Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 267

Wątek: Olympus - pucha micro4/3

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Bzdury piszesz, mój monitor jest lepszy od wizjera z E3.
    potwierdzam- jest lepszy nawet od świetnej E-3 - nie mówiąc o multum możliwości EVF(choćby z obsłgą powiększenia przy optyce manualnej, podglądzie GO zawsze tak samo jasnej, taka sama jasność bez wględu na jasność użytego obiektywu, pełne info do pracy tylko na EVF, itp..), których lustro nigdy mieć nie będzie .
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 15.05.09 o 22:28

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    potwierdzam- jest lepszy nawet od świetnej E-3 - nie mówiąc o multum możliwości EVF(choćby z obsłgą powiększenia przy optyce manualnej, podglądzie GO zawsze tak samo jasnej, taka sama jasność bez wględu na jasność użytego obiektywu, pełne info do pracy tylko na EVF, itp..), których lustro nigdy mieć nie będzie .
    W życiu nie zamieniłbym dużego i jasnego wizjera optycznego na EVF z G1. Natomiast wolałbym wspominany EVF od ciemnej murzyńskiej dziupli z L1.

PS. Chyba nie zrozumiałeś posta Magnesusa

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Bzdury piszesz, mój monitor jest lepszy od wizjera z E3.
    chodziło mi oczywiście o wyświetlacz pod wodą ale pomijając nawet problem słabego kontrastu przy powierzchni z dużą projekcją słońca to mam wrażenie, że czasami kiepsko nadąża za poruszającymi się stworzeniami.

trudno mi dyskutować o EVF skoro go nie używałem ale na razie nie wierzę w szybkość AF opartego o detekcję kontrastu w porównaniu do AF-PD szczególnie dla ZD 50 w E-3

rodzyn
    Gość
    Nie dociekam co ktoś miał na myśli- zostawiam to konstytucjonalistą !
    Piszę to co czuję, a ewidentne jest to , że E-3 "leży w szafie", a pracuję na G1.
    AF w G1 jest wystarczająco szybki(choć nieco wolniejszy od E-3 ale nie ustępuje 510 i 520), choć prawdą jest , że dużo robię ostatnio na manualach- dokupiłem Zeissa Vario-Sonnara 80-200mm f/4 MM moc.Contax
    i jakość fot powala - w teście na EOSie 50 wywalił kolegi "L-kę" 70-200 /2,8-(ostrość, rozpiętość tonalna, "plastyka", ładniej też pokazuje nieostrości) .
    Przy czym zdjęcia z G1 (100 - 400) nie różniły się in minus od fot z EOSa50.
    Jeśli chodzi o EVF to praca na nim w porównaniu do lustra ma się tak jak praca pilota z F16 do pilota z MIGa 21 w porywach MIGa 29-"E-3"
    Jest to moja opinia - nie chcę wywoływać burzy, ale jest SUBIEKTYWNYM wynikiem mojej intensywnej pracy z G1 i moimi odczuciam przy wyborze sprzętu który wkładam do torby przed pracą (w 90% G1 a 10% E-3)
    Nie będę odpowiadał na ataki zw. z tą wypowiedzią, ale chętnie podzielę się
    doświadczeniami z pracy z G1.
    Życzę wszystkim dobrego weekendu.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Przepraszam za mały OT

Rodzyn- gdzie można zobaczyć fotki robione G1 wraz z manualnymi szkami. Bo tą szklarnie masz ciekawą

ps. pytanie dotyczy także innych użytkowników G1.
    Mam wrażenie, że dużo się o tym sprzęcie piszę a nie widać fotek.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar outback
    Mieszka w
    Crows Nest
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nie dociekam co ktoś miał na myśli- zostawiam to konstytucjonalistą !
    Piszę to co czuję, a ewidentne jest to , że E-3 "leży w szafie", a pracuję na G1.
    AF w G1 jest wystarczająco szybki(choć nieco wolniejszy od E-3 ale nie ustępuje 510 i 520), choć prawdą jest , że dużo robię ostatnio na manualach- dokupiłem Zeissa Vario-Sonnara 80-200mm f/4 MM moc.Contax
    i jakość fot powala - w teście na EOSie 50 wywalił kolegi "L-kę" 70-200 /2,8-(ostrość, rozpiętość tonalna, "plastyka", ładniej też pokazuje nieostrości) .
    Przy czym zdjęcia z G1 (100 - 400) nie różniły się in minus od fot z EOSa50.
    Jeśli chodzi o EVF to praca na nim w porównaniu do lustra ma się tak jak praca pilota z F16 do pilota z MIGa 21 w porywach MIGa 29-"E-3"
    Jest to moja opinia - nie chcę wywoływać burzy, ale jest SUBIEKTYWNYM wynikiem mojej intensywnej pracy z G1 i moimi odczuciam przy wyborze sprzętu który wkładam do torby przed pracą (w 90% G1 a 10% E-3)
    Nie będę odpowiadał na ataki zw. z tą wypowiedzią, ale chętnie podzielę się
    doświadczeniami z pracy z G1.
    Życzę wszystkim dobrego weekendu.
    Jeżeli prawda jest to co piszesz, ze AF G1 nie ustępuje AF e520 (detekcja fazy) to ja nic więcej nie potrzebuje . Zakładam, ze matryca tez będzie co najmniej jak w G1, a może lepsza, zobaczymy.

Nie latałem ani f16 ani migami, a to co piszesz o E3 to żadna rewelacja, bo AF (det. kontrastu) do plusów tego aparatu zaliczyć się nie da, zakładam wiec ze G1 musi być lepszy.
    Ostatnio edytowane przez outback ; 16.05.09 o 09:02

qbic
    Gość
    Jest to moja opinia - nie chcę wywoływać burzy, ale jest SUBIEKTYWNYM wynikiem mojej intensywnej pracy z G1 i moimi odczuciami
    Pokaż sample.

rodzyn
    Gość
    Pod koniec miesiąca, jeśli nie będzie znów jakiejś nagonki na mnie, zbiorę to do kupy (czekam jeszcze na 24-85 i 135 /2,8 zeissa contaxa i samyanga fisha)
    wypalę parę cd i wyślę zainteresowanym, albo jakoś (nie wiem jak ze względu na ilość) wystawię.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak ktoś nie wierzy jak szybki jest AF G1, proponuję po prostu wybrać się do jakiegoś sklepu foto, albo Saturna czy innego Media-Marku i samemu wypróbować.

Naprawdę jest o niebo szybszy od kompaktowego.
    Pytanie czy równie szybki AF będzie w micro4/3 Olka.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

rodzyn
    Gość
    A mi w Panasie jedynie brak stabilizacji w korpusie, a reszta jest dla mnie super.