Dzięki za komentarz!
Dzięcioł duży - i ponieważ uważam że warto dyskutować o zdjęciach przedstawiam dwie propozycje kadrowania - w kwadracie i w pionie. Mi się bardziej podoba w kwadracie - a Wam?
3045a.
3045b.
Dzięki za komentarz!
Dzięcioł duży - i ponieważ uważam że warto dyskutować o zdjęciach przedstawiam dwie propozycje kadrowania - w kwadracie i w pionie. Mi się bardziej podoba w kwadracie - a Wam?
3045a.
3045b.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Młoda modraszka:
3046.
3047.
Pozdrawiam!
Młody kos:
3048.
Pozdrawiam!
Chwilę popatrzyłem. Mi rzadko podobają się kwadratowe zdjęcia, więc mogę być trochę "zbiasowany" w swojej ocenie. Wolę b.Uzasadnienie:
1. Mniej rozpraszających gałęzi.
2. Na obu ptaszek "wyrasta" z gałęzi i dla mnie lepiej to wygląda na pionowym.
A co gdyby (jeżeli jest materiał) na pionowym przesunąć ptaka lekko w prawo? Będzie mniej tej dolnej gałęzi, która trochę odciąga mój wzrok, a górna będzie tworzyła ramę.
Obie modraszki i kos bardzo fajne. Szczególnie podoba mi się 3047, czymś się zaciekawiła.![]()
Materiał oczywiście jest - przecież wersja 3045b powstała poprzez obcięcie boków z wersji 3045a. Proponuję abyś sam przyciął po swojemu i pokazał jak by to w/g Ciebie najlepiej wyglądało.
Pod gałęzią na której siedziała modraszką jest mały basenik - przyglądała się mu wybierając miejsce lądowania w celu kąpieli.
Dzięki za komentarz!
Pozdrawiam!
Faktycznie cieszą oko. Pięknie się prezentują z odbiciami w gładkiej wodzie.
Pierwiosnek:
3051.
Pozdrawiam!
Świetne zdjęcia bez wyjątku. Klimatyczne bardzo te z odbiciem w wodzie
3052. Moje ogródkowe drozda śpiewaka w kąpieli
Dzięki za komentarz!
Muchołówka szara:
3053.
Pozdrawiam!
Sikora uboga:
3054.
Pozdrawiam!