Nie wiemCo prawda miałem magazynek z czarno-bielą, ale naświetliłem nim co innego. Czeka na wywołanie. No i do tej sceny przyciągneły mnie - poza fascynacją tego typu scenami - kolory
Tapeta - done.
Drzwi - być moze lecą; sporo rzeczy w tym domu leci
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
FantastycznieMało jest rzeczy rónie przyjemnych, jak dwudniowe oczekiwania na wywołanie prez lab filmu. No, może poza pociąganiem pilznerka
Na zdrowie.
Dzięki. I tak, to jakiś piecyk jest, grzejnik, czy jakkolwiek to nazwać. Gdzieś mam fotę odbłyśnika, zastanawiam się, czy wrzucić. Znając mnie - pewno się nie powstrzymam
Kolory - Provia. Kontrast - Sekonic. Ostrość - Planar. Ja tylko naciskam spust
To może brzmieć jak fałszywa skromność, ale to trochę tak jest naprawdę
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
@Tadeuszu - podziękowania stokrotne za wnikliwą analizę.
Światło - kiedyś naiwnie myślałem, że najlepsze zdjęcia robi się w słońcu, przy błękitnym niebie. Potem powoli się uczyłem o złotych godzinach, miękkości oświetlenia, ale obecność słońca, nisko czy wysoko nad horyzontem, była istotna. Ostatnio zaś mam fazę na robienie zdjęć przy zachmurzeniu, gdy cienie są miękkie, rozmazane, a światło zimne.
Tutaj trochę tego światła widać w prawym dolnym rogu.
Fajnie, że i Ty dostrzegłeś miękkość tego światła właśnie; o to mi między innymi chodziło.
Na zakończenie dodam, że chata jest w remoncie, sporo z niej gratów wynieśliśmy i coraz częściej pełni ona - ta chata - rolę domku letniskowego dla Oli i mnie. Oraz moich teściówOpuszczona była, tak, ale teraz jest coraz mniej. I to chyba dobrze, bo szkoda by takie miejsce stało w zapomnieniu.
Na zakończenie mojego wywodu, kolejna fota.
30.
Things #6 sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3022/2658713803_9ffb3dc521_m.jpg@@AMEPARAM@@2658713803@ @AMEPARAM@@9ffb3dc521

Odpowiedz z cytatem