Strona 39 z 67 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 667

Wątek: Blondynka z aparatem ;)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    A czemu Ty piszesz, że nie umiesz robić zdjęć? Bardzo dobre są Twoje zdjęcia. I widzę ogromną zmianę na lepsze również w obróbce pomiędzy zdjęciami między innymi z Tajlandii a tymi.
    Hotelik na wzgórzu bardzo ładnie pokazany. Mgła buduje atmosferę tego miejsca, a reszta zdjęć dopowiada historię.

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Żeby nie było na mnie! Ja nie powiedziałem, że nie umiesz robić/obrabiać zdjęć Po prostu czasem się nie udają, jak każdemu
    Mi również podoba się 71. Jeszcze bardziej od zdjęcia samo miejsce Aż chce się to zobaczyć "na żywo"!
    Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
    Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mim zdaniem ostatni portret całościowy gruzińskiego gościa jest dużo lepszy niż sama twarz powyżej, bo:
    - przede wszystkim spojrzenie oraz sylwetka - to przyciąga oko, pozwala spojrzeć przez okienko otworzone na chwileczkę przez fotografa, popatrzeć jego spojrzeniem, jego emocjami, to wciąga w analizę fotki;
    - portret jest malarski;
    - postać jest znakomicie ujęta i zapozowana, wszystko jest spójne - spodnie wzorzyste, śmiałe spojrzenie, pet w palcach, czapka na bakier, odsłonięta pierś, lewa pięść oparta na udzie, ten człowiek jest prawdziwy, prawie bez sztuczności, sympatyczny, prawdziwy do szpiku kości;
    -w tle nie ma bałaganu, nic, co by odciągało wzrok, tylko dyskretny sztafaż -róg stołu, serweta, puszeczki;
    -pastelowość kolorów została dobrze zgrana z miękkością światełka.

Bardzo wysokie uznanie.

Pzdr, TJ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diveata Zobacz posta
    Dobra, już się pogodziłam, że nie umiem robić dobrych zdjęć, już się nie będę bawić Photoshopem, lepiej się wezmę za opisy, bo to mi lepiej wychodzi :P
    A skąd takie czarne myśli?

Ćwicz i nie narzekaj

Masz takie ciekawe fotki, że bez szopa też się ciekawie ogląda, ale wcale im trochę pieszczot nie zaszkodzi.

Twojego Gruzina pozwoliłem sobie przepuścić przez PS-a, co nie znaczy, że jest lepszy ale inny a do ćwiczń znakomicie się nadaje

pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Tylko ciągłe ćwiczenia i praca nad fotami prowadzi na wyższy poziom.
    Gruzin 70 jakoś do mnie nie trafił może przez obróbkę. W tej formie bardziej na obraz niż foto . Ale 70a czyli cała sylwetka zdecydowanie tak naturalność i brak kreacji to to co mnie urzekło. Zgadzam się w pełni z TJ.
    Powiem Ci że ja miałbym problem aby tak podejść i zrobić takie foto.
    Pozdrawiam

Dziadek fajna wersja
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    co robi wojna ... przygnębiający reportaż, dobre fotki

pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Skoro już jesteśmy przy Kazbegi to może wrzucę przy okazji zdjęcie tego słynnego kościółka Tsminda Sameba (Kościół Świętej Trójcy). Kościół jest położony na wysokości 2170 m n.p.m. Zbudowano go w XIV wieku. Wyjście na góre jest dość ciężkie i zajmuje minimum godzinę (przy szybkim tempie). Dlatego w 88 roku Ruscy wybudowali tam kolejkę, co z kolei strasznie rozzłościło Gruzinów (uznali to za profanację tego świetego miejsca), którzy koleję od razu zniszczyli

Czemu kościół wzniesiono w tak trudno dostępnym miejscu? I dlaczego na tak dużej wysokości? Na ten temat krąży wiele różnych legend, co kolejna to dziwniejsza Dużo by mówić. Tak czy owak, zbudowanie tej budowli było nie lada wyzwaniem i dlatego kościółek stał się obecnie symbolem Gruzji.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	76.jpg
Wyświetleń:	128
Rozmiar:	308,7 KB
ID:	23137  
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Hotelem jestem przygnębiony a kościołem i jego usytuowaniem oczarowany. Świetne opisy dopełniają informacji o tym pięknym i gnębionym wojną kraju.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Witaj!!!!!! Dopiero teraz zauwazylam, ze znowu jestes...jak sama powiedzialas po dluuuuugiej przerwie.
    Bardzo sie ciesze, ze znowu mozemy wyruszyc z Toba w nowa i poznawcza podroz!!!!!
    Ciekawie pokazujesz ten kraj dotkniety wojna i bieda.
    Kosciolek na takiej wysokosci moze miec jakies "strategiczne" wytlumaczenie, chociaz nie wiem co go otacza oprocz gor .
    Czekam na wiecej i pozdrawiam

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Robi wrażenie, taka kruszynka na wzgórzu w porównaniu z górami w tle
    Co do samego zdjęcia, to brakuje mu "soczystości". Popatrz na załącznik: jak wygląda histogram tego zdjęcia. Z góry i z dołu masz sporo "luzu". Rozciągnij go a obraz nabierze barw
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez_tytułu_2.jpg
Wyświetleń:	123
Rozmiar:	166,9 KB
ID:	23140  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA