Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 297

Wątek: Po co w lustrzance cyfrowej lustro?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Bo:
    - po usunięciu lustra nie będzie nic widać w wizjerze
    - albo będzie widać, ale nie będzie to już lustrzanka, czyli problem nie jest związany z tematem.

Myślę, że moja odpowiedź wyczerpuje postawione w tytule pytanie.
    Można zamknąć.

Przekonałeś mnie, niestety nie mogę dać rep+

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    (..)wątek nazywa się :Po co w lustrzance cyfrowej lustro? a nie zdjęcia rodzyna
    no tak, tylko ludzie piszą, że to syf, Ty piszesz, że jest lepiej niż w Olkach, chciałbym sobie zobaczyć przykładowe zdjęcia, np. w iso 100-400 w pełnej rozdzielczości, niekoniecznie w rawach. Z czystej ciekawości, łatwiej patrzeć na zdjęcia, wtedy każdy może sobie wyrobić opinię wg własnego uznania a nie na podstawie takich czy owakich testów z różnych - niekoniecznie obiektywnych - stron oceniać aparat.
    Obrót tegoż wątku zaczepiał już np. wielokrotnie o jakieś tłumaczenie się adminom, grożenia, odpowiedzi zupełnie nie na temat itp;
    Moim zdaniem zdjęcia nie byłyby nie-na-temat, a jeśli już ktoś się czepia to na pewno bliżej tematu niż w/w przykłady. No ale rób jak chcesz, po prostu takie "puste gadanie" dla mnie pozostaje jedynie pustym gadaniem. pozdro

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Tak tylko tutaj w grę wchodzi wielkość matrycy i związanej z tym wielkości samej migawki !
    przy cenie i przeznaczeniu G1 porównanie do F6 to żart?
    nie. Staram się utrzymać podobny poziom dyskusji do stwierdzenia że G1 jest cichutki w porównaniu do tych strasznie głośnych lustrzanek...

F6 to lustrzanka ? więc porównuję dźwięk migawki.
    Napisałeś że SLR jest głośny. Skoro nie F6 to porównaj sobie do E1 - który kupisz teraz za pół darmo

jungli
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Rodzyn, mam czym robić streeta, więc zmienię aparat na coś co ma wyraźną przewagę nad moim Ricohem GX100. I takim się wydaje lumix lx3.
    Mialem LX3, mile wspominam, dyskretny, szybki AF oczywiscie jak na kompakcik, nie szumi do iso 400, potem w slabym swietle juz wyrazniej ale nie przeszkadzajaco, do streeta nadaje sie baaardzo, do tego swietne szklo. Miedzy lx2 a lx3 jest przepasc!, mialem oczywiscie obydwa. LX3 malo na rynku, byla wadliwa partia w EU i lawinowo wycofywano je ze sprzedazy, wiele egzemplarzy pochodzi z tzw expozycji i byly uzywane, zwroc na to uwage przy zakupie...

Co do sampli z G1, pozwole sobie zadzwonic zaraz do rodzyn-a i moze jutro uda nam sie zrobic jakis tescik vs 510 czy e3

pozdrawiam cieplo

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    rodzyn na pewno zrobi jakieś sample, ale Panowie, teraz pogoda jest na tyle okropna, że nie dziwie mu się. Każda fota, wyjdzie blado. Trzeba poczekać na słoneczko
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Bo:
    - po usunięciu lustra nie będzie nic widać w wizjerze
    - albo będzie widać, ale nie będzie to już lustrzanka, czyli problem nie jest związany z tematem.

Myślę, że moja odpowiedź wyczerpuje postawione w tytule pytanie.
    Można zamknąć.
    Twoja pierwsza odpowiedż nie jest na temat
    Mylisz się więc sądząc,że wyczerpuje ona postawione w tytule pytanie
    Można wątku nie zamykać.

qbic
    Gość
    To może tak:

P: Po co w lustrzance cyfrowej lustro?
    O: aby odbijać światło.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Przez swój stopień ogólności ta odpowiedż moim skromnym zdaniem wyczerpuje temat.Co ważne, jest prawdziwa
    Teraz już mozna.......zamknąć

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Po co w lustrzance cyfrowej lustro?
    po to (moim skromnym zdaniem) po co osobie duchwnej potrzebne są genitalia - na wszelki wypadek
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

rocco
    Gość
    Kiedyś lustro miało sens.
    Wtedy lustrzanki można było używac bez zasilania, najwyżej nie działał pomiar światła ale reszta była mechaniczna i lustro (z pryzmatem czy bez) pozwalało oglądać dokładnie taki obraz, jaki widział obiektyw.
    Dziś, chociaż bez zasilania puszki fotki już nie zrobimy to też można sobie przez wizjer lustrzanki pooglądać rzeczywisty obraz, taki G1 tego nie potrafi