Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Szukam prostszego programu do obróbki zdjęć niż Photoshop

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    393
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Dawno, dawno temu, kiedy wywoływanie rawów w dedykowanym Olympus Viewerze przestało mi wystarczać, znalazłem darmową wersję Zonera i mnie przekonał ten program. Dziś korzystam z płatnego Zoner Studio. Za niewielkie (w stosunku do PS) pieniądze mam program, który pozwala większość obróbki wykonać na etapie wołania rawa (moduł Develop) a jeśli uznam, że jeszcze coś brakuje zdjęciu, mogę jeszcze popracować w module Edytor.
    Program nie jest w wersji polskojęzycznej ale jest dość intuicyjny, więc nawet niewielka znajomość języków nie jest przeszkodą.
    Słuszne słowa. Od wielu lat do niektórych operacji używałem darmowej wersji Zonera (było ich kilka - ostatnią którą posiadałem był Zoner Photo Studio 17), od kilku miesięcy używam wersji płatnej (Zoner Photo Studio X) i w miarę jej poznawania coraz bardziej się do niej przekonuję. Jestem pełen podziwu do jej masek AI - nie przypuszczczałem że może to tak sprawnie działać a znakomicie ułatwia pracę.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Słuszne słowa. Od wielu lat do niektórych operacji używałem darmowej wersji Zonera (było ich kilka - ostatnią którą posiadałem był Zoner Photo Studio 17), od kilku miesięcy używam wersji płatnej (Zoner Photo Studio X) i w miarę jej poznawania coraz bardziej się do niej przekonuję. Jestem pełen podziwu do jej masek AI - nie przypuszczczałem że może to tak sprawnie działać a znakomicie ułatwia pracę.
    szkoda, że nie ma wersji ma MacOS bo bym spróbował.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    ... ostatnią którą posiadałem był Zoner Photo Studio 17), od kilku miesięcy używam wersji płatnej (Zoner Photo Studio X) ...
    Ostatnią darmową wersję miałem ZPS18 a teraz jadę na płatnej (za niewielkie pieniądze) Zoner Studio.
    Uważam, jak wyszomir, że bardzo dobry program. Oprócz typowej wołarki, ma składanie panoram i HDR-a. Co prawda wolę hdr-y wolę składać w Aurorze od Skyluma ale nie wiem, czy jeszcze gdzieś można ściągnąć darmową wersję.
    Do wołania rawów i edycji niezły też jest Luminar (też od Skyluma). Może jeszcze gdzieś można trafić darmową wersję. Ja mam Luminar 4.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Ja również polubiłem się z Zonerem i raczej przedłużę subskrypcje. GIMPowi i innym darmowym programom życzę takiego rozwoju, jak chociażby Blender 3D. Według mnie warto wspierać twórców aplikacji, darmowych, jak i płatnych. Docenienie ich, w formie datku, czy też wykupienie subskrypcji sprawiają, że te programy mogą się realnie rozwijać, a my mamy jakiś wybór na rynku oprogramowania.
    "There's no such thing as free titties"