Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Panasonic Lumix G HD

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jakoś te ceny mnie nie dziwią. Olek też zawsze straszy tymi proponowanymi.

rodzyn
    Gość
    może plotka, choć mam nadzieję , że nie:
    Jest to nadzieja na większą ilość korpusów i szkieł do u4/3:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30764279

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Wiedzy? To bełkot marketingowy.

Wybrane fragmenty:
    "shooting incredible photos is only part of the fun...a that captures high-definition motion images while housing a host of functions that accurately reflect the photographer's intent....can be recorded in stunning HD beauty."

Filmik niezwykle wzruszający...
    http://panasonic.net/avc/lumix/syste...gh1/movie.html
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 7.04.09 o 11:37

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie wiem po co naskakujecie na ceny sugerowane przez panasonica. Widzieliście Wy choć raz cenniki Canona/Nikona czy Olympusa? Szczęka by Wam opadła do kostek...

Ot taki 50-200 SWD ma kosztować 6000zł !!

Panasonic to aktualnie jedyna firma, która nie poleciała na pysk z jakością produktów i wciąż rozwija ofertę. Nowe kompakty każdej innej firmy to w 95% shit z coraz to gorszą optyką i większą ilością MP. Lustrzanki? Robi się 1 nowy model a potem przez 2 lata jego poszczególne elementy rozkłada do 2-3 niższych korpusów. E-450 to już w ogóle śmiech na sali w tym zakresie. M.in. dlatego wierzę, że kolejne szkła Panasonica będą stały na wysokim poziomie a to jednak pociągnie za sobą cenę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Nowe kompakty każdej innej firmy to w 95% shit z coraz to gorszą optyką i większą ilością MP.
    A w Panasie jest inaczej?

Lustrzanki? Robi się 1 nowy model a potem przez 2 lata jego poszczególne elementy rozkłada do 2-3 niższych korpusów.
    To chyba dobrze. W ten sposób tworzy się nowe modele, które mają podzespołu z modelu z wyższej półki. Jak inaczej to sobie wyobrażasz? Na odwrót?

E-450 to już w ogóle śmiech na sali w tym zakresie.
    Cóż, nie da się ukryć. Ale oprócz E-450 ukazały się w ostatnim czasie bardzo udane E-620 i E-30. Co pokazał Panas?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

EuroLiberty
    Gość
    Nie wiem po co naskakujecie na ceny sugerowane przez panasonica. Widzieliście Wy choć raz cenniki Canona/Nikona czy Olympusa? Szczęka by Wam opadła do kostek...
    Tylko w przypadku produktów Panasonica te ceny bardzo często nie odbiegają wiele od rynkowych. W przeciwieństwie do innych producentów.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Front Poszkodowanych Przez Panasonica Expertów od Wszystkiego.
    ( FPPPEoW)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    epicure a znasz jakiś nieudany kompakt Panasonica? Seria FX, seria TZ, LX, prawie wszystkie modele z serii LZ(budżetowe). Jedynie seria FS wygląda jakby trochę robiona na siłę.

Z lustrami niby dobrze, że mniej zamożni klienci dostają technologie z półki wyżej ale jeśli przyjrzeć się niej samej to postęp tam powolny. kto wie czy nie dlatego,że producenci skupiają się na wymyślaniu filtrów artystycznych i "Co by tu wykroić z E-3 by mieć amatorskie nowe body...". To samo naturalnie u innych ale chyba wolałbym jednak filmy niż filtry :P

Panasonic pokazuje póki co głównie kompakty, bo tu sobie radzą najlepiej no i G1HD a mam dziwne wrażenie, że ten korpus sprzeda się lepiej niż E-30 bo juz zwykłe G1 wypadało lepiej.

EuroLiberty ale Panasonic całkiem rozsądnie wycenia swoje produkty. Wolałbyś dać prawie 1900zł za LX3 czy też za P6000/G10? Wolałbyś dać 2000zł za 1000D z tym ich kitem czy też za G1? Przejrzyj testy i okaże się, że Panasonic ma świetne ceny gdy weźmiemy pod uwagę jakość.

jungli
    Gość
    Przypomina mi sie adekwatna sytuacja, najpierw jest wieszanie psow, bo ktos przeciera szlaki, potem achy i echy, to samo bylo z Samyangiem 85 1.4, kupilem go do Nikona chyba jako 1wszy w Polsce, przetestowalem, zaczelo sie wieszanie psow, ze slaby pod swiatlo, ze to, ze tamto, nagle sie okazuje, ze Foto-Tip sprzedal 10tki egzemplarzy i ludzie pieja z zachwytu, ze to tania alternatywa w systemie, nie mowie tu o Olku, jednak boleje, ze OLY ma cropa x2, nie jestem telemaniakiem i chyba z wiekiem idzie sie w druga strone, choc nie mowie, ze tele sie nie przydaje. Teraz sam dosiadlem G1 i to nie wcale po przeczytaniu testow i recenzji, tylko z ciekawosci, wczesniej mialem LX3 i bardzo sobie chwalilem ten swietny aparat kieszonkowy z wybitnym szkielkiem Lajki. Doszedlem do punktu, gdzie wkrotce podepne szkla bagnetu Leiki M, min swietnego Rokkora i Voitlandery, tu boli mnie wlasnie crop, praktycznie szeroki kat to tylko 9-18 czy tez wyceniany na 3-3,5tys nowy 7-14 w m4/3. Jak potestuje, to sie odniose do jakosci prezentowanej na fotkach. Z doswiadczenia wlasnego widze, ze G1 radzi sobie lepiej w kicie od chocby kitowej 510tki i takiego pulapu konsumenckiego trzeba by sie trzymac w porownaniach, E3 lepiej sobie radzi - nieznacznie od G1. Temat rzeka, spotkam sie w koncu z rodzynem, jak Bozia i Partia da, to cykniemy porownanie szklarni i E3, 510 i G1.
    A nowinki Panasonica zapowiadaja sie przednio, nawet cena nie straszy w swietle tego co sie dzieje na rynku, krew mnie zalewa jak pomysle, ze niecaly rok temu sciagalem do swojego S3 Pro Nikorra 50 1.8D ze Stanow z wysylka za 200zl, dzis zaplacilem w najtanszym sklepie w 3miescie za to samo 495zl.

hej