Ej, no nie nabijajcie się, ja się tu przed Wami otwieram jak przed wielką olympusową rodziną![]()
Ej, no nie nabijajcie się, ja się tu przed Wami otwieram jak przed wielką olympusową rodziną![]()
Dobrze, wystawię coś, ale za kilka dni bo jestem teraz daleko od domu. Nie rozumiem do końca jak ta galeria działa, wystawiłem coś kiedyś z kompaktu jedynie na próbę, ale kilka znajomych z innych portali/forów osób tu wystawia więc i ja zacznę. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Ja cię serio na duchu podtrzymuję. Z sesji z modelkami żona klika ponad 1000 zdjęć za każdym razem. Z jednej bardzo długiej, gdzie mieliśmy "ważne persony" na planie i sporo różnych fantów do sfotografowania wyklikała 3000 (i nie ma manuala, co robi nieostre zdjęcia)...
Ale w tym tempie zabraknie ci dysku i czasu na przeglądanie zdjęć.
Z tamtej "owocnej" sesji zdjęcia na życzenie klienta obrabia od czasu do czasu drugi miesiąc.
I trudno mi na nią się złościć, za ciężki palec, bo zarabia na tym bardzo dobrze.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Z dyskiem masz rację, mam dwa duże dyski i zdjęcia zajmują już jeden prawie cały. Powoli uczę się kasowania. Potem przyjdzie niepstrykanie. Oby
Jak kupowałem E-520 to myślałem, że to będzie szczyt moich marzeń, aparacik bardzo mi się podoba ale coraz bardziej traktuję go jako zabawkę, wiem, że i tak skończę z E-30 lub E-3, ale zanim zmienię chciałbym nabrać doświadczenia i oduczyć się złych nawyków (w rodzaju robienia mnóstwa identycznych zdjęć, bo modelka ładnie wygląda).
A czemu Twoja żona ma Nikona do modelek?![]()
idę się napić...
Ps. czas odkurzyć farbki.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
darkelf - fakt, że Olki trudno zajeździć to my wiemy. Zresztą kupić nowe narzędzie jak się stare zużyje - normalna rzecz. Ale o modelki o Ty zadbaj bo pozowanie do takiej ilości zdjęć to duży wysiłek. Wie każdy kto był po tej drugiej stronie obiektywu...![]()
witam
zaniepokojony informacjami o limicie 50 000 klatek dla migawki sprawdziłem ilość zdjęć zrobionych moim e-520 . Od września ponad 30 000 .
Dlatego szukałem informacji o migawce w instrukcji. Jednak informacji o 50 000 klatek po których jest ona do wymiany nie doszukałem się. Zadzwoniłem również do serwisu Olympusa (nr tel na ostatniej stronie instrukcji z aparatu). Dowiedziałem się że nie ma żadnego limitu klatek dla migawki.