyłem pod tym katem Sigmę 135-400. jednak użytkowanie z E-1 lekko rozczarowuje. kwestia trafiania ostrości tak dyskutowana działa ok, dużo gorzej ma się sprawa z jakością obrazu ze względu na ziarno już na ISO 400. Czy ktoś klikał tym obiektywem na E-3 i może coś powiedzieć o efektach? Bo tez zastanawiam się być może na wiosnę nad ta puszka a całkiem przyzwoita się wydaje. Pozdrawiam wszystkich z "Olkowym wiruskiem"

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie wiem jak Sigma 135-400 z E3 robi ale robiłem ostatnio sigmą 70-200 i działa OK nie ma problemu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    pewnie wyjdzie na to ze dopóki nie napadnę jakiegoś kolegi z E-3 i nie wepnę lufy & tego i owego nie ufocę to się nie przekonam.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Nie używałem Sigmy 135-400 z E-1 ale używałem ZD 70-300 z E-330 a potem z E-3. Różnica na korzyść aparatu ze znacznie lepszym wizjerem, stabilizacją i dobrym AF, z możliwością wyboru 1 z 11 punktów AF jest bardzo duża. Przypuszczam, że im dłuższy obiektyw tym większa. Kilka zdań na temat tych zestawów napisałem w wątku ZD 70-300 - mój 'test'
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Zeberek_1 Zobacz posta
    pewnie wyjdzie na to ze dopóki nie napadnę jakiegoś kolegi z E-3 i nie wepnę lufy & tego i owego nie ufocę to się nie przekonam.
    Ulatwilbys nam zadanie wypelniajac rybryczke skad jestes.
    wtedy moze ktos z twojej okolicy zaoferowalby sie z mozliwoscia wspolnego spotkania przy piwku i pomacania puchencji

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    kolega moose robi bardzo podobnym zestawem o który pytasz
    używa aparatu e30
    poniżej link do jego galerii
    https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=3712

| OlyJedi
    Mieszka w
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    podziękowania dla moderatora! tez sie zastanawiałem nad 70-300 ale ze Sigma 135-400 była w dobrej cenie i zdawała sie solidniejsza to sie skusiłem. Mysle ze w e-1 trudnosc sprawia mała rozdzielczosc matrycy i dosc znaczne zaszumienie.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Wielkie dzieki za link do galerii, to potwierdza moje przypuszczenia ze szkło ma potencjał tylko trza dobra puszke dopiac do niego. Pozdrawiam!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zeberek_1 Zobacz posta
    Witam serdecznie! Od 3 lat zakochany w E-1 i w ptakach i innych zwierzakach jak tez i w krajobrazkach. ostatnio nabyłem pod tym katem Sigmę 135-400. jednak użytkowanie z E-1 lekko rozczarowuje. kwestia trafiania ostrości tak dyskutowana działa ok, dużo gorzej ma się sprawa z jakością obrazu ze względu na ziarno już na ISO 400. Czy ktoś klikał tym obiektywem na E-3 i może coś powiedzieć o efektach? Bo tez zastanawiam się być może na wiosnę nad ta puszka a całkiem przyzwoita się wydaje. Pozdrawiam wszystkich z "Olkowym wiruskiem"
    Wpadnij!Se podepniesz!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów