Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 292

Wątek: Sony się reklamuje

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    choc i tak kazdy wie ze w nikonach matryce to sony...
    Nie każdy. Ja nie wiem.

Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    a czy slyszales aby sony informowalo jakie panele siedza w ich telewizorach?
    to samsung robi panale dla sonego i nie tylko dla sonego
    Czy SONY informuje, że panele są ich technologii? Nie. Czy sądzisz, że jeśli takie informacje, by się pojawiły firma Samsung nie zareagowałaby na nie?

Problem nie w braku informacji, ale w tym, że informacje są tylko nie potwierdzają się z ogólną opinią panującą na forach internetowych. Nikon OFICJALNIE informuje, że matryce są jego technologii. Nie rozumiem dlaczego się pomija ten fakt.

W tej kwestii nie mam złudzeń. Jeśli technologia należałaby do SONY Nikon nie pozwoliłby sobie na rozpowszechnianie informacji, że jest jego. Jeśli jedna firma informuje, że technologia jest jej, a druga temu nie zaprzecza, to nie mam powodów, by temu nie wierzyć.

Tyle w temacie. Jeśli poprawia, to komuś samopoczucie może wierzyć, że matryce FF wykorzystywane przez Nikona są produkcji kosmitów, a ich bezpośrednim przedstawicielem na planetę Ziemia jest Elvis Presley i firma SONY.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 31.01.09 o 20:25

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Syd Barrett Zobacz posta
    Jestem prawie pewny, że w D3x jest matryca z A900.
    taka sama, identyczna -cały układ jest taki sam ? to bardzo Cię proszę wyjaśnij dlaczego dają tak bardzo różny obraz, dlaczego jedna daje obraz 14 bit a druga 12 bit ?

Nikon projektuje matryce, a Sony je dla Nikona produkuje. Nikon nie ma własnej fabryki tego typu. Zresztą nie tylko z usług Sony odnośnie produkcji matryc, korzysta Nikon.....

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    taka sama, identyczna -cały układ jest taki sam ? to bardzo Cię proszę wyjaśnij dlaczego dają tak bardzo różny obraz, dlaczego jedna daje obraz 14 bit a druga 12 bit ?
    .
    To akurat nie jest wyznacznik... bo za obraz nie tylko matryca odpowiada.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    normalnie widzę oburzenie wśród nikoniarzy i próby obrony przed faktem, że sony robi matryce dla nikonów. Kogo to obchodzi kto robi, wazne, że zdjecia z nikona są dobre i to powinno byc wyznacznikiem, widać sony nie umie (bądź nie może) skorzystać z matryc tak jak nikon. Wasz Nikon to nic innego jak Mitsubishi, tu też się będziecie oburzać ?
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 1.02.09 o 12:37

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    normalnie widzę oburzenie wśród nikoniarzy i próby obrony przed faktem, że sony robi matryce dla nikonów.
    Eeee, nie wszyscy. Ja mam to w D...olomitach, ważne że foty dobre wychodzą z tej matrycy więc czym się martwic
    Ostatnio edytowane przez sławekb ; 1.02.09 o 12:49

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    grizz, właśnie na to chcę zwrócić uwagę............ cały czas. "Matryca" to cały układ -płytka, którą nazywamy matrycą, przetworniki itd itp -cały układ jest inny w A900 i D3x.

dzemski, wiecz co mnie oburza ? To że ktoś cały czas z uporem maniak powtarza BZDURY, nigdzie oficjalnie nie potwierdzone plotki. Generalnie mam w ***** kto produkuje matryce do Nikona, może to robić nie tylko Mitsubishi, ale także fbryka mebli Bodzio.

Po prostu szlag mnie na to trafia. NIGDZIE ani firma Sony, ani firma Nikon nie napisały, że matryce w Nikonacvh są projektowane i produkowane przez firmę Sony. Wiemy jedynie to, że Nikone je projektuje a sony produkuje.

ale nie, kiedyś ktoś puścił jakąś plotkę "a może to Sony robi te matryce" i teraz cała masa ekspertów z przekonaniem pisze BZDURY

to mnie oburza

bardzo mocno -bo nie lubię jak się bzdury i plotki powtarza, nie mając żadnych dowodów

przypomnij sobie jak bardzo oburzali się posiadacze Olympusów jak czytali np. na Cyberfoto klasyczy tekst typu "Olympus ? no ale Olympus przecież dużo bardziej szumi niż inne marki" -i nie ważne, ze to pojęcie się już dawno zdewaluowało (np. E-330 i D80 szumiały praktycznie identycznie, róznica była pomijalna) to i tak prawie każdy posiadacz innego systemu (a nawet ludzie bez sprzętu, którzy na oczy Olympusa nie widzieli) zgodnie powtarzali mantrę "Olympus szumi bardziej"

przyznaj z ręką na sercu nie wkurzało Cię to ? kiedy pisali bzdury, spowodowane tym, ze jakiś osioł skończony uparł się, że tak jest, nie sprawdził, za to rozsiewał dalej te bzdury ?

