czy taki Metz 58 realizuje funkcję "R" taką jak mają FL-36R i FL-50R ???
czy taki Metz 58 realizuje funkcję "R" taką jak mają FL-36R i FL-50R ???
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Tak jakby...
Metz ma swój wynalazek... ale z e-3 nim nie posterujesz.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
no to nic mi z tego... co mi z wynalazku który nie współpracuje z Olkami?
Czy nie można go jakoś przystosować do Olków przez owe reklamowane gniazdo USB w tym Metzu?
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Niby w tym miesiącu ma być firmware do Metza, który umożliwi sterowanie bezprzewodowe z E-3, E-420 i E-520.
Jarek
Pytanko, zaznaczam, że kompletnego laika w temacie lamp błyskowych, więc proszę o wyrozumiałość.
Co mogę kupić do Metz'a 58-ki, aby mieć możliwość odpalania lampy nie z sanek aparatu, tylko gdzieś obok? Rozumiem, że jakiś kabel (PC?) i pewnie kostkę, ale konkretnie to co możecie polecić? Znaczy chodzi mi o nazwy, symbole?
Z góry dzięki za pomoc.
"Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)
Metz 58 ma fotocelę, więc teoretycznie wbudowana lampa powinna Ci ją odpalić. Co do innych opcji to jeszcze nie doczytałem![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Metz 58 ma fotocelę, którą można wyzwolić jedynie innym Metzem. Np. 58 jako Master na sankach a 48 jako Slave wolnostojący.
Ja pytam o wyzwalanie za pomocą kabla.
Mniemam, że potrzebuję dwóch kostek i kabla synchro, rajt?
Ale konkretnie to jakich? Modeli? Symboli?
"Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)
http://www.allegro.pl/item374031302_...e510_e410.html
ostatnio taki kupiłem do swojej FL-36 , działa poprawnie , jest ok, wykonanie dobre
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Co się ma spalić :P to tylko kabelek... bedzie działac.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.