Ostatnie fotki z zlotu - trochę widoków, trochę architektury:
2144.
2145.
2146. Kościół parafialny pod wezwaniem Miłosierdzia Bożego na Toporowej Cyrhli wybudowany w latach 1988–2000, a konsekrowany w 2000. Parafia prowadzona przez księży marianów, którzy mają też pod swoją opieką kaplicę na Jaszczurówce (tam też odprawiają msze).
2147.
2148.
2149.
2150.
2151.
2152.
2153. Karczma w której w trakcie zlotu GGG miała miejsce zabawa integracyjna. Budynek podobno jeszcze w trakcie przygotowania do pełnienia swoich funkcji, ale do zabawy się już nadawał (przynajmniej tak mówili uczestnicy zlotu, którzy się "integrowali")
![]()
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
2152, pogoda nie zaszkodziła zdjęciu drewnianego domu, lekko sina tonacja dodała mu uroku.
TJ
Kolejne fotki turystyczne - tym razem powrót do klimatów jesiennych.
Wybrałem się na początku listopada w jedną z tras, które lubię i staram się przynajmniej raz w roku ponownie przejść - z Szczawnicy (lub okolic) na Wysoką. Tym razem trasę trochę zmieniłem i nie wracałem tym samym szlakiem do Szczawnicy.
Trasa była taka:
- Szczawnica -> Palenica (722 m n.p.m.) -> Szafranówka (742 m n.p.m.) -> Wysoki Wierch (898 m n.p.m.) - Durbaszka (934 m n.p.m.) -> Kapralowa Wysoka (935 m n.p.m.) -> Wysoka (1050 m n.p.m.) -> Kapralowa Wysoka - rezerwat Wysokie Skałki -> Uroczysko Zaskalskie (ok 970 m n.p.m.) -> przełęcz Rozdziele (803 m n.p.m.) - rezerwat Biała Woda - Jaworki , jakieś plus minus 23 km.
2159.
2160.
2161.
2162.
2163.
![]()
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 2.01.26 o 12:04
2170 ma fajny klimat i jeszcze z 2171 można by utworzyć super klimatyczne zjecie jakby dobrze pokręcić suwakami. Dużo ludzi w górach ? Mi się ciagle nie składa pojechać.
Ostatnio edytowane przez zis777 ; 2.01.26 o 20:32
W sumie to mógłbym coś popróbować w klimacie hdrowym - jakieś tam programy tego typu mam, chociaż szczerze prawdę powiedziawszy, efekty zabawy hdrami często mnie odrzucają. Może jeszcze przy możliwości użycia warstw to coś by wyszło ładnego...
Wtedy jak szedłem to dopiero na podejściu pod Kapralową (czy jak się ten szczyt nazywa) spotkałem kobietę z dwiema córkami, a tak to od pierwszego podejścia jeszcze w Szczawnicy nie spotkałem nikogo. Na wierzchołku Wysokiej jak zwykle kilka osób było, ale nie było jakiejś ciasnoty... (raz tak trafiłem, że było kilka kilkuosobowych grup i było trudno się poruszać na szczycie).
W niedzielę jak dobrze pójdzie to będę na wypadzie Gorlickiej Grupy Górskiej na Lackową.
Mamy iść z Izb na przełęcz Beskid, stamtąd na Lackową, z niej zejść na przełęcz Pułaskiego, stąd do cerkiewki w Bielicznej, następnie wyjście na Stożek, a z niego zejście do Izb. Tłumów na takiej trasie się nie spodziewam![]()
- no, chyba, że nasza ekipa będzie taka liczna.
Powrót do fajerwerków...
2175.
2176.
2177.
2178.
2179.
![]()
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 2.01.26 o 22:10