Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 292

Wątek: Sony się reklamuje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Alakin to jakoś tak ładnie i obrazowo ujął...
    A ty znów... fe

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    eee - nic nowego, takie teksty mój ojciec wygłaszał już w podstawówce ..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    a ja jeszcze nigdy żadnej osłonki przeciwsłonecznej nie załozyłem, a bym miał dłuższego...lensa. Marketing sony objawił sie na ostatnim szkoleniu z projektów. Poznałem jakąś panią która ma wprowadzać jakiś nowy projekt z Orange. Wsponinała o A900 i wogóle o alfach że w tym roku więcej sprzedali niż Canon i Nikon, A900 to nowa jakość w lustrzankach, generalnie nawet nie wiedziała ze dla sony przelicznik ogniskowej do 35 mm to 1,5x a ona sie upierała że 1,6x. Ale ogólnie wygadana była , taka amerykancka..
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Spędzasz 8 godzin dziennie z aparatem w garści że ta wygoda jest taka ważna?

Marketing i związane z nim (kierowane przez niego?) emocje, możliwość zaspokojenia potrzeb wyższego rzędu: poczucia prestiżu, przynależności społecznej (po to m.in. fora istnieją), komfortu psychicznego, itd. To wszystko kieruje zakupami produktów luksusowych (a takim produktem dla 90% forumowiczów jest aparat). Nieistotne czy to Sony, Olek, Nikon czy Canon.
    W tekście Smerfa autor po prostu wywalił kawę na ławę, zazwyczaj robi sie to w sposób bardziej subtelny (np. wmawiając ludziom, że E-3 to aparat profesjonalny lub tworząc legendy wokół jakości eLek czy Leiki).
    Mam takie same poglady.

A system olka podoba mi sie ze wzgledu na male gabaryty E-410-tki a
    nie wiem co stoi na przeszkodzie zrobic z tego szybszy sprzet i poprawic
    jego parametry bez dowalania krowiastych rozmiarow.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    nie wiem co stoi na przeszkodzie
    Marketing. Wiele już mogli naprawić w FW ale użytkownicy zostali brzydko mówiąc olani.

| OlyJedi Awatar elminho
    Mieszka w
    bochnia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    cholera, to ja się wstydzę wyjść z dużym aparatem na ulicę, coby se nikt nie pomyślał że szpanuję. Jak sobie pomyślę ile przez to mi zdjęć uciekło... na pewno więcej niż przez brak szybkiego af
    Smaku życia nie poczuje ten kto kuchnię bojkotuje

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    W "Przekroju".
    Osoba fotografująca lustrzanką zwraca na siebie uwagę otoczenia. Lustrzanka, zwłaszcza z założonym dużym teleobiektywem, takim jak Sony 70-200/2,8 SSM, budzi szacunek, bowiem sugeruje wyższy poziom wtajemniczenia. Osoba z lustrzanką jest postrzegana jako prawdziwy fotograf. Bądź jednym z nich!
    Ten tekst mnie rozwalił. To normalne, że każda firma czesze kasę na bogatych amatorach (sam jestem amatorem, póki co nie bogatym ) ale reklama Sony odwołuje się do najniższych instynktów i motywacji konsumenckich. Może jest w tym metoda na dobrą sprzedaż - żeby wyrabiać w ludziach potrzeby, których nie mają, sprzedawać lustrzanki gospodyniom domowym (nic im nie umniejszając) itd., ale jest to też dobry sposób na zepsucie wizerunku firmy u klientów bardziej świadomych. Z jednej strony pisze się o wyższym poziomie wtajemniczenia i szacunku a z drugiej robi się wiele żeby firma kojarzyła się z buractwem... Nawet super wypaśnym "testom" w Sieci trudno będzie zmienić taki wizerunek
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    ostatnio przeczytałem raport ze sony zdobyło ok 13% rynku DSLR dzięki obniżkom cen, przy czym jest straty na sprzedaży wynosiły 20% - to się nazywa agresywny marketing

Udział OLKA w rynku w wyniku inwazji Sony niestety mocno się skurczył z ok 8% do 5% i zanotował stratę na sprzedaży ok 6%, dane za 1 półrocze 2008 r. (rynek światowy)
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    [QUOTE=Smerf Maruda;247356]W "Przekroju".

Lustrzanka, zwłaszcza z założonym dużym teleobiektywem, takim jak Sony 70-200/2,8 SSM, budzi szacunek, bowiem sugeruje wyższy poziom wtajemniczenia. Osoba z lustrzanką jest postrzegana jako prawdziwy fotograf. Bądź jednym z nich![/i]

A u nas micro 4/3 wprowadzają i gdzie tu logika
    MY,MY ZAWSZE BEDZIEM ROBIĆ NA PRZEKÓR INNYM

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Z marketingowego punktu widzenia reklama jest strzałem w dziesiątkę. Podejrzewam, że większość ludzi podświadomie (lub świadomie, ale w tajemnicy) kieruje się właśnie takimi motywami w wyborze sprzętu - abstrahując już od tego, jakie robią zdjęcia, bo są wśród nich i bardzo dobrzy fotografowie. Sony przynajmniej nie jest obłudne.