Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 297

Wątek: Po co w lustrzance cyfrowej lustro?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Dziś oglądałem G1 w akcji. Chyba poczekam na Olympusowego malucha, choć wykonanie Panasa bardzo interesujące. Właściciel strasznie narzekał na ISO powyżej 400 . Narzekał tez na to, że ekran zajmuje zbyt dużo miejsca na tylnej ściance i na przyciski pozostało go za mało. Prawda, już w 620, gdzie proporcja ekranu jest inna (wielkośc tylnej ścianki porównywalna) i cały majtany panel jest mniejszy, "menu" i "info" wyleciały prawie na górną pokrywę :-\
    Oglądałem G1 na wernisażu Marka Wyszomirskiego, gdzie było ciemnawo. Niestety w takich warunkach szybkością nadal wygrywa AF "fazowy".

E3 na to coś bym nie zamienił. Jako dodatek z wideo HD, jak najbardziej fajny.

Za widno to tam nie było.

Pozdrawiam
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wyszomir1.jpg
Wyświetleń:	508
Rozmiar:	159,3 KB
ID:	13834  
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 20.03.09 o 03:58
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

rodzyn
    Gość
    Jeśli w G1 narzekał na iso> 400 to na jakie iso narzeka w E-3 (200,160)bo takie są mniej więcej relacje szumów !!! Z moich doświadczen jest o 1-1,5 Ev lepij niż w E-3 , a sam szum przy wyższych czułościach ma ładny kształt ziarna w analogu!
    Co do ostrości to po przejściu z fazowego trzeba się trochę przestawić na inny sposób ustawiania ostrości (inne wyb. punktów), po tym już działa to podobnie jak w E-3 , a ma być lepiej (system kontrasu jest ciągłym dynamicznym rozwoju) , ważny brak praktycznie FF i BF !
    z samego wyświetlacza prawie nie korzystam - jedynie dla perspektywy i ew kontroli ujęcia , wszystko ustawiam bezpośrednio w wizjerze(jeśli mogę w danym temacie fot to mam ustawione , że po ekspozycji wyświetla mi 1 s cały kadr i 1 s duże powiększenie i bez odrywania oka od wizjera mam orientacje co do kadru i ostrości!!) - bardzo dobry dostęp , choć niektóre przyciski mogły by być większe.
    Co do porównań samochodowych to dźwignia zmiany biegów nie powoduję ,
    że wielkość auta wzrasta dwukrotnie, a drgania wprowadzane nie destruują silnika i nie powodują ograniczenia rozwoju np wielu funkcji w lustrzankach nie można zaimplementować lub jest to ogromnym kosztem wyrób czekolado -podobny!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 20.03.09 o 10:28

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ale pierdoły piszesz, normalnie dam sobie na ciebie ignora.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

rodzyn
    Gość
    Miłego ignorowania

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Ale fajny tematAutor mz z premedytacja zalozyl watek z pytaniem o lustrze.W miare rozwijania sie watku przedstawia wszystkie ochy i achy swojej zabawkii wszelakie buuu tych z lustrem.
    Po co Lustro?Bo tak ma byc.Lustro w lustrzance byc musi(jak sama nazwa wskazuje)Nie mozna produkowac lustrzanek bez lustra tak jak wodki bezalkoholowej.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Ja tylko raz spoglądałem w wizjer G1 w sklepie i to co tam zobaczyłem nie zachwyciło mnie i zabaw z A1 też nie wspominam z zachwytem. Mała fizyczna wielkość matrycy miała spore wady i AF też nie był tak szybki jak Ty to wspominasz.

rodzyn
    Gość
    Z A1 nie ja piszę o A2 a to już inna bajka!
    A co do wiedzy po zabawie w sklepie to nie dyskutujmy, natomiast inną kwestią są przyzwyczajenia i tu mogę się zgodzić , że ktoś przyzwyczajony do lustra może mieć różne wrażenia .
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 20.03.09 o 10:51

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Z A1 nie ja piszę o A2 a to już inna bajka!
    A co do wiedzy po zabawie w sklepie to nie dyskutujmy, natomiast inną kwestią są przyzwyczajenia i tu mogę się zgodzić , że ktoś przyzwyczajony do lustra może mieć różne wrażenia .
    Używałeś jakiegoś normalnego aparat dłużej niż tydzień? Jeżeli tak to jakiego?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    hehe.. dobre.

1. Zgadzam się i chyba większość, że jednak lustro odejdzie...
    2. Z tego wynika ze lustro nie będzie już lustrem
    3. Aby produkt dobrze się sprzedawał i był łatwo rozpoznawalny musi mie dobrą łatwo zapamiętywalną nazwę.
    4. Oly i Panas mają już drogę na przyszłość, bez lustra. nawet nazwę systemu
    5. Pojawi się za jakiś czas następca DSLR bez lustra, ale nie będzi to już DSLR

Czego brak ?
    nazwy tego rodzaju aparatu. Olek już powinien rozpisać konkurs na nazewnictwo...
    Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 20.03.09 o 13:12
    /*...................*/
    /* ...........................*/

rodzyn
    Gość
    dobry pomysł zwłaszcza , że po zastrzeżeniu mogli by pobierać oplaty patentowe - bo nazwa hybryda jest smutna a tak naprawdę jest to pierwszy raz w czystej formie profi cyfra.