Dzięki za komentarze!
Rudzik 785 - sam rudzik piękny, natomiast tło trochę za bardzo bije po oczach. Wydaje mi się że było oświetlone dużo jaśniej od motywu.
Modraszka przed i po kąpieli:
786.
787.
788.
Dzięki za komentarze!
Rudzik 785 - sam rudzik piękny, natomiast tło trochę za bardzo bije po oczach. Wydaje mi się że było oświetlone dużo jaśniej od motywu.
Modraszka przed i po kąpieli:
786.
787.
788.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
789 skowronek
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
765, rudzik, listki w tle jakieś takie... podobają mi się.
TJ
@lisiajamka - przestanę chyba te Twoje "żyletki" oglądać, zaczynam mieć kompleksy, wszystkie moje foty wyglądają "mydlano"...
@wyszomir - fajne czubatki, u mnie ciężko spotkać, a to najładniejsza z sikor. Jak kondycja fizyczna po sesjach z 150-600mm?
Próbowałem dziś sfotografować pliszkę górską, ale bez sukcesu. Były bieliki, makolągwy, nawet grubodziób, ale tylko dziwonia ładnie zapozowała.
790 - dziwonia
791 potrzeszcz
Dzisiaj happy jestem, upolowałem derkacza. I nieważne czy bardzo ostry czy mniej ostry...
792 - derkacz
Trochę przesadziłeś z wyostrzaniem tego derkacza. Bardziej podobała mi się lekko nieostra dziwonia z ładną kompozycją, choć z trochę przepaloną trawą.
Ja również popełniłem coś mało ostrego, a w zasadzie nie tyle nieostrego, co zbyt daleko. Ale też się jaramUdało mi się upolować dudka. I już wiem, że na mojej miejscówce ma gdzieś gniazdo, więc liczę na to, że to nie pierwsze nasze spotkanie. Bardzo mocny crop.
793
A do tego młoda bogatka.
794
Ostatnio edytowane przez holeris ; 2.06.24 o 21:52
Robaki i astronomia: https://www.instagram.com/bugsandastronomy/
Co do tej najładniejszości to ja się nie mogę zdecydować między czubatką i modraszką
Kondycja... cóż... ciężki jak diabliDaje się z ręki fotografować pod warunkiem w miarę wygodnej pozycji (np. gdy siedząc próbowałem sfotografować czubatkę która siadła na gałęzi po prawej i pod znacznym kątem w górę ręce mi się mocno trzęsły i zdjęcia wyszły poruszone), ale utrzymać obiektywu w rękach w pozycji gotowej do fotografowania długo się nie da. A podnoszenie go w górę z pozycji spoczynkowej na kolach często albo trwa zbyt długo i ptak zdąży odlecieć albo co gorsza kończy się spłoszeniem ptaka
Chyba jednak skończy się to statywem i głowicą gimbalową (statyw i głowica już czekają, muszę tylko jeszcze pokombinować z montażem do głowicy celownika kolimatorowego bo jednak mocno się przydaje. Na dłuższe spacery chyba jednak zostawię 100-400.
A u mnie niestety pod względem gatunków wciąż te same... A dziwonia bardzo ładna aczkolwiek trochę więcej detalu na piórach by się przydało.
Pozdrawiam!
Kondycja... cóż... ciężki jak diabliDaje się z ręki fotografować pod warunkiem w miarę wygodnej pozycji (np. gdy siedząc próbowałem sfotografować czubatkę która siadła na gałęzi po prawej i pod znacznym kątem w górę ręce mi się mocno trzęsły i zdjęcia wyszły poruszone), ale utrzymać obiektywu w rękach w pozycji gotowej do fotografowania długo się nie da. A podnoszenie go w górę z pozycji spoczynkowej na kolach często albo trwa zbyt długo i ptak zdąży odlecieć albo co gorsza kończy się spłoszeniem ptaka
Chyba jednak skończy się to statywem i głowicą gimbalową (statyw i głowica już czekają, muszę tylko jeszcze pokombinować z montażem do głowicy celownika kolimatorowego bo jednak mocno się przydaje. Na dłuższe spacery chyba jednak zostawię 100-400..[/QUOTE]
wyszomir trochę mnie zmartwiłeś.
Ostatnio edytowane przez jkr ; 2.06.24 o 22:34
Pozdrawiam!