Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 237

Wątek: Wybór laptopa

Alleg_pl
    Gość
    Delle sa ok, matce kupilem hmm 2 lata temu Della XPS M1730.
    matryca o podwyzszonej rozdzielczosci(1440 chyba), piekne kolory, jaknajbardziej sie nadajace do fotek, cichy, nie grzeje sie bardzo, tam z tego co pamietam jest 2 rdzeniowy 1.5 intel i 3 gb ramu. i grafika, zebym nie skłamał 8600?
    kosztowal mnie 2200 z USA przywieziony.
    moge zrobic fotki jak ktos ciekawy.

odnosnie lenovo. no niestety taka prawda, a szkoda bardzo bo jescze spod IBM'a thinkpady byly genialne

P.S rowerki meridy tez sa ok :P no bez jaj :P
    Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 8.10.09 o 18:29

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Witam,
    Ja tam do CADa i obróbki zdjęć biorę Lenovo. Myślałem najpierw o 17", ale w końcu biorę 15,6" (mutacja 15,4"). Stawiam na coś pomiędzy mobilnością, a wygodą pracy. Jak na razie nie widziałem lepszej propozycji cenowej, jeżeli chodzi o tą konfigurację:
    http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...hp-led-1.bhtml
    Procek w miarę mocny, grafika - chyba najmocniejsza w tym przedziale cenowym. Matryca co prawda świecąca, ale trudno upolować lapka z wydajnymi bebechami, matową matrycą w przystępnej cenie.
    Wykonanie? No cóż, mam teraz hp'ka z 2003 (nc8000). Co do ergonomii, budowy itp - takich już nie robią/robią za kilka-ładnych-tysiów więcej. Klawiatura u tego hp - jak na lapka w obudowie dla 15" matrycy - cholernie wygodna i dobrze przemyślana, dźwięk świetny (przedni panel z głosnikami i regulacją głośności dostępny również przy zamkniętym lapku).
    Ten lenovo w tej kwestii cudem nie jest, ale można powiedzieć, że mieści się w obecnych standardach. Obudowa śliska, świecąca i do łatwego obpalcowania. Głośniczki umieszczone głębiej, przy matrycy (jak już pisałem - typu glare). Do klawiatury trzeba się przyzwyczaić (nie lubię przycisku funkcyjnego w LDR zamiast Ctrl). BTW - w Euro nie ma teraz z w tym przedziale cenowym lapków z grafitowym wykończeniem klawiatury, ale powinny chyba być.

Co do Della Inspirion'a - miałem jednego w łapkach, grzeje się bestia (o mało mi się jajka po godzinie nie ugotowały od trzymanie tej maszynki na nogach) :/ Z tego co pamiętam, to chyba wersja 1500, ale głowy nie dam. Toshiby z serii A i L jakoś mnie nie powaliły mocą (wkładają tam zazwyczaj grafiki Intela, albo przeciętne ati), jak również wykonaniem, a zdecydowanie odrzuciły wzornictwem (głośniki będą się chyba nieźle syfić po jakimś czasie, pomijam w sumie ich wygląd). HPki, choć plastikowe, wyposażone całkiem całkiem. Ale zarówno one, jak i np. asusy czy msi, o kilka stów droższe w podobnej konfiguracji.

Mnie akurat do tego modelu przekonał test - http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...0.17578.0.html - i macanie starszego brata Y650 w Komputroniku. Na notebookcheck.pl można poszukać też recenzji innych, w podobnej cenie. A potem - jak z lustrzankami - iść do Miejskiej Macalni, albo innego Euro i macać, macać do woli!

PS. Bebechy z Y550 w obudowie z Y530 i poszedł bym na kolanach z pielgrzymką do Wielkiego Elektronika! Ale tam...

PS2. Taaa, źli Chińczycy odkupili od IBM lapki i niebo się załamało (czyt. to nie jest to, co kiedyś!). A kiedyś, to kto IBMowi te laptopy składał? Polacy spod Krakowa?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 8.10.09 o 19:07
    "There's no such thing as free titties"

Alleg_pl
    Gość
    czuje personalna wycieczke do mieszkancow grodu kraka!

nieno zarcik
    odnosnie chinczykow, coz... wszytko jest produkowane w chinach, zalezy tylko jakie sa tzw normy jakosciowe i odstepstwa od bledu.

pozatym to zarzad a nie chinczycy decyduja czy gdzies dac 1mm plastiku czy 3 zeby bylo mocniejsze , albo blaszke, albo cos.

bynajmniej nie chodzi o chinczyków. bynajmniej.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Pawel.kuchar a nie prościej Ci będzie kupić laptopa ze "zwykłą" matrycą i do tego zewnętrzny monitor LCD?
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Pawel.kuchar a nie prościej Ci będzie kupić laptopa ze "zwykłą" matrycą i do tego zewnętrzny monitor LCD?
    właśnie do tego samego wniosku doszedłem po przeczytaniu tematu.. Szczególnie, że w tym przypadku koszty można rozłożyć w czasie - na początek będzie musiała wystarczyć matryca "wbudowana"
    jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc,
    Pozdro

Alleg_pl
    Gość
    RE kiedys rzucal linkiem do b. tanich poleasingowych monitorów z PVA matrycami na alledrogo. chyba 400 zł @ 22 cale.
    to tak odnosnie niemactwa-kasy i rozwiazan tegoz problemu.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    RE kiedys rzucal linkiem do b. tanich poleasingowych monitorów z PVA matrycami na alledrogo. chyba 400 zł @ 22 cale.
    to tak odnosnie niemactwa-kasy i rozwiazan tegoz problemu.
    350 zł za 19 cali NEC 1970. Sprawdza się świetnie.
    500-700 za Nec 21/2270NX z przepracowanymi ~3000 godzin.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    350 zł za 19 cali NEC 1970. Sprawdza się świetnie.
    500-700 za Nec 21/2270NX z przepracowanymi ~3000 godzin.

Pozdrawiam
    Ja się kiedyś przejechałem na takim. IMO lepiej dać więcej i mieć gwarancje.

http://www.skapiec.pl/site/cat/12/fi...71,13772_0_0_0

Wiem, że 19stki są już trochę droższe, ale niecałe 2k za Eizo z 5-letnią gwarancją nie jest wygórowaną ceną przy tej jakości.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Co sądzicie o notebooku bez baterii, ekranu i klawiatury?
    To się chyba nazywa kadłubek. Kiedyś oglądałem takie całkiem mocne maleństwo Fujitsu-Siemens za ok 2000,00zł i zastanawiałem się nad podłączeniem do TV LCD

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pawel.kuchar Zobacz posta
    Witam,
    Przymierzam się do zakupu laptopa, cenowo w granicach 3500zł. Ma służyć głównie do obróbki zdjęć i programów grafiki wektorowej (AutoCAD). Do tej pory znalazłem coś takiego:
    http://www.komputronik.pl/index.php/...a_RAM_4GB.html
    Tu jednak pojawia się moje pytanie: które parametry są najważniejsze, jeśli chodzi o działanie Photoshopa? Czy 4 GB Ram DDR2, procek 3MB Cache i grafika 512 Mb wystarczą, czy raczej rozglądać się za komputerem z lepszą kartą graficzną (nawet kosztem mniejszej pamięci procesora)?
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Przede wszystkim daruj sobie kupowanie w komputroniku. Ten sam laptop gdzie indziej 300zł taniej.