GoOrange
    Gość
    Z informacji jakie można znaleźć w necie plus trochę logiki dla mnie sprawa matryc właściwie jest przesądzona. Robi je Sony ale z jakichś względów nie chce się do tego przyznawać. Myślę że chodzi o upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu. Z jednej strony $ wpadają bo opłacalność rośnie po wyklepaniu matryc dla siebie i dla Nikona (zwłaszcza że Nikon potrzebuje ich kilka razy więcej) a z drugiej strony nikt kto "kocha" Sony nie ucieknie do Nikona. Dziś wiadomo jak wygląda rynek, ciekawie się zrobi kiedy Sony wskoczy gdzieś pomiędzy C i N.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    przypomnij sobie jak bardzo oburzali się posiadacze Olympusów jak czytali np. na Cyberfoto klasyczy tekst typu "Olympus ? no ale Olympus przecież dużo bardziej szumi niż inne marki" -i nie ważne, ze to pojęcie się już dawno zdewaluowało (np. E-330 i D80 szumiały praktycznie identycznie, róznica była pomijalna) to i tak prawie każdy posiadacz innego systemu (a nawet ludzie bez sprzętu, którzy na oczy Olympusa nie widzieli) zgodnie powtarzali mantrę "Olympus szumi bardziej"

przyznaj z ręką na sercu nie wkurzało Cię to ? kiedy pisali bzdury, spowodowane tym, ze jakiś osioł skończony uparł się, że tak jest, nie sprawdził, za to rozsiewał dalej te bzdury ?
    Mnie to nie wkurzało bo ja kupilem aparat do robienia zdjęć i nadal tak jest. Moze i E3 szumi, ale mnie to nie przeszkadza w tej chwili. Do zdjęc które robie jest OK. Jedyne co mnie wkurza to teksty kolesi w stylu, że szum na cyfrowej focie to błąd fotografa i że ziarno analogowe ma prawo bytu, a to cyfrowe już nie.

Układ Nikon-Sony ma zapewne czyste ekonomiczne podstawy. Matryca zapewne jest ta sama, ale Sony nie ma całej reszty i pewnie w układzie z Nikonem ma klauzule ktore zabraniają bycia lepszym
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 1.02.09 o 12:58

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Mnie to nie wkurzało bo ja kupilem aparat do robienia zdjęć i nadal tak jest. Moze i E3 szumi, ale mnie to nie przeszkadza w tej chwili. Do zdjęc które robie jest OK. Jedyne co mnie wkurza to teksty kolesi w stylu, że szum na cyfrowej focie to błąd fotografa i że ziarno analogowe ma prawo bytu, a to cyfrowe już nie.

No widzisz, każdego coś wkurza. Mnie wkurza akurat to o czym pisałem -a jak się zastanowiłem to raczej coś innego: bezsilnośc w walce z taką głupotą o której pisałem. Bo żeby teraz Nikon się zesrał i wydał oficjelne oświadczenie, ze sam projektuje swoje matryce, a Sony podpisem z krwii prezesa potwierdziło by to oświadczenie, to i tak forumowi eksperci będą wiedzieć więcej i lepiej.

Wiesz, też kupiłem aparat do robienia zdjęc, zarabiam nim, utrzymuję dzięki tej pracy rodzinę.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    przedwczoraj byłem w miejskiej macalni
    każdy producent ma swoją gablotkę, także Olympus
    jednakowoż ceny na Olkowy sprzęt to jakies takie z kosmosu wzięte są (14-54 v1 kosztuje 1999 zł), inni producenci są w dużo lepszych cenach (w stosunku do cen np na skąpcu). Obiektywy Olka mają ceny straszne w MM.
    Za to Sony taniutkie i kusi wlasnie ceną.