Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
30. mnie zachwyciła.
31. ładna tonacja i zwiewność.
Ale ta 30... - mniut...![]()
30 - ciekawe spojrzenie,pomysłowo i z wyczuciem obrobione,podoba się rytm i kompozycja.
31 - widoczek morski...trochę nostalgiczny,ładny ale dla mnie nie najlepsze kadrowanie - chorągiewki przecinające horyzont w taki sposób - jeszcze pół biedy ale ta łódka za nimi,to już cała bieda.
To są rzecz jasna moje subiektywne odczucia a nie krytyka Twoich prac.
A jak tam z odbiciem - jest OK czyli tak jak ma byc,czy też mam rację ? Mówiłeś,że dzisiaj sprawdzisz.
pozdr
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Heja
31 - masz racje. kadrowo na kolana nie powala, mam po prostu słabość to niego, pamietam dzien w którym cykałem, moze dlatego ten sentyment.
I widzisz, to jest to moje chore spojrzenie, że jestem świadom lipy kadrowej, ale mimo to zdjęciem się zajmuję.
odbicie łodki - zrobiłem od wczoraj 700 km, więc na moje dzisiejsze oko jest okdla mnie moze być
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
coś dla chłopców, którzy samochodzikami bawić się lubią
32.
33.
34.
Ostatnio edytowane przez dr_feelgood ; 9.04.09 o 21:23 Powód: Automatyczne scalenie postów
35 z dużym potencjałem, ale krzywy kadr niestety do mnie w tym wypadku nie przemawia, no jakoś tak woda może się z tego morza wylać. 36 intrygujące z dobrze zbudowanym kadrem.
37 znakomite, mimo tych szerokich ram.
Świątecznie pozdrawiam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Wesołych Świąt
Pierwsze... na nie, nie lubię takiego kadrowania obrazu z brzegiem morza jeziora itp, mam wrażenie, że zaraz się wyleje
Fajnie wyprowadziłeś wyrzucony na brzeg konar z rogu obrazu, jest niezłe światło ale ten horyzont :/
Drugie sylwetkowe, poprawne aczkolwiek jakby bez pomysłu
Trzecie chyba najmilsze memu oku, fajnie zagrały przebłyski światła w chmurach i odblaski na mokrym falochronie.
PS
Wczesniejsza para fotek, 30 i 31 bardzo udana.
Na 30-ce odblaski grają podobnie jak w ostatniej fotce, sztafaż z ludzkiej postaci ożywia obraz a obróbka wyśmienita.
31 również przyjemnie się ogląda, ma piękna kolorystykę. Poprawniejsze byłoby bez łódki abo z nią w nieco innym miejscu ale rozumiem, że fotkę darzysz sentymentem pomimo drobnych niedoskonałości bo sam też mam takie
PPS
Samochód jak samochód![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 11.04.09 o 21:06
Widze ze krzywe kadry w przypadku pejzażu nie podchodzą Wam... pomyślę o tym, czasem lubie powykrzywiać troche zwłąszcza przy samochodach( dobrze ze sie powstrzymałem) i budynkach. ciekawy byłem odbioru wlasnie. Dzieki wielkie
![]()
Ostatnio edytowane przez dr_feelgood ; 11.04.09 o 21:04