Strona 23 z 75 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 743

Wątek: Ostatnio zrobiłem zdjęcie, które mi się podoba

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szklarz Zobacz posta
    Ciekawa fotka zastanawiam sie czy nie lepiej wyglądała by w BW.
    Nie wiem Co prawda miałem magazynek z czarno-bielą, ale naświetliłem nim co innego. Czeka na wywołanie. No i do tej sceny przyciągneły mnie - poza fascynacją tego typu scenami - kolory

Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Też fajne, a dałbyś radę wrzucić gdzieś kawałek tapety? (Może być z tego samego zdjęcia tylko powiększone) Nie ukrywam, że by mi się przydała (jak widać w tle mojej stronie mam zboczenie na punkcie projektowania wzorów w oparciu o stare tapety ).

Aha i mam takie złudzenie (?), że drzwi lecą trochę w lewą stronę.
    Tapeta - done.

Drzwi - być moze lecą; sporo rzeczy w tym domu leci
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez olifant Zobacz posta
    Smerfie, przez Ciebie chyba zacznę robić na kliszy :P
    Fantastycznie Mało jest rzeczy rónie przyjemnych, jak dwudniowe oczekiwania na wywołanie prez lab filmu. No, może poza pociąganiem pilznerka Na zdrowie.

Cytat Zamieszczone przez agapiet Zobacz posta
    29. - nooo... to jest tooo, panie. Bez jakichśtam kafelków, czysta forma w dodatku pięknie podana - kolorki i kompozycja - mniodzio (nawet tonacja trochę miodowa )
    Intryguje mnie to cóś z białymi kafelkami - piecyk jakiś, czy co?
    Dzięki. I tak, to jakiś piecyk jest, grzejnik, czy jakkolwiek to nazwać. Gdzieś mam fotę odbłyśnika, zastanawiam się, czy wrzucić. Znając mnie - pewno się nie powstrzymam

Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Rewelacja, kolory kontrast ostrość- bomba
    Kolory - Provia. Kontrast - Sekonic. Ostrość - Planar. Ja tylko naciskam spust To może brzmieć jak fałszywa skromność, ale to trochę tak jest naprawdę
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    @Tadeuszu - podziękowania stokrotne za wnikliwą analizę.

Światło - kiedyś naiwnie myślałem, że najlepsze zdjęcia robi się w słońcu, przy błękitnym niebie. Potem powoli się uczyłem o złotych godzinach, miękkości oświetlenia, ale obecność słońca, nisko czy wysoko nad horyzontem, była istotna. Ostatnio zaś mam fazę na robienie zdjęć przy zachmurzeniu, gdy cienie są miękkie, rozmazane, a światło zimne.

Tutaj trochę tego światła widać w prawym dolnym rogu.

Fajnie, że i Ty dostrzegłeś miękkość tego światła właśnie; o to mi między innymi chodziło.

Na zakończenie dodam, że chata jest w remoncie, sporo z niej gratów wynieśliśmy i coraz częściej pełni ona - ta chata - rolę domku letniskowego dla Oli i mnie. Oraz moich teściów Opuszczona była, tak, ale teraz jest coraz mniej. I to chyba dobrze, bo szkoda by takie miejsce stało w zapomnieniu.

Na zakończenie mojego wywodu, kolejna fota.

30.

Things #6 sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3022/2658713803_9ffb3dc521_m.jpg@@AMEPARAM@@2658713803@ @AMEPARAM@@9ffb3dc521
    Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 11.07.08 o 22:39 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    29 - bardzo wciągające zdjęcie. Myślę, że w BW straciłoby swój urok. Ale to tylko moje zdanie.
    30 - moim skromnym zdaniem 29 wypadło znacznie lepiej.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    A widzisz, jak to różnie jest? Mi osobiście podoba się bardziej gra cienia i światła na 30-tce

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Poduchy do mnie gadają. Oddajesz klimat chaty.
    Mam nadzieję, że zostawicie te klimatyczne sprzęty, kurczę... nie wynoście wszystkiego

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wysysasz z tego miejsca to co najlepsze.Na ostatnim czuć specyficzny zapach / kurz charakterystyczny dla takich miejsc.
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Zapachy... o tak! Lekka nuta wilgoci.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Sprzęty zostają To kawał historii jest, coby nie mówić. Wyrzuciliśmy graty tylko, jakieś stare żelastwa, zapleśniałe półki sklecone w jakieś gierkowskiej fabryce. Reszta zostaje

Fajnie, że odbieracie to podobnie do mnie - to ogromny komplement dla autora zdjęć, dziękuję.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Bezczelnie "zazdraszczam" takiego miejsca
    Poduchy są w porządku, Agapiet ma rację z tym gadaniem. W ogóle bardzo udana seria w tej chacie.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    obwódka wokół zdradza mocne podostrzenie (na zdjęciu z poduszkami/pierzynami), popsuło to analogowość. Miejsce fajne, zdjęcia, hmm nienajlepsze. Część to zwykłe pstryki. Światło o którym mówisz nie jest na nich widoczne (poza fotką z drzwiami) coś mastrowałeś z tym w PSie ?).

Przedmioty już lepsze, choc sam skadrował bym inaczej, ale ja to ja, Ty to Ty. Dlatego nic nie narzucam, rozumiem inny sposób patrzenia i przedstawienia.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 13.07.08 o 09:44

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    A ja fotografuję na filmie, bo lubię. Wiecie, czym? A takim aparatem, co to średniej wielkości rolki wciąga, ma dwa obiektywy, niewymienne, o standardowej ogniskowej. Żadnego wbudowanego światłomierza, mierzę zewnętrznym. Wkurzam się ciągle na ten aparat, bo długo się mierzy światło, bo ciężko się kadruje (obraz na matówce to odbicie lustrzane rzeczywistości, choć ja robię tylko nim to się przyzywczajam), bo muszę patrzeć z góry, bo... ale ja to kurczę lubię i nic na to nie poradzę. I tak. Cyfry prawie nie używam, bo się z nią źle czuję. Może to nienormalne, że tak mam, ale dobrze mi z tym. Przez cały trzytygodniowy nad morze wyjazd nie zrobiłem też żadnego zdjęcia Olympusem OM. Jakoś wolałem moją Jaśką D, przy którje myślę tylko o zdjęciach. To tak napisałem, trochę pewnie bez sensu.

A co do zdjęć: bardzo podoba mi się seria "rzeczy". Nie poszczególne zdjęcia, tylko całość. Coraz rzadziej patrzę na zdjęcia pojedynczo, bo moim zdaniem warto oglądać je w zestawach, wtedy więcej mówią. Ostatnio lubię takie klimaty, jak w tej serii. Ładne to światło, ładne. Do tej serii zaliczył bym też to krzesło przy oknie. Wydaje mi się, że dzięki takiej serii zdjęć można trochę poznać autora.

PS. Wiecie, jak to jest miesiąc bez forum? Jakoś tak błogo...
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka