poszukałem na forum, ale nie znalazłem...
jak to jest z kartą xD w puszce e-3 - czy gdzieś w menu aparatu znajdę opcję panorama ? krótko mówiąc jak z wykorzystaniem OM2, i e-3 oraz oryginalnej karty oly zrobić panoramę ???
pozdrawiam
poszukałem na forum, ale nie znalazłem...
jak to jest z kartą xD w puszce e-3 - czy gdzieś w menu aparatu znajdę opcję panorama ? krótko mówiąc jak z wykorzystaniem OM2, i e-3 oraz oryginalnej karty oly zrobić panoramę ???
pozdrawiam
darować sobie OM i karty xD i robić panoramy łącząc fotki w innych programach.
Wydaje mi się ze w e3 nie ma takiej opcji jak panorama. Zrobić foty i połączyć w programie na kompie. Karta xD to chyba tylko gadżet. Mała pojemność, mała szybkość![]()
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
W puszce e3 nie ma takiej opcji.!!!
a Hugin to soft do ściągnięcia z
http://hugin.sourceforge.net/
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Taztaz, dzięki za odpowiedź, czytałem o innych programach do robienia panoramy ( przekopałem forum, co by nikt mi nie odpowiadał w stylu "poszukaj"). Trochę jestem zaskoczony brakiem tej opcji...
Jedno z lepszych narzędzi do sklejania panoramy to PTGui.
Eeeej
to aparat, nie ma opcji sklejania panoram, wywoływania ORFów, podpisywania zdjęć i przygotowywania do druku.
Zdaj sobie sprawę z tego, że dużo więcej zrobi komputer z procesorem 2 GHz, który na sklejenie zdjęć poświęci minutę czy kilka minut,
niż mały procesorek w aparacie, który musi się ze wszystkim uwinąć tak szybko jak się da aby mogł jeszcze zrobić kolejne zdjęcie serii.
Aparat daje Ci pliki, które posklejasz Huginem czy PTGui w takim odwzorowaniu w jakim chcesz i potrzebujesz