Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 217

Wątek: Canon EOS 5D Mark II i Elka

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    mynameisnobody, niebawem człowiek będzie tylko aparat/kametę trzymał, resztę zrobi komputer (dokona analizy co w kadrze i w odpowiednim momencie zarejestruje obraz) -sporej liczbie takich człowieków to wystarczy i będą usatysfakcjonowani.

I dobrze, niech każdy będzie szczęsliwy tak jak lubi. Bo kiedyś i to się skończy jak maszyny zastapią właśnie nas -całkowicie.

diabolique
    Gość
    Trochę offtopicznie ale nadal w temacie - ile razy oglądaliście swoje filmy ze ślubu (komunii itp.)??
    A kręcenie filmu po to, by potem wychwytywać co ciekawsze klatki jako foty... Chyba doba za krótka...

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ile razy oglądaliście swoje filmy ze ślubu
    0.5 raza -potem na szczęście kaseta zagineła.........

A kręcenie filmu po to, by potem wychwytywać co ciekawsze klatki jako foty... Chyba doba za krótka...
    tak to jest bezsensowne i takie cholernie automatyczne........... -ale sam pomysł ze wzgledu na to, że szalony, po prostu bawi.

Mnie osobiście mozliwość filmowania lustrzanką cieszy -nie mam zamiaru robić filmów raczej "filmy" -a dokładniej to krótkie ale ciekawe sekwencje filmowe -takie przerywniki do prezentacji na DVD.............. jak zrobię to się pochwalę

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Fakt, filmy są fajne, ale szczerze mówiąc po nagraniu prawie ich nie oglądam.... jakby była możliwość obniżenia ceny przy wywaleniu filmów to byłbym za.
    Raczej niewiele, filmy to taki trochę wypadek przy pracy. Jak masz dość szybki procek w lustrzance, to czemu go nie wykorzystać.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Awatar l_uke
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie wiem czy ktoś z Was zwrócił uwagę, że aparaty fotograficzne ewoluują w sposób dość niepokojący dla osób fascynujących się fotografią. W najprostszych małpkach od zawsze chodziło o to, żeby wykonanie zdjęcia wymagało tylko naciśnięcia guzika. Tak poprostu, bez zagłębiania się w jakiekolwiek aspekty fotografii jako takiej. Później mamy lustra, gdzie trzeba już coś wiedzieć na temat światła i pracy z aparatem/optyką aby osiągnąć zamierzony efekt. Jednak obserwując rozwój lustrzanek można zauważyć, że idą coraz bardziej w stronę małpek! Każda następna nowinka jest wymyślana po to, żeby "ułatwić" życie fotografującemu. Jest ciemno? Po co szukać pomysłu na ujęcie, zmieniamy ISO na 12000 i robimy zdjęcia! Problem z ostrością? Nowy kilkudziesięcio/kilkuset punktowy AF załatwi sprawę! Problem z przepaleniami/niedoświetleniem? Nowe super hiper matryce sprawią, że możesz olać parametry naświetlania, później wyciągniesz ile będzie trzeba na komputerze! Czy naprawdę o to chodzi w fotografii? Aparat stał się takim samym gadżetem jak komórka czy iPod, to kwestia kilku lat (miesięcy?) kiedy pojawi się super profesjonalna lustrzanka wymagająca tylko naciśnięcia przycisku i reklamowana hasłem "Teraz i Ty możesz być profesjonalnym fotografem!". Kurczę, może się starzeję ale naprawdę mi się to wszystko nie podoba :/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Fatman, pokaz DVD dluższy juz niz 10 min nuży ludzi, jak jeszcze dodasz filiki - pozasypiają ) Mnie sie tez bardzo podoba nowy Canon - zeby nie było ...ale podpisuję się pod postem wyżej

Kiedys gosciowi zapiaszczyła sie maupka na plaży, mogł tylko krecic film lub uzywac manualu..wybrał film oczywiscie...manual - rzekł - a co to za program??? )
    Ostatnio edytowane przez black_bird ; 18.09.08 o 14:21

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez l_uke Zobacz posta
    Nie wiem czy ktoś z Was zwrócił uwagę, że aparaty fotograficzne ewoluują w sposób dość niepokojący dla osób fascynujących się fotografią. (...) Po co szukać pomysłu na ujęcie, zmieniamy ISO na 12000 i robimy zdjęcia! (...)
    AUTO ISO, AUTO!!

Dlatego ja zrobiłem krok w bok. Bo chcę zostać amatorem pasjonatem fotografii
    Teraz jestem poza wyścigiem systemów

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez l_uke Zobacz posta
    ....Jest ciemno? Po co szukać pomysłu na ujęcie, zmieniamy ISO na 12000 i robimy zdjęcia! Problem z ostrością? Nowy kilkudziesięcio/kilkuset punktowy AF załatwi sprawę! Problem z przepaleniami/niedoświetleniem? Nowe super hiper matryce...
    Jestem za, chce dobra matryce (właściwie tylko tyle mnie interesuje), reszta czy jest czy nie ma to mam gdzieś (no i dobre lupki)

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    przy ślubie to może nie ale w fotografii sportowej taka seria 30kl/s mogłaby się może cieszyć ciepłym przyjęciem.

Awatar l_uke
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Dlatego ja zrobiłem krok w bok. Bo chcę zostać amatorem pasjonatem fotografii
    Teraz jestem poza wyścigiem systemów
    Ja nigdy nie brałem udziału w tym wyścigu, ale wkurza mnie kiedy stoję obok tego i widzę jak tłumy onanistów sprzętowych zadeptują na śmierć fotografie jako dziedzinę sztuki robiąc z niej festyn i zwyczajną wiochę.

Zresztą patrząc na cytat z twojej stopki chyba myślisz podobnie.