Poprzednie lepsiejsze.
Cienie dawały ładny spektakl. W drugim nie są takie wyraziste i niebo, też nie zaciekawe.
Poprzednie lepsiejsze.
Cienie dawały ładny spektakl. W drugim nie są takie wyraziste i niebo, też nie zaciekawe.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
7 jest ŚWIETNA, bardzo, bardzo mi się podoba.
było sobie życie
A, widzisz, grizz, jak to różnie bywa? Bo u mnie jest zupełnie na odwrót
@fotomic: podziękowania serdeczne.
Nie zdążyłem wypowiedziec się o 9-ce a już nowe
Napiszę krótko, poprzednie bardziej mi sie podoba. Raz kompozycja, dwa w 10-ce wylazło cuś na niebie, szum czy wyciąganie?
Mnie sie podoba
Powiedz mi proszę czym skanowałeś i w jakiej rozdzielczości. Przepraszam za zawracenie głowy, ale wczoraj robiłem test OM 28/3,5 i potrzebe mi jakieś odniesienie do to moich fotek.
Pozdr.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Dzięki za komentarze
Fotek nie obrabiam w ogóle poza obcięciem ramki ze skanowania, zmniejszenia i wyostrzenia. To są gołe skany ze skanera
Skanowane w 2400dpi, Epson 4490, oprogramowanie EpsonScan.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Mam prostą metodę - jak po tygodniu moja fota mi się podoba, to znaczy, że jest dobra. Faktem jest, że te mają dopiero jeden dzień, wczoraj robione i wołane![]()
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 14.04.08 o 21:46 Powód: Automatyczne scalenie postów
9- ładnie umieszczone w kadrze od razu działają kojąco i wiadomo , że to nasza ziemia, do tego subtelne jak to w Twoim wykonaniu szarości i jak się wydaje prosta recepta na sukces
10- to trudniejsze było do wykonania od poprzedniego brakuje mi troche mocniejszego cienia przed wierzbą lecz i tak sie podoba.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo - dziękuję za miłą uwagę o "szarościach". Traktuję to jako bardzo miły komplement, bo przecież w czarno-białej fotografii o te szarości chodzi i to one są podstawą odbioru zdjęcia.
Wierzby raz jeszcze. Nie mogę obiecać, że to po raz ostatni
11.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/2421851598/