Pełzacz - wydaje mi się że ogrodowy, ale odróżnienie od pełzacza leśnego jest na tyle trudne że nie mam co do identyfikacji pewności:
3037.
Pełzacz - wydaje mi się że ogrodowy, ale odróżnienie od pełzacza leśnego jest na tyle trudne że nie mam co do identyfikacji pewności:
3037.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
[QUOTE=wyszomir;1448722]Np. tak?
3037a.
A gdyby wyjść z kwadratu? Myślę bardziej o pionowym kadrze. Nawet 3:2.
[QUOTE=PrzemekM;1448727]Wersję 3037a po przycięciu do proporcji 3:2 w pionie też rozważałem ale uznałem że w kadrze kwadratowym zarówno faktura pnia po lewej stronie jak i tła po prawej nie są monotonne i warto je zostawić. Poza tym na poziomym monitorze (a chyba znacząca większość z nas ma właśnie takie) pionowe kadry niezbyt wygodnie mi się ogląda. Ale oczywiście to tylko moja indywidualna opinia i nie koniecznie musi być słuszna![]()
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 5.09.25 o 08:59
Pozdrawiam!
Przepraszam, że jeszcze pociągnę, ale lubię rozmowy o fotografii.
Co do drzewa pełna zgoda. A gdyby tak po prostu tylko góry dodać? Jeżeli jest dostępna.
Ale Twoja opinia jest najważniejsza. Przede wszystkim Tobie zdjęcie ma się podobać. Ale zawsze można je np. wydrukować.
Pozdrawiam.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Pierwsza wersja pełzacza pasuje mi bardziej, kopciuszek w kwadracie też wygląda elegancko
Kaczuszki fajne
3040. Tak bywa jak się fotografuje obiektywem stałoogniskowym
3041.
Ależ nie masz za co przepraszać. Rozmowy o fotografii to jeden z najważniejszych celów istnienia naszego forum. Ostatnio było ich mało i warto się starać by było ich więcej.
Nie jest. Na 3037a wykorzystałem całą dostępną górę. Zostaje nieco niewykorzystanego dołu i znacznie więcej boków - ale dodawanie dołu lub przy tych proporcjach modela robienie poziomego kadru nie wydaje mi się dobrym pomysłem.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 5.09.25 o 20:40
Pozdrawiam!
@wyszomir fajne foty robisz. Na 3037a wyciąłbym tylko kawałek kory w PGR. Decyzja należy do Ciebie.