Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Karta pamięci CF - zmniejszona pojemność

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeśli format nie pomógł, to kartę lepiej wyrzucić, bo jest prawie na pewno uszkodzona. Jeśli format pomaga, tzn. że tylko partycja lub system plików był uszkodzony (scandisk / fsck by pomógł zapewne).
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 23.04.09 o 09:34
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MichuP Zobacz posta
    Witam, mam dziwny problem z kartą pamięci CF pqi.
    Wszelkie rady mile widziane.

Pozdrawiam
    Idz do sklepu i kup druga karte.4 giga to 50 zl-tyle co obiad w knajpie.
    Ta spsuta sie pobaw formatowaniem,jak pomoze to uzywaj jako zapas.Karta to tylko nosnik danych,takie rzeczy sie psuja.Zawziety amator posiada ich zawsze kilka.Jak formatowanie nie pomoze to wyrzuc do smieci i nie zaprzataj sobie nia glowy,jest tyle ciekawszych spraw.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Reklamuj tą kartę o ile jest na gwarancji. Prawdopodobnie dostaniesz nową...

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Idz do sklepu i kup druga karte.4 giga to 50 zl-tyle co obiad w knajpie.
    To jest bardzo dobra rada, sam pewnie bym tak zrobił ale... nie patrz na wszystko z własnej perspektywy. Abstrahując od pytającego jest wielu ludzi, którzy rzadko jadają w knajpach bo mają ważniejsze wydatki. W sumie nie tak dawno studiowałem w tym kraju i każde 5 dych starałem się wydawać rozważnie - kserówki, książki, bilety, upominek dla dziewczyny, jakiś wyjazd i wiele innych miejsc gdzie można "zmieścić" taką kwotę, niewiele natomiast możliwości żeby ją zarobić. Takie rady mogą być dla ludzi irytujące, któryś raz z kolei piszesz - wyrzuć, kup nowe, kosztuje grosze...
    Sorki za OT, nie obraź się, super, że wydatki na takie rzeczy nie są dla Ciebie problemem, niestety dla wielu ludzi w tym kraju są...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta

Sorki za OT, nie obraź się,
    Napewno masz racje,zgadzam sie,tylko ja to rozpatruje w kontekscie do ceny aparatu.Skoro juz ktos sie decyduje na kupno drogiego sprzetu ,obiektywow,to nie powinien oszczedzac na kartach.Karta,bateria to najtansze ogniwo w tym ciagu,a niepewne moze popsuc cala zabawe.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

To jest bardzo dobra rada, sam pewnie bym tak zrobił ale... nie patrz na wszystko z własnej perspektywy. Abstrahując od pytającego jest wielu ludzi, którzy rzadko jadają w knajpach bo mają ważniejsze wydatki. W sumie nie tak dawno studiowałem w tym kraju i każde 5 dych starałem się wydawać rozważnie - kserówki, książki, bilety, upominek dla dziewczyny, jakiś wyjazd i wiele innych miejsc gdzie można "zmieścić" taką kwotę, niewiele natomiast możliwości żeby ją zarobić. Takie rady mogą być dla ludzi irytujące, któryś raz z kolei piszesz - wyrzuć, kup nowe, kosztuje grosze...
    Sorki za OT, nie obraź się, super, że wydatki na takie rzeczy nie są dla Ciebie problemem, niestety dla wielu ludzi w tym kraju są...
    Nie przesadzaj. Głupie piwo w knajpie kosztuje 7zł. padnięta karta to znacznie więcej nerwów niż niewypite kilka piw.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Nie przesadzaj. Głupie piwo w knajpie kosztuje 7zł. padnięta karta to znacznie więcej nerwów niż niewypite kilka piw.
    Sorry OT...ale co do tych piw to zgodzić sie nie mogę )))
    Kupie Kingstona 8GB (ma gwarę dozywotnią na wymianę) i wypiję kilka piw za 2 PLN ze sklepu. Jakos dam radę co do wydatków.

Pozdr. i dzieki za rady.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ...Kupie Kingstona 8GB (ma gwarę dozywotnią na wymianę) i wypiję kilka piw ...
    "Dożywotnia" gwarancja znaczy ni mniej ni więcej niż - do czasu aż przestaniemy produkować ten model... A co do piwka to na zdrowie...
    Sorry za OT...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Tak format z poziomu menu aparatu. Po tym z 4GB zrobiło się niecałe 3GB.. Musze gdzieś znaleźć czytnik CF i bezpośrednio podłączyć do kompa. Karta działała prze rok bez zarzutu.
    Spróbuj ponownie formatu w aparacie, jednak przedtem przestaw w menu NAZWA PLIKU z AUTO na KASUJ
    Pozdrawiam
    Jack

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    ... W sumie nie tak dawno studiowałem w tym kraju ...

Ja też całkiem OT. Proszę Cię nie pisz "w tym kraju", napisz w Polsce.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Spróbuj ponownie formatu w aparacie, jednak przedtem przestaw w menu NAZWA PLIKU z AUTO na KASUJ
    Pozdrawiam
    Jack
    Spróbowałem. Dalej 2,81 GB z 4.. będzie rezerwowa karta.
    Już mam Kingstona 8GB za 70PLN.