dziś do południa przejrzałem cały Twój wątek. Na oewno wzbudził moje zainteresowanie gdyż w pamieci mam zdjęcie Moniki z których najbardziej podobało mi się pierwsze i ten portret w winorośli. Okno z przełamaną dolną kratą kojarzy się z odzyskaniem wolności. Drzwi w których szpary zabite były blachą odcinając całkiem promyki światła i nadzieję. Tajemnicza wnęka ze zdjęcia nr 8 zmusza do interpretacji wiodąc drogą ku ciemności. Dziewczynka w tunelu bramy prześwietne zdjęcie. Matka z córką osobiście dla mnie wzruszające i piękne Podobnie jak ta kobieta na wózku. Pracownica biura z niesamowicie opuchniętymi nogami z wytrwałością godną podziwu pokonuje codzienną drogę. Uwagę zwróciły też zdjęcia z zapuszczonych pomieszczeń masarni jak i eksplorowanego budynku gdzie złuszczenia farby uplastyczniły i nadały charakteru pomieszczeniom. Pamiętam też Twoje zdjęcia z teatru a w watku tylko jedno i to na wstępie. Klatka schodowa w pełni zasługuje na szczególne wyróżnienie. Starsza pani ta w stylu malarskim emanuje ciepłem ale też i stanowczością.

Odpowiedz z cytatem