Zdjęcie bardzo przyjemne. Tekst o zamulonych oczach - kapitalny![]()
Zdjęcie bardzo przyjemne. Tekst o zamulonych oczach - kapitalny![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Fajnie, że Ci się podoba, rumpel.
Skanowanie slajdy płaszczakiem to katorga pozbawiona jakichkolwiek racjonalnych efektów. Płaszczak nie wyciągnie detali z cieni, nie wspominając już o kolorach. Załączane tu slajdy były skanowane przez Kubę z Krakowa. Kosztowało (ponad 100 sztuk slajdów), ale efekty mnie zachwyciły.
![]()
81- na zdjęciu jest coś co bardziej błyszczy od naszyjnika i kolczyków takim pięknym emanującym blaskiem.
pozdrawiam Wiejo
Przedostatnie nie powala, nawet nie rusza. Ale ostatnie, ahhhhhhhhhhh...... - gratuluje- szczęściarz.
było sobie życie
Podziękowania, chopaki, podziękowania.
uff, jak usłyszałem, że tu o Portugalii to w te pędy ...
80. - jak dla mnie super. Może to być z Porto, jeszcze łatwiej znaleźć ten klimat w Alfamie, ale również na mojej Pradze. Tak czy inaczej patrząc na 80. słychać fado i to w najlepszym brzmieniu Marizy czy Rodrigues.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
Dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna
Z Porto pojechaliśmy do Bragancy. To takie miałe i bardzo stare miasteczko na północnym wschodzie Portugalii. Gdy wyjeżdżaliśmy z Porto i powiedzieliśmy gospodarzowi, dokąd się teraz udajemy, ten, po pierwsze, zdziwił się, że jedziemy do tak mało turystycznego miejsca, po drugie, ucieszył, gdyż, jak się okazało, z tego miasta właśnie pochodził.
Braganca była ładna, nie jest to, rzecz jasna, miasto o urodzie Coimbry, ani oferujące tyle atrakcji, co Lizbona, ale można tam miło spędzić czas. Interesujący zamek i okolice, a w pobliżu park narodowy, który z braku samochodu zwiedzaliśmy pieszo, co nie było najlepszym pomysłem, zatrzymały nas w miasteczku na dwa dni.
82.
Roofs of Braganca sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3065/3351507814_ac1792a1a6_m.jpg@@AMEPARAM@@3351507814@ @AMEPARAM@@ac1792a1a6
Dynax 7, MAF 35-70/4, Provia 100F, filtr polaryzacyjny.
Dla mnie jeszcze lepsze niż to pierwsze z samymi dachami. Może dlatego, że bardziej lubię takie kolorystyczne kontrasty, czyli w tym przypadku dachówka, ściany i niebo. Bardzo przyjemnie dla oka razem się komponują.
Wyśmienite kolory!
Ech, w Faro miałem podobny widok jak chodziłem na taras pranie wieszać... chlip chlip![]()
Precários nos querem, rebeldes nos terão.
Podoba się faktura dachów, kolory i rozmieszczenie w kadrze. Kolory i kształty mają sympatyczne oddziaływanie.
pozdrawiam Wiejo