Strona 7 z 40 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 397

Wątek: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Wsadziłem kij w mrowisko

Ale mimo wszystko się cieszę, że problem jest ogólny bo już myślałem, że tylko mój egzemplarz się popsuł

Zastanawia mnie tylko fakt, że nikt tego wcześniej nie zauważył skoro IMHO problem istniał już od wersji 1.3. Miałem nadzieję, że 1.4 to poprawi.

Wierzę, że Olympus nie zignoruje problemu i szybko coś wymyśli, tym bardziej, że problem dotyczy puszki z półki PRO.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Radku - przybywaj

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Wsadziłem kij w mrowisko

Ale mimo wszystko się cieszę, że problem jest ogólny bo już myślałem, że tylko mój egzemplarz się popsuł

Zastanawia mnie tylko fakt, że nikt tego wcześniej nie zauważył skoro IMHO problem istniał już od wersji 1.3. Miałem nadzieję, że 1.4 to poprawi.
    Ja wcześniej też miewałem zwisy ale były one dość sporadyczne (inna sprawa, że rzadko używałem tej ogniskowej na której problem występuje najczęściej) i nie zwróciłem uwagi. Kilka razy zauważyłem też zwisy na innych szkłach. Teraz problem zaczyna mnie irytować a już najbardziej współczuję kolegom zarobkującym Olkowym flagowcem. Czy i kiedy możemy spodziewać się jakiejś interwencji ze strony Olympusa? Ewentualnie sposobu na przywrócenie starego firmware?

Swoją drogą, niezłe jaja. Oficjalna poprawka i taka wtopa. Whathefuck?

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    W tej chwili zależy mi ma powrocie do pierwotnego firmware do czasu następnej oficjalnej poprawki. Niech chłopaki podadzą receptę na jakiś domowy sposób o ile takowy istnieje. Byłoby to tymczasowe rozwiązanie, a między czasie czekamy na kolejną poprawkę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    W pokoju też testowałem i było cacy Tylko dlaczego zawsze przestaje być cacy jak robię zdjęcia na ślubie

U mnie najwięcej pudłuje na szerokim kącie przy pełnej dziurze. A jeśli celuje w oddalony obiekt to jestem pewny że muszę ujęcie powtórzyć kilkakrotnie bo pierwsze na bank będzie nie trafione.

Zauważyłem ten problem po wgraniu firmware 1.3. Przy 1.4 sytuacja nie poprawia się.
    Dokładnie tak jak piszesz, po wgraniu 1.3 zaczęło się robić cokolwiek dziwnie. Właśnie przejrzałem zdjęcia z sobotniego ślubu i tylu przestrzałów jeszcze nie widziałem. Wręcz odnoszę wrażenie, że MF z wspomaganiem ocznym sprawuje się lepiej niż AF...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    .. IMHO pewnie tak.
    Ja po naprawie pewnie bede sporadycznie wyginał ekranik (bo glownie chodzilo o zabezpieczenie przed porysaniem, malo korzystam z LV). Kupie sobie folie i bede mial ciagle LCD widoczny....
    Nie no ludzie bez przesady powinien Olympus zareagować na tę najwyraźniej wadę konstrukcyjną aparatu, a nie żeby użytkownik niemal pancernej puchy bał się odchylać ekran LCD w obawie przed tym że się rozpadnie.

Co do gwarancji i okresie pogwarancyjnym, uważam że jeśli LCD został wymieniony, to gwarancję producent powinien przedłużyć przynajmniej dla tego wymienionego LCD, o kolejne dwa lata.

I nie bać się dotykać ekranu! Wymieniać LCD do skutku. Jak będą się rozlatywać i serwis będzie wymieniał wciąż na ten sam typ ekranu, który ma tendencję do rozwarstwiania, to będziecie mieć wieczystą gwarancję.

Jaja jednym słowem i pomyśleć że chciałem wymienić swojego E-510 na E-3 ze wzgl. na lepszy wizjer
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 8.06.09 o 21:40

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    [...]
    [...]
    Prosta sprawa, strach było się przyznać, że nagle w puszce za worek złotówek odchodzą jakieś czary-mary i AF najszybszy, najbardziej precyzyjny AF robi się nagle bezużyteczny

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Ja problemów nie mam, ale z powodu tych opinii, część dyrekcji , (która przyjedzie do Zamościa niebawem) będzie miała niezły skręt niestety... Może dlatego Radek mi na priv nie odpisuje...

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Dokładnie tak jak piszesz, po wgraniu 1.3 zaczęło się robić cokolwiek dziwnie. Właśnie przejrzałem zdjęcia z sobotniego ślubu i tylu przestrzałów jeszcze nie widziałem. Wręcz odnoszę wrażenie, że MF z wspomaganiem ocznym sprawuje się lepiej niż AF...
    Ja na początku myślałem, że to moja wina, że zły dzień czy cuś, ale jak zobaczyłem w domu na kompie wszystkie zdjęcia z tego dnia, to się przeraziłem

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Ja problemów nie mam, ale z powodu tych opinii, część dyrekcji , (która przyjedzie do Zamościa niebawem) będzie miała niezły skręt niestety... Może dlatego Radek mi na priv nie odpisuje...
    Skręt powinien się zacząć już, a nie przy okazji zlotu w Zamościu. Jak słusznie ktoś zauważył, są ludzie tutaj zarabiający tym aparatem, a jak go wyciągnąć, gdy sprawia problemy?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    Ja na początku myślałem, że to moja wina, że zły dzień czy cuś, ale jak zobaczyłem w domu na kompie wszystkie zdjęcia z tego dnia, to się przeraziłem
    Za to ja po obejrzeniu tak dla odmiany zdjęć zrobionych córce manualnym Takumarem znów nabrałem wiary w siebie
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 8.06.09 o 21:40 Powód: Automatyczne scalenie postów

BernArt - Moje zdjęcia