W PhotoImpakcie x3 korzystałem tylko z opcji Zoom Blur bo jego możliwości najbardziej przypominały mi te znane z PS-owskiego Lens Blur. Stąd też taki efekt poruszenia obrazu. Jako, że temat jest ciekawy, poszukam u siebie w programie inną możliwość uzyskania rozmazania soczewkowego. Jak coś z tego wyjdzie, to się pochwalę
ps. Ramzes- z rozmycia gausowskiego nie próbowałem, zobaczę co z tego wyjdzie
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Jak mojego UPIX3 bardziej poznam, to z tilt-shiftem jeszcze spróbuję.
Parę ostatnich wizyt na Dworcu Głównym utwierdza mnie, że tak huczne zapowiedzi generalnego remontu dworca, to daleka przyszłość albo cisza przed burząPóki co, są tam jeszcze stare klimaty... .
359.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Dzisiejsze wrzuty Kaz,świetne !
361 - fajowe.
Troszkę szkoda,że nie załapali się w kadr panowie z lewej i prawej a osoby na ławce nie popatrzały na siebie (na przykład ).Miałbyś fotę Grand Prix.
Pomarzyc sobie można...
pozdro.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
356- schody nad wodą ciekawe kolorystycznie, dziurawiec podoba mi się kadr tylko zdjęcie do wyprostowania,(korekcja obiektywu) bo ucieka na boki, a to ciekawostka
Pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
361 bardzo ciekawe. Masz jeszcze inne kadry z tej sytuacji?
361 - kapitalne ujęcie![]()
Dzięki za opinie.
e-510 , po wyprostowaniu fotki nie zostało mi za dużo pola i tak cieszę, że mogłem równo uciąć obu skrajnych panów
To jest jedyna w marę "rozsądna" fotka z tego ujęcia
Jako że wpadła mi dziś do ręki płytka z mixem muzyki arabskiej, a jak ulał jest na ostatniej fotce punkt odniesienia, postanowiłem zrobić karkołomny ekperyment i jako przerywnik między fotkami podać jeden z popularnych kawałków, pełen dramaturgii, wg klasycznego wzoru z początkiem , rozwinięciem i zakończeniem... .Wykonawcą jest Muhamed Abdo (El Amaken).
Miłego słuchania.
AraMusic - eSnips, share anything
[...]
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Wzięło mnie na obiektywy manualne, stąd ten rozdział mojego czasu nazwę "Projekt M42"
Pierwszym był Helios 44M 58/2 a po interesującej zabawie, fotka "motylek na jajku" i sesji na Tumskim, postanowiłem pójść krok dalej, czyli rozejrzeć się za czymś nieco dłuższym. Padło na Super- Takumara 135mm f2.5. Pod niego kupiłem też 'dandeliona'. Z trudem ale ustawiłem mu chipa i łapie ostrość. Raczej dobrze niż źle. Przy Takumarze, zwłaszcza przy scenach dynamicznych, przydałoby się body ze stabilizacją i AF wielopunktowy, dla komfortu ostrzenia, bo przy 1. punkcie AF rozrzut może być decydujący o poprawności fotki.
Poniżej przedstawiam kilka pstryków wykonanymi tymi szkłami szkłami. Dzisiaj wziąłem Takumara i jak wracałem z Rynku, to w okolicy Feniksu było sporo policji i jakieś zamieszanie. Cyknąłem też dla testów te trzy ostatnie z Panią reporterką z TVN24 i policjantem pogląd sytuacji (słabsze techn.).
Nie mogę nie wspomnieć o charakterystycznych "dziadkowych" barwach matrycy E-400 (Helios chyba "dodaje" zimniejszej dominanty do obrazu?) oraz o solidności wykonania tych manualnych szkieł, jak Heliosa tak Takumara. Ostatni chodzi jak szwajcarski zegarek mimo, że był produkowany w przedziale lat 1968- 1971.
E-400+ Helios 44M 58/2
362.
363.
E-400+ Super Takumar 135/2.5
364.
365.
366.
367.
368.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.