Tak, jest i niekoniecznie trzeba szukać loga producenta, na jakiejś wewnętrznej części LCD. Wystarczy wyświetlić sobei wrednie czerwone zdjęcie żeby zobaczyć ten sam banding.
Nie, to nie było konkretnie o kimś, ale o ogólnej tendencji. Jeśli czujesz się wywołany do szeregu to widocznie coś w tym jest.
niestety nadal się nie rozumiemy...
widzę, że bardzo lubisz nadinterpretować, może też dam próbkę -Ciebie chyba też troszkę boli bo sam opierasz się na plotkach dosyć czesto...........Nie, to nie było konkretnie o kimś, ale o ogólnej tendencji. Jeśli czujesz się wywołany do szeregu to widocznie coś w tym jest.
no cóż...........![]()
Jakie emocjeW centrali Nikona nawet nie wiedzą, że polscy fanatycy z systemu Alfa swatają go z SONY. Dodatkowo polski oddział Zakonu Walkman
Corporation wnosi o ustanowienie ojcostwa wobec matryc, które Nikon uważa za swoje
SONY urodziło, ale Nikon zmajstrował
Zaś sekta SONY Alfa opiera swoje kazania o wyrafinowane ekspertyzy przeprowadzone przez swoich członków![]()
domi podchodzisz do tematu z pasją, ale poluzuj, bo o zawał łatwo![]()
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 10.02.09 o 17:40
Mnie naprawdę wysoce mało obchodzi, co kto, gdzie i jak. Interesuje mnie tylko jak konkretną część potrafią dwie firmy wykorzystać.
Wiele osób za to podnosi konkretne wnioski/ploty przypuszczenia do rangi religijnych dogmatów. Jak ktoś woli uważać, że to przypadek, że nikon ma 24,6Mpix z dokładnie takimi samymi wyprowadzeniami tak jak sony, to jego sprawa.
Ja znam jedną taką osobę. domi
Może przy następnej okazji Radek podczas wywiadu z przedstawicielami SONY Alfa Team poprosi o oficjalne stanowisko SONY w tej sprawiePewnie zakończy się na odpowiedzi w stylu "nie mamy danych na ten temat"
Przedstawicieli Nikona nie ma, co pytać. Oni wg członków Walkman Funboy's Club kłamią
PS. Przepraszam za złośliwość![]()
Czuję się zaszczycony![]()
Krzyś wam nic nie powiehyhy
![]()
A tak serio to podejrzewam, że to co oficjalnie mówione to i tak nie będzie prawdą - bo czemu miało by być? Nawet w sony mają jakieś tajemnice, przykładowo pokazywana na targach i pokazach rozpapciana Alfa 900 ma pomalowane chipsety - dlaczego? bo pewnie pół tajwanu produkuje poszczególne częściA jak by przypadkiem gdzieś było logo najkona...
To by dopiero było
![]()
SpokoSpływa po mnie
Nocą będą spał spokojnie
![]()
Specjalnie dla Ciebie sony ma coś nowego: Sony Releases New Stupid Piece Of Shit That Doesn't Fucking Work | The Onion - America's Finest News Source@@AMEPARAM@@image=http%3A%2F%2Fwww.theonion. com%2Fcontent%2Ffiles%2Fimages%2FSONY_****_article 3.frontpage_thumbnail.jpg&videoid=93143&title=Sony +Releases+New+Stupid+Piece+Of+Shit+That+Doesn%27t+ Fucking+Work@@AMEPARAM@@SONY_****_article3@@AMEPAR AM@@93143@@AMEPARAM@@Sony+Releases+New+Stupid+Piec e+Of+Shit+That+Doesn%27t+Fucking+Work
hyhy![]()
Ciekawe bardzo. Nikt nic nie powie, a jak powie to skłamie. Nikt nic nie pokaże, a jak pokaże to fałszywki. Ale oczekujesz dowodów.
Domyślam się, że przy takich założeniach nawet jak ktoś ci dowody pokaże, to będą fałszywe. Skoro Sony i Nikon kłamią...
[ciach - już starczy PEACE]
![]()
Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 10.02.09 o 22:58 Powód: wycinam sprzątając wątek, aby nie wyrzucać całości.
Ty za to wolisz bezkrytycznie wierzyć w specyfikacje i materiały marketingowe? Wybacz ale jak Ci tak wygodnie to Twoja sprawa. Fazę nieograniczonego zaufania w każdą cyferkę mam za sobą.
Wolę wierzyć w to, co logicznie widać z wielu faktów. To że nikon czy sony nie chwali się skąd mają byle drucik nie oznacza że mają tylko swoje. Z kolei jak zarówno jedne i drugie będą np psuły się w dokładnie taki sam sposób i nie wynikający z normalnej eksploatacji (przykład - utleniające się matryce) to jednak wniosek o wspólnym dostawcy części będzie uzasadniony.
Ale Ty wolisz wierzyć tylko w suche specyfikacje. Dobrze, że taki najkon nie pisze w nich że szkło (tak jak i sony zresztą) kupuje od firmy hoya, która ma pentaxa. Jak by Ci nikonowcy mogli żyć z takim jarzmem![]()
hyhy![]()
[ciach]
Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 10.02.09 o 22:59 Powód: sprzątanie
W ogóle nie wierzę w specyfikacje. Aparat służy mi do robienia fot a nie liczenia drucików. Po prostu biorę go do ręki, wkładam kartę (obojętnie kto i dla kogo ją zrobił) i cykam foty. W wizjerze nie widzę logo ani sony, ani nikona, ani nawet żadnego innego olympusa.
O zgrozo nie mam pojęcia o drucikach, technikaliach, punktach i pikselach na wyświetlaczu, jak ostatni ignorant ufam, że kupiłem aparat a nie co innego, a foty, które tą podróbą robię nawet się ludziom podobają.![]()