Ale za to jaka piękna akcja w kadrzeA co do jakości - jedyne co bym wolał inne to nieco mniej bijące po oczach tło. Na 7650 pasikonik bardzo ładnie pokazany w z nieszablonowej strony.
Dzięki za komentarze!
Kruszczyca w trzech kadrach:
7651.
7652.
7653.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Kolega bynajmniej nie jest nowicjuszem - wprawdzie na naszym forum zaczął prezentować swoje zdjęcia kilka dni temu ale pamiętam wiele jego świetnych zdjęć z nieistniejącego już niestety forum Makropasja.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
7649 - dowcipne w przekazie, zgrabne w ujęciu tematu, super.
7650 - zdjęcie-ornament, precyzyjne, czołowe, przedstawiające, może być użyte jako obraz na kafelku w specjalnej edycji - w jednym egzemplarzu, do łazienki ze złotą armaturą.
TJ
Dzięki za opinie i miłe