jak na złość nigdzie nie ma 50 1.8 nawet na allegro, a niekiedy były fajne zestawiki z adapterem za 180 zł na allegro to sie kasy nie miało..
Czasami pstrykam > http://jestmeksyk.ovh.org
wlasnie juz pw polecialojakby mnie niebiosa wysluchaly
ehh, spoznilem sie niby.
Ostatnio edytowane przez jestmeksyk ; 30.12.08 o 01:28
Czasami pstrykam > http://jestmeksyk.ovh.org
To i ja się podepnę - wkrótce będę miał to szkło. Trochę się zasmuciłem, że do makro się nie bardzo nadaje - trudno będzie trzeba nabyć jakiegoś industara na M42. W sumie nie mam co wybrzydzać, bo okazja mi się trafiła, bo za stówkę dostałem też kowetrer 2x vivitar...
Ostatnio edytowane przez anabolo ; 23.03.09 o 10:12
E-1 z kitowymi szkłami +Tair S3 +Zuiko OM 50mm 1,8, GoldPhoto Y314C+YH410, Velbon RUP-43Metza 48
Dobra - szkieło już mam - niestety było troche zapaprawne w środku, więc postanowiłej je wyczyścić - nie było łatwo, ale dałem radę :>
Niestety do makro się nie nadaje, bo ma zbyt dużą odległość minimalną ostrzenia, ale bokeh i jasność zasługują na uznanie jak w tej cenie. Na plus spora precyzja ostrzenia, choć ma to też swoją wadę, że nie da sie szybko wyostrzyć, no ale nie można uznać tego za wadę ;]
E-1 z kitowymi szkłami +Tair S3 +Zuiko OM 50mm 1,8, GoldPhoto Y314C+YH410, Velbon RUP-43Metza 48
Czołem,
Noszę się z kupnem szkiełka OM 50mm/1.8.
Chciałbym go używać do portretów i zdjęć w nocy.
Póki co mam 520 i na nim będę go wykorzystywał ( za jakiś czas chciałbym kupić analoga i nim też się zacząć bawić).
Mam pytanko/prośbę - czy ktoś kto ma to szkiełko i jest z wawy mógłby mi je pożyczyć chociaż na jeden dzień ? =)
Trochę boję się kupić coś z czego nie wiem co mi może wyjść =)
Pozdr,
Przemek
Mam ten obiektyw i mam też Pancolara 50/1.8. Wolę używać Pancolara bo do OM nie mam przejściówki z potwierdzeniem ostrości, poza tym są dosyć porównywalne (Zuiko jest mniejsze, ma inny bokeh).
Na optycznych pojawił się test-porównanie 50 1,8 i zd50 2. Czy na 1,8 jest naprawdę taka kaszana jak tam na zdj przykładowych. 1,8 jest jak dla mnie nie do zaakceptowania, a ja się tak nakręciłem na to szkło, totalne mydło![]()
arhtus, zajrzyj na www.slrgear.com - tam też jest test tego szkła. Niestety kaszana... Widać, że to nie jest szkło na cropa.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb