Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Olympus 850 SW

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus 850 SW

Proszę o opinie i porady odnośnie tego modelu. Mam go od pół roku nie jestem zadowolony z jakości zdjęć choć próbowałem wielu ustawień nie potrafię osiągnąć na tym modelu przyzwoitych zdjęć. Trochę szkoda a wydano 1200zł

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Pokaż jakieś przykładowe zdjęcie, z którego nie jesteś zadowolony. I napisz co Ci w nim nie pasuje.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jaquestion Zobacz posta
    Proszę o opinie i porady odnośnie tego modelu. Mam go od pół roku nie jestem zadowolony z jakości zdjęć choć próbowałem wielu ustawień nie potrafię osiągnąć na tym modelu przyzwoitych zdjęć. Trochę szkoda a wydano 1200zł
    dobra jakość to pojęcie względne.
    było sobie życie

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    pokaż zdjęcia - powiedz co Ci się nie podoba.
    Czasem szukanie winy w narzędziu jest najprostrze,

ale czasem to tak jakby baletnica narzekała na spódnicę albo malarz na pędzle.

Pokaż zdjęcia - być może wina leży po Twojej stronie być może po stronie aparatu.

Jednak post w rodzaju - Pomóżcie mój mercedes jakoś słabo jeździ trochę szkoda wydanych na niego pieniędzy .... - nie spotka się pewnie z wielki odzewem

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Okej poszukam zdjęć dziś trochę brakuje mi czasu. Wystarczył by "po narzekać". Nie miałem takiego zamiaru tylko sęk w tym, że sądziłem że amatorowi takiemu jak ja sprzęt umożliwi "łatwiejsze" wykonywanie zdjęć a tak mam ciągły problem doboru programów bo programy tematyczne np. zdjęcia nocne wychodzą rozmazane z ręki. Zaskoczyła mnie też duża ziarnistość zdjęć nawet po zmniejszeniu Iso do 200. AParat wydaje się mi po długim czasie użytkowania zbyt trudnym aparatem względem chęci uzyskania jakościowo dobrych zdjęć.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    bez zdjęć - nikt nic nie powie
    nie wiadomo na czym się koncentrować Iso im mniejsze tym ładniej - ja jak tylko mogę używam ISO 80

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ...zdjęcia nocne wychodzą rozmazane z ręki.
    No i inne nie będą wychodzić, dopóki nie użyjesz statywu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Z reki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4c7c037a2.html

użyta cyfrowa stabilizacja program pomieszczenie.

Ogólnie jeśli w tym modelu nie ustawi się swoich programów to ustawienia Olympusa często sięgają ISO 800 i wyżej sic!
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    za to makro jest nawet nawet

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3ed43f6e6.html
    Ostatnio edytowane przez Jaquestion ; 16.11.08 o 14:45 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ustawienia Olympusa często sięgają ISO 800 i wyżej sic!
    No bo to jest właśnie ta "cyfrowa stabilizacja" - podbija czułość, żeby skrócić czas naświetlania. Nie używaj jej.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    W jakim celu wiec są w takim modelu aparatu wartości Iso powyżej 400 ?I czy jest jakieś optymalne ustawieni np Iso 200 czy lepiej zostawić auto ? esp rozdzielność np. 2mpx. A także zastanawiam się nad zakupem drugiego aparatu z lepszą optyką (lustrzanka bądż kompakt - ceny są już zbliżone obu typó także wybór trudniejszy)
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Olympus SP-570 UZ . model dla mnie coś pomiedzy profesjonalnym aamatorskim sprzętem za przyzwoite pieniądze. Nie wiem tylko czy obiektyw można wymieniać ?Olympus SP-570 UZ
    Ostatnio edytowane przez Jaquestion ; 16.11.08 o 15:12 Powód: Automatyczne scalenie postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów