Body: 70512887
ZD14-54: 050118117
Problemy z wcześniejszymi wersjami (brak celności AF, zawieszanie się), obecnie na FW 1.4 nie stwierdziłem problemów (odpukać!).
MK
Właśnie wróciłem z pleneru z "Młodymi" i o ile zd 50mm, śmiga bez zarzutu od pełnej dziuryto zd 14-54 celuje jak chce i nie tylko na szerokim kącie przy f/2,8
![]()
Powoli zaczyna mnie to wk.....ć, bo w sobote będe musiał zd 14-54 podpiąć do E-510![]()
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
No niestety. Ja tez musze dopisac swoje.... W mojej E-30 pojawil sie ten sam problem. Ostrzy jak chce ! Myslalem ze to ja nawalam, ale przeprowadzilem testy, poczytalem na forum i....kaput. Ja sie nie pitole. Wysylam niedlugo do serwisu i basta. Za takie pieniadze to ja ich czniam. A pomyslec ze z moja e-420 nie bylo najmniejszych problemow![]()
Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy
Może to ważne, podam dane mojego sprzętu, korpus: D70505066, stary 14-54 050115429,
firmware v1.4, wszystko działa jak należy. Właściwie nigdy nie miałem problemu z AF, działam zwykle na pojedynczym małym punkcie.
jest dobrze
enem, współczuję. U mnie jednak wszystko w porządku - sprawdzałem dokładnie. AF działa jak bajka. Jaki masz firmware? I na jakich obiektywach zauważyłeś zjawisko?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Na wszystkich obiektywach jakie mam! Nie jestem pewien, ale ten objaw pojawil sie chyba jednak po wgraniu najnowszego firmwareu... Poza tym od poczatku mialem problem z wizjerem. Jest mega nieostry i nie ma mozliwosci go skorygowac. Poza tym podczas podswietlania na czerwona punktu ostrzenia lekko podswietlony jest punkt boczny.... Za duzo tego i mysle ze i tak ( w zwiazku z nieostroscia wizjera) oddal bym go do serwisu. Moje uwagi moze potwierdzic ektomek i caly watek na dprview. Syf jednym slowem.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31795685
Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy
Trzeba było od razu wymieniać w sklepie na inny egzemplarz.
Wszystko jasne, ale kupilem go w lutym, a wowczas wszystko oprocz tej nieszczesnej ostrosci w wizjerze dzialalo ok ! Zreszta ponoc wszystkie, nawet obecnie modele na rynku maja cos nie tak z ta sprawa (patrz moj link powyzej). Problemy z AF zaczely sie niedawno.... No, ale co tu debatowac. Jak wspomnialem od tego jest serwis. Tak?
zd14-54 nr ser 050117624
e-3 nr ser D70517197
problem z AF występuje tylko z 14-54 ( z 50/f2) działa oki; dodatkowo pojawił się problem z zawieszaniem się w trakcie robienia zdjęć seryjnyc ( znowu z 14-54) - a wygląda to tak, że muszę wyłączyć i włączyc ponownie body żeby ruszyło, a wtedy ustawienie zdjęć seryjnych jakimś cudem samo przełącza się na zdjęcia pojedyncze - ktoś tak może miał ?
pozdrawiam