Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 292

Wątek: Sony się reklamuje

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domi Zobacz posta
    Nikon ostatnio mówi bardzo niejasno w tym temacie, a przekłada się to na użytkowników bardzo mocno. Tak czy inaczej dla mnie to bez znaczenia. W przeciwieństwie do Ciebie bardziej trzymam się tego, co można jeszcze jakoś sprawdzić - np z tymi ekranami - wystarczy tylko zerknąć by wiedzieć jak wielka różnica dzieli 40D od D300. Przepaść.
    jeśli chodzi o ekrany to sprawa jest banalnie prosta do sprawdzenia prawda ? z matrycami tak łatwo już nie jest...........

Nie lubię za to jak niektórzy na siłę odżegnują nikona od sonego, de facto operując tylko na plotach i przypuszczeniach.
    a sorry, to było do mnie ?

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    jeśli chodzi o ekrany to sprawa jest banalnie prosta do sprawdzenia prawda ? z matrycami tak łatwo już nie jest...........
    Tak, jest i niekoniecznie trzeba szukać loga producenta, na jakiejś wewnętrznej części LCD. Wystarczy wyświetlić sobei wrednie czerwone zdjęcie żeby zobaczyć ten sam banding.

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    a sorry, to było do mnie ?
    Nie, to nie było konkretnie o kimś, ale o ogólnej tendencji. Jeśli czujesz się wywołany do szeregu to widocznie coś w tym jest.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Tak, jest i niekoniecznie trzeba szukać loga producenta, na jakiejś wewnętrznej części LCD. Wystarczy wyświetlić sobei wrednie czerwone zdjęcie żeby zobaczyć ten sam banding.
    niestety nadal się nie rozumiemy...

Nie, to nie było konkretnie o kimś, ale o ogólnej tendencji. Jeśli czujesz się wywołany do szeregu to widocznie coś w tym jest.
    widzę, że bardzo lubisz nadinterpretować, może też dam próbkę -Ciebie chyba też troszkę boli bo sam opierasz się na plotkach dosyć czesto...........

no cóż...........

EuroLiberty
    Gość
    To czy, co i komu wstyd to już mnie mniej obchodzi. Nie lubię za to jak niektórzy na siłę odżegnują nikona od sonego...
    Jakie emocje W centrali Nikona nawet nie wiedzą, że polscy fanatycy z systemu Alfa swatają go z SONY. Dodatkowo polski oddział Zakonu Walkman Corporation wnosi o ustanowienie ojcostwa wobec matryc, które Nikon uważa za swoje SONY urodziło, ale Nikon zmajstrował

...niektórzy na siłę odżegnują nikona od sonego, de facto operując tylko na plotach i przypuszczeniach.
    Zaś sekta SONY Alfa opiera swoje kazania o wyrafinowane ekspertyzy przeprowadzone przez swoich członków

domi podchodzisz do tematu z pasją, ale poluzuj, bo o zawał łatwo
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 10.02.09 o 17:40

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mnie naprawdę wysoce mało obchodzi, co kto, gdzie i jak. Interesuje mnie tylko jak konkretną część potrafią dwie firmy wykorzystać.
    Wiele osób za to podnosi konkretne wnioski/ploty przypuszczenia do rangi religijnych dogmatów. Jak ktoś woli uważać, że to przypadek, że nikon ma 24,6Mpix z dokładnie takimi samymi wyprowadzeniami tak jak sony, to jego sprawa.

EuroLiberty
    Gość
    Wiele osób za to podnosi konkretne wnioski/ploty przypuszczenia do rangi religijnych dogmatów.
    Ja znam jedną taką osobę. domi

Jak ktoś woli uważać, że to przypadek, że nikon ma 24,6Mpix z dokładnie takimi samymi wyprowadzeniami tak jak sony, to jego sprawa.
    Może przy następnej okazji Radek podczas wywiadu z przedstawicielami SONY Alfa Team poprosi o oficjalne stanowisko SONY w tej sprawie Pewnie zakończy się na odpowiedzi w stylu "nie mamy danych na ten temat" Przedstawicieli Nikona nie ma, co pytać. Oni wg członków Walkman Funboy's Club kłamią

PS. Przepraszam za złośliwość

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ja znam jedną taką osobę. domi
    Czuję się zaszczycony

