Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 297

Wątek: Po co w lustrzance cyfrowej lustro?

| OlyJedi Awatar latimer
    Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dźwięk migawki w G1 jest głośniejszy od dźwięku migawki każdego kompaktu z jakim miałem do czynienia.
    Za to zoom jest cichutki

rodzyn
    Gość
    W 95 % sytuacji fotograficznych głośność migawki nie będzie miała żadnego wpływu, natomist proszę to odnieść jeszcze do znacznie większej głośności luster cyfrowych nawet tych drogich.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 26.03.09 o 16:26

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Widzę już 234 posty ale żadnych zdjęć autorstwa założyciela wątku robionych G1 nie znalazłem. Jak mówi dowcip o Jasiu "Gdzie sens, gdzie logika?", hehe
    pozdro

rodzyn
    Gość
    Jak pisałem porównaj wielkość (powierzchnie) tu 4/3 a tam paznokcie stąd migawka musi być znacznie większa i przez to głośniejsza.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I przez jakiś czas na pewno nie będzie i ma to sens i jest logiczne - wątek nazywa się :Po co w lustrzance cyfrowej lustro? a nie zdjęcia rodzyna
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 26.03.09 o 16:24 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    W 95 % sytuacji fotograficznych głośność migawki nie będzie miała żadnego wpływu natomist proszę to odnieść jesszcze do znacznie większej głośności luster cyfrowych nawet tych drogich.
    Dla mnie w 95 proc. sytuacji fotograficznych głośność aparatu ma wielkie znaczenie. Szukam nowego aparatu do street foto.

Jednak czekam na opinie Ktotka, bo ten dobry człowiek robi "uliczniki" i będzie wiedział czy głośność G1 dyskwalifikuje go do takiej "roboty" czy nie.

ps. Można w Krakowie pomacać gdzieś G1?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    wątek nazywa się :Po co w lustrzance cyfrowej lustro?
    Bo:
    - po usunięciu lustra nie będzie nic widać w wizjerze
    - albo będzie widać, ale nie będzie to już lustrzanka, czyli problem nie jest związany z tematem.

Myślę, że moja odpowiedź wyczerpuje postawione w tytule pytanie.
    Można zamknąć.

| OlyJedi Awatar latimer
    Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    ps. Można w Krakowie pomacać gdzieś G1?
    Swego czasu w MM i w Saturnie były wystawiane G1 z możliwością robienia fotek.

rodzyn
    Gość
    Rafał Czarny
    zdaję sobie sprawę , że niekiedy bywają takie tematy i sytuacje.
    Jeszcze spróbuje podpowiedzieć - od czasu do czasu jak pisałem używam Minolty A2
    metalowy korpus,8 mega, ob 28-200 APOnaprawdę świetny (od 200 asa trochę szumi ale do przyjęcia) znacznie cichsza od G1
    oprogramaowanie wpełni profi RAW-y i inne -na Allegro 500-700zł ale tylko A2 nie A1 a tymbardziej nie zamatorszczoną A200- może masz okazję sprawdzić - może by podpasował chociaż jako "piąty"

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Ktotek, Ty miałeś to w łapkach. Bardzo to to się tłucze?
    Jest pewnie lepiej niż w amatorskich Olkach w porównaniu z E-1 już nie jestem pewny. Ten dźwięk jest specyficzny, dla jednych fajny dla innych pewnie nie. W normalnym fotografowaniu to nie problem ale jako cichy, dyskretny aparat to bym go nie wybrał. Tu G1 znacznie bliżej do lustrzanek niż praktycznie bezgłośnych kompaktów.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Rodzyn, mam czym robić streeta, więc zmienię aparat na coś co ma wyraźną przewagę nad moim Ricohem GX100. I takim się wydaje lumix lx3.

Od początku kibicuję m4/3 bo to system skrojony na moją miarę. Czekam na leicopodobnego Olka, ale się nie mogę doczekać.

W sumie między lx3 a G1 jest niewielka różnica w cenie, dlatego się nad nim zastanawiam. W G1 kusi mnie monitorek wywijający oberki.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Jest pewnie lepiej niż w amatorskich Olkach w porównaniu z E-1 już nie jestem pewny. Ten dźwięk jest specyficzny, dla jednych fajny dla innych pewnie nie. W normalnym fotografowaniu to nie problem ale jako cichy, dyskretny aparat to bym go nie wybrał. Tu G1 znacznie bliżej do lustrzanek niż praktycznie bezgłośnych kompaktów.
    Dzięki. No to dla mnie lipa.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 26.03.09 o 16:47 Powód: Automatyczne scalenie postów
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.