Mogę tylko napisać że zdjęcia rewelacja. Pozostaje oglądać.
Rybaczek całkiem groźnie wygląda z tym dziobem;].
Mogę tylko napisać że zdjęcia rewelacja. Pozostaje oglądać.
Rybaczek całkiem groźnie wygląda z tym dziobem;].
Ptaszki są a gdzie robactwo??![]()
Dziękuję
Ptaszki robactwo wyjadłyNiewiele tych robali z Kostaryki mam, ale coś tam postaram się pokazać
Bazyliszek płatkogłowy z Rio Frio. Nazywany też jaszczurką Jezusa, ze względu na umiejętność biegania po wodzie.
2263.
2264.
2265.
2666.
2667.
Niesamowity okaz i zdjęcia!
To samiec i samica?
Świetna seria ptaków. Już przesortowalem Kenię I też będę coś wrzucał.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Ptaszki świetne. Szczególne wrażenie zrobił na mnie rybaczek amazoński 2259 - jego nieproporcjonalnie wielka głowa powoduje że wygląda jak składanka z dwóch różnych ptaków. Bazyliszki piękne zarówno pod względem kolorów jak i kształtu. Zauważyłem że temu z czubem i grzebieniem brakuje końca ogona - zastanawiam się czy tak jak nasze zwinki potrafi on odrzucić koniec ogona jako przynętę dla atakującego drapieżnika.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Tak, samiec i samica.
Obejrzę z przyjemnością
Tak, w momencie zagrożenia potrafią odrzucić ogon który wije i drga absorbując uwagę atakującego, fachowo to się nazywa autotomia.
Tu bazyliszki zwyczajne, już w innym miejscu sfotografowane i tez jeden z ubytkiem na ogonie.
2668.
2669.
2670.
2671.
2672. W trakcie fotografowania bazyliszków niespodziewanie pojawił się ibis, być może też chciał na nie zapolować. Nie mogłem się poruszyć, więc tylko portret z trzysetki
Bazyliszki zwyczajne wprawdzie mniej urodziwe od płatkogłowych ale też ciekawe. A portret ibisa świetny.
Pozdrawiam!
Trochę większe smoki z Kostaryki
2673.
2674.
2675.
2676.
2677.
Piękne i bardzo różnorodnie ubarwione. Jakiej wielkości były?
Pozdrawiam!