Strona 32 z 97 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 965

Wątek: Zdjęcia Igorra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    no to coś pokombinuje

to ostatnie to tylko tak dla pokazania światła ale mam takie skupione na budowli
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC140153.jpg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	217,8 KB
ID:	10572  
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Oj! To rozlewisko w tle i ta sterta palet w PD nie dodaje uroku Obciąłbym ile się da Może tak?:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez_tytułu_1.jpg
Wyświetleń:	141
Rozmiar:	167,2 KB
ID:	10574  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    wydaje mi sie ze druga wersja jest zbliżona do tego o co Ci chodzi
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar Bzyku
    Mieszka w
    Stary Sącz/małopolska
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    Próbuj dalej. Podpowiem Ci coś, co poradził mi jeden z forumowiczów, robi świetne zdjęcia (Tomek dzięki za rady) -podpatruj innych. Tych, których zdjęcia mają najwyższe noty. Popatrz na obrazy olejne mistrzów malarstwa, zdjęcia najlepszych fotoreporterów i fotografików. To chyba najlepsza nauka kadrowania. Czasem technicznie fotka nie jest idealna, ale broni się tematem i świetnym kadrem. I poczytaj instrukcję aparatu, jest opisane jak kadrować.
    Pozdrawiam.

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    dzięki Bzyku. o tym kadrowaniu to mówisz o konkretnym zdjęciu czy ogólnie że kadrowanie kiepskie?
    podpatruje, podpatruje ale na razie nic z tego nie wychodzi

| OlyJedi Awatar Bzyku
    Mieszka w
    Stary Sącz/małopolska
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    O nie, nie powiedziałem że kiepskie , sam nie jestem mistrzem kadru, przekazuje dobre porady. Idziesz w dobrym kierunku, 79 i 80 kadry lepsze i ostrość lepsza. Deczko za jasne. Jak rozpracujesz aparat to dla bezpieczeństwa nie doświetlaj zdjęć (ekspozycją). Niedoświetlone łatwo poprawisz na kompie, "przepalone" jest przeważnie nie do poprawienia.
    Pozdrawiam.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Zdjęcia na ławeczce są miłe i sympatyczne. Faktem jest, że są trochę za jasne ale musisz opanować nowy aparat, który daje Ci duże mozliwości. Przypuszczam, że to Rodzice Ci pozowali więc pozdrowionka. Odnośnie kadru. Jak chodzi o zdjęcia przestrzenne takie jak przedstawiona przez Ciebie budowla musisz przed zdjęciem zadać sobie pytanie. Co chcę przedstawić na zdjęciu? Czy tylko samą budowlę, czy jej usytuowanie, czy całość terenu na którym ona jest położona. Każde z tych ujęć będzie wymagało innego kąta widzenia. Najlepiej korzystając z dobrodziejstwa cyfrówek zrób wszystkie a przed kompem później wybierzesz te które najlepiej ukazują temat. Z czasem już przewidzisz jaki powstanie kadr i wtedy będzie można swobodniej dokonać świadomego wyboru.
    pozdrawiam Wiejo

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Bzyku, Wiejo dziękuje za rady no właśnie światło było ostre i może dlatego tak jasne.... chce sie nauczyć robić zdjęcia na trybach P A S M to pewnie trzeba było przysłone wtedy ustawić albo coś w tym stylu....
    Wiejo to nie moi rodzice, całkiem przypadkowi ludzie nie znam ich

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    .... chce sie nauczyć robić zdjęcia na trybach P A S M to pewnie trzeba było przysłone wtedy ustawić albo coś w tym stylu....
    To nie jest wcale takie trudne Jazdy na rowerze też można się nauczyć Wszystko zależy od tego co fotografujesz i jaki efekt chcesz uzyskać. Chodzi o to by uzyskać właściwe naświetlenie (ekspozycję) w konkretnych warunkach. Aparat Ci pokaże kiedy jest dobrze, Ty tylko musisz dobrać ISO, czas i przesłonę Proste?
    PS
    O takich "drobiazgach" jak balans bieli, ostrość czy wreszcie kadr, nie wspominam
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    nie proste
    czytałam o tym troche ale w praktyce to wygląda inaczej...
    no cóż jakoś przez to przerbne .... mam nadzieje