i widziec to tak jak na LV w olympusie? to ja dziekuje zostane przy tradycyjnej opcji
i widziec to tak jak na LV w olympusie? to ja dziekuje zostane przy tradycyjnej opcji
Oczywiście , nawet tam gdzie lustro praktycznie nic nie wdzi nawet w A2 nie ma tragedii. Jaki % zdjęć robi się w nocy?
Technologie przyzwoitych wyświetlaczy były już w 2000 r oczywiście w kosztownej wersji profi z wideo ( a koszty przktycznie porównywalne z układem lustro pryzmat) i wówczas gdyby ich użyto nastąpił by lawinowy postęp i znaczący spadek cen!!!
Pawell31
Klubowicz(ka)
W G1 to zupełnie inny lepszy świat a LV w lustrzankach to ślepa i komplikujaca
uliczka!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 19.03.09 o 19:41
Pawell31: No własnie ... te LV nawet w E-3 to jest nieporozumienie... ale pisałem,że za 5-15 lat kto wie... ? (podobno w tym G1 widać całkiem przyzwoicie)
Trzeba spróbować - w tej chwili ja odstawiłem E-3 do kartonu i z sentymentu jeszcze jest u mnie , czekam też na Olka ale nie małe u4/3
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Teraz używam 9-18 który otrzymałem w promocji E-3 z adapterem w G1 i jest naprawdę świetnie, zrobiłem też porównanie optyki Olympusa i Panasonica
jest m.in w wątku o GH1
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 19.03.09 o 19:47 Powód: Automatyczne scalenie postów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ja robie okolo 30% zdjec w nocy. Wiec dla mnie to ma znaczenie. Watpie zebym kupil jeszcze jakis cyfrowy aparat oprocz tego co mam, troche w inna strone poszedlem.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
wczoraj wgraliśmy Up do ZD 70-300 córki i chodzi AF z G1 trochę brak stabilizacji .
Ja mam Lumixa 45-200 jest świetny , ma stabilizacje a wszyskie złe testy to manipulacja (opóźnienie i sposób działania molochów C i N będzie powodował takie czkawki )
Na wyświętlaczu jest moim skromnym zdaniem lepiej nawet niż w świetnej posiadanej i odstawionej E-3!!
Podpisuję sie pod tym!!!
Jeszcze świetnie działające proste powiększenie(działa dokładnie tak samo na wyświetlaczu jak i w wizjerze!!!!!!!!!!!) to wspaniała pomoc przy ustawianiu ostrości w nocy ( i w każdych innych warunkach , i przy użyciu obiektywów manualnych , sam używam Contaxa 50/1,7 i Zeissa Sonnara 135/3,5 i jest super!) powiększnie w LV w lusztrzankach to taki listek figowy w stosunku do G1!!!
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 19.03.09 o 21:01 Powód: Automatyczne scalenie postów
Jak robię fotki nocne to wolę LV, nie chce mi się schylać do aparatu (aparat na statywie).
to w G1 jest "LV" ciągłe i z nieustającą kotrolą ostrości na 3 calowym świetnym ekranie obracanym gdzie się chce!!! jak w E-3 , 30 , teraz 620.