Może przy następnej okazji Radek podczas wywiadu z przedstawicielami SONY Alfa Team poprosi o oficjalne stanowisko SONY w tej sprawie Pewnie zakończy się na odpowiedzi w stylu "nie mamy danych na ten temat" Przedstawicieli Nikona nie ma, co pytać. Oni wg członków Walkman Funboy's Club kłamią
    Krzyś wam nic nie powie hyhy
    A tak serio to podejrzewam, że to co oficjalnie mówione to i tak nie będzie prawdą - bo czemu miało by być? Nawet w sony mają jakieś tajemnice, przykładowo pokazywana na targach i pokazach rozpapciana Alfa 900 ma pomalowane chipsety - dlaczego? bo pewnie pół tajwanu produkuje poszczególne części A jak by przypadkiem gdzieś było logo najkona... To by dopiero było

PS. Przepraszam za złośliwość
    Spoko Spływa po mnie Nocą będą spał spokojnie
    Specjalnie dla Ciebie sony ma coś nowego: Sony Releases New Stupid Piece Of Shit That Doesn't Fucking Work | The Onion - America's Finest News Source@@AMEPARAM@@image=http%3A%2F%2Fwww.theonion. com%2Fcontent%2Ffiles%2Fimages%2FSONY_****_article 3.frontpage_thumbnail.jpg&videoid=93143&title=Sony +Releases+New+Stupid+Piece+Of+Shit+That+Doesn%27t+ Fucking+Work@@AMEPARAM@@SONY_****_article3@@AMEPAR AM@@93143@@AMEPARAM@@Sony+Releases+New+Stupid+Piec e+Of+Shit+That+Doesn%27t+Fucking+Work
    hyhy

diabolique
    Gość
    A tak serio to podejrzewam, że to co oficjalnie mówione to i tak nie będzie prawdą - bo czemu miało by być?
    Ciekawe bardzo. Nikt nic nie powie, a jak powie to skłamie. Nikt nic nie pokaże, a jak pokaże to fałszywki. Ale oczekujesz dowodów.
    Domyślam się, że przy takich założeniach nawet jak ktoś ci dowody pokaże, to będą fałszywe. Skoro Sony i Nikon kłamią...
    [ciach - już starczy PEACE]
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 10.02.09 o 22:58 Powód: wycinam sprzątając wątek, aby nie wyrzucać całości.

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Ciekawe bardzo. Nikt nic nie powie, a jak powie to skłamie. Nikt nic nie pokaże, a jak pokaże to fałszywki. Ale oczekujesz dowodów.
    Domyślam się, że przy takich założeniach nawet jak ktoś ci dowody pokaże, to będą fałszywe. Skoro Sony i Nikon kłamią...
    Ty za to wolisz bezkrytycznie wierzyć w specyfikacje i materiały marketingowe? Wybacz ale jak Ci tak wygodnie to Twoja sprawa. Fazę nieograniczonego zaufania w każdą cyferkę mam za sobą.
    Wolę wierzyć w to, co logicznie widać z wielu faktów. To że nikon czy sony nie chwali się skąd mają byle drucik nie oznacza że mają tylko swoje. Z kolei jak zarówno jedne i drugie będą np psuły się w dokładnie taki sam sposób i nie wynikający z normalnej eksploatacji (przykład - utleniające się matryce) to jednak wniosek o wspólnym dostawcy części będzie uzasadniony.
    Ale Ty wolisz wierzyć tylko w suche specyfikacje. Dobrze, że taki najkon nie pisze w nich że szkło (tak jak i sony zresztą) kupuje od firmy hoya, która ma pentaxa. Jak by Ci nikonowcy mogli żyć z takim jarzmem
    hyhy

[ciach]
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 10.02.09 o 22:59 Powód: sprzątanie

diabolique
    Gość
    Ty za to wolisz bezkrytycznie wierzyć w specyfikacje i materiały marketingowe? Wybacz ale jak Ci tak wygodnie to Twoja sprawa. Fazę nieograniczonego zaufania w każdą cyferkę mam za sobą.
    W ogóle nie wierzę w specyfikacje. Aparat służy mi do robienia fot a nie liczenia drucików. Po prostu biorę go do ręki, wkładam kartę (obojętnie kto i dla kogo ją zrobił) i cykam foty. W wizjerze nie widzę logo ani sony, ani nikona, ani nawet żadnego innego olympusa.
    O zgrozo nie mam pojęcia o drucikach, technikaliach, punktach i pikselach na wyświetlaczu, jak ostatni ignorant ufam, że kupiłem aparat a nie co innego, a foty, które tą podróbą robię nawet się ludziom podobają.