Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 309

Wątek: O filtrach AA, matrycach i uanologowieniu - dyskusja

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Panowie - spokojnie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Kontynuując (wg. tzw. znawcy)-stosując filtr na NIESKALOWANYM bo jedynie wyciętym skrawku fotki, alien skin i photoshop przedewszystkim działają nieprawidłowo.
    Uściślę -nie można niby stosować fitra (USM przykładowo) mając na ekranie powiększony do pełnego ekranu w skali 1:1 FRAGMENT obrazka.
    Bo wynik będzie diametralnie różny niż gdyby podczas ostrzenia widzieć go pomniejszonym.
    Zaiste -muszę zainwestować w tak kurs PSa -może u świadków jehowy?
    Od wielu postów miast powiedzieć ''panowie, nie znam się, pomóżcie'' kpisz, narzekasz i ignorujesz wszytko w duchu krytyki tego, co nowe. Otóż symulacja dowolnej techniki klasycznej (z wyłączeniem nośnika oczywiście) została opanowana przez całe rzesze ludzi, a Twoja postawa sprawia, że coraz trudniej znajdziesz takich, którzy będą mieć ochotę ową wiedzą się podzielić.

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Od wielu postów miast powiedzieć ''panowie, nie znam się, pomóżcie'' kpisz, narzekasz i ignorujesz wszytko w duchu krytyki tego, co nowe. Otóż symulacja dowolnej techniki klasycznej (z wyłączeniem nośnika oczywiście) została opanowana przez całe rzesze ludzi, a Twoja postawa sprawia, że coraz trudniej znajdziesz takich, którzy będą mieć ochotę ową wiedzą się podzielić.
    Dokładnie.
    Malkontenctwo wychodzi
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Zaraz tam malkontent, raczej prowokator, dzięki któremu mogę się zabawić czytaniem postów.
    Cześć.Ch.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Zaiste -muszę zainwestować w tak kurs PSa -może u świadków jehowy?
    hahaha

ja bym szukał raczej tych z galwanometrem
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 27.09.09 o 11:59

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Myname... tak se czytam te twoje i posty i się zastanawiam czym się rożni twoja nabożna wręcz wiara w to, że analogowy nośnik nadaje zdjęciu charakter od świętych krucjat systemowych wojowników co porównują cropy 100% i stwierdzają ze stanowczością nie znoszącą sprzeciwu, że z obrazowaniem Olympusa "to se ne wrati".

Parafrazując znaną osobę "Powinniśmy szanować poglądy Mynameismybody, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" .
    Ale nie ma tego złego w sumie się nawet zainteresowałem Exposure 2/DxO/NIK - w wolnej chwili się pobawię.

@Dżemski - używasz Ex 2? Zapodałbyś jakieś sample "przed i po"?
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta

@Dżemski - używasz Ex 2? Zapodałbyś jakieś sample "przed i po"?
    zazwyczaj mam już tylko PO, ale jak będę coś nowego robił i dodawał filtry to zrobię 2 wersje. Co więcej, kolorkami z Ex2 bawię się nawet na skanach z negatywów. (tak na szybko: poniżej lewa połówka to oryginalne Fuji 160C Pro, prawa przerobiona w Velvię 50)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	52.jpg
Wyświetleń:	272
Rozmiar:	272,1 KB
ID:	24021  
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 27.09.09 o 13:11

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ale mnie wku@#$%^ tymi sloganami mi nieznanymi..
    zZz

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    E-3 plus 12-60; 50;50-200 policzcie ten zestaw i sprubujcie kupić podobny można go jechać przez pincet watków ale ten zestaw jest marzeniem wielu a w innych systemach niewielu.................. (mi chodzi o ogół )............cenaaaa a jakość w testach iso, dr, tn , Dof, to szystko fajne ale patrzcie na zdjęcia i co ???????????????
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    E-3 plus 12-60; 50;50-200 policzcie ten zestaw i sprubujcie kupić podobny można go jechać przez pincet watków ale ten zestaw jest marzeniem wielu a w innych systemach niewielu.................. (mi chodzi o ogół )............cenaaaa a jakość w testach iso, dr, tn , Dof, to szystko fajne ale patrzcie na zdjęcia i co ???????????????
    Oj... jeszcze raz ale powoli.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.