Strona 7 z 70 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie cierpię takich wiadomości z samego rana, bo zamiast wziąć się do roboty czytam jakieś ochy i achy na temat kolejnej puchy.

Ale tak po prawdzie - cieszę się że wypuszczają coś takiego - dla amatorszczaków jak ja to świetna propozycja

Ktoś wspominał o ethernecie: czy toto ma mieć normalne gniazdko RJ45 ? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć. Pewnie znowu jakaś niestandardowa olkowa przejściówka będzie. Czy jakikolwiek inny aparat e-systemu ma etherneta?
    A może wifi?
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja tak trochę OT, jestem ciekaw czy ten grip bedzie pasował do mojego E400?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Hm... Używa baterii z e-4xx, to chyba największa wada.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar Prysiu
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    wyprofilowany uchwyt oraz zmieniona względem E-4XX pozycja mocowania paska, na co niektórzy tam narzekali. W dodatku ten grip...
    wyprofilowany uchwyt to nie "normalny" uchwyt, a grip to dodatkowy koszt i ciężar...

Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    czyli **** z Ciebie nie sprzedawca
    takie komentarze to może na priv...

Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Ludzie się musieli przekonać do tych konstrukcji. A teraz w zasadzie miłość od pierwszego wejrzenia...
    A potem kubeł zimnej wody po wzięciu do ręki
    E-500 + ZD1445 + ZD3535
    BLOG # piszę o kursach językowych

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Może ja coś dorzucę. Z takich pobieżnych odpowiedzi, grip HLD-5 nie pasuje do wcześniejszych modeli serii 4xx. Aparat posiada uniwersalne złącze USB/Wideo, więc pracuje z wężykiem RM-UC1. Chyba jeszcze nikt tego nie pisał - AF można justować +/- 20 kroków silnika dla wide i tele oddzielnie, do 20 obiektywów (jak w E-30).
    Skąd Wam przyszedł do głowy ten ethernet
    Pozdrawiam
    Jack

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Może ja coś dorzucę. Z takich pobieżnych odpowiedzi, grip HLD-5 nie pasuje do wcześniejszych modeli serii 4xx. Jack
    No to się nacieszyłem.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    ładna szumowinka. I tylko baterii żal.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Prysiu Zobacz posta
    wyprofilowany uchwyt to nie "normalny" uchwyt, a grip to dodatkowy koszt i ciężar...
    Oj czepiasz się. Wcześniej pisałeś:
    Cytat Zamieszczone przez Prysiu Zobacz posta
    ma uchwyt tak samo niewygodny dla większości osób jak modele 4XX. I tyle.
    Wskazałem różnice, że jednak uchwyt jest inny a Ty znów, że to nie jest "normalny" uchwyt - tak nie można dyskutować, tym bardziej, że ani ja ani zdaje się Ty nie miałeś go w rękach... Grip to wielka zaleta - kto chce puszkę mniejszą i tańszą to ma taką a kto inną - dokupuje grip a Ty piszesz o tym jakby fakt opcjonalnego gripa był wadą...

Jacku - mógłbyś się odnieśc do tego, please:
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Ciekawe czy będzie auto iso z wyświetleniem informacji o czułości w wizjerze? Jak specyfikacja na Fotopolis jest poprawna to zmiana czułości ma się odbywać krokach co 1/3 lub 1 EV?
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 24.02.09 o 10:37
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    ...Chyba jeszcze nikt tego nie pisał - AF można justować +/- 20 kroków silnika dla wide i tele oddzielnie, do 20 obiektywów (jak w E-30)...
    Jack
    I to jest dla mnie jedna z ważniejszych informacji . Czy takie justowanie można zaimplementować w starszych modelach?
    OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików

S4INT
    Gość
    Czyli E620 pewnie zastapi i E4XX i E5XX, a za malucha będzie robił teraz jakieś hipotetyczny m4/3? Całkiem sensowne rozwiązanie... fajny ten aparat.

Te pola AF trochę niefortunnie rozłożone imo, mogłyby być bardziej porozrzucane po kadrze...

A grip dodatkowy to świetna sprawa, niesamowicie poprawia komfort użytkowania, nie wiem jak można narzekać na to...

Mikrokorekty AF to też dobra rzecz - będzie można bez strachu bawić się w Sigmy, duży + za to.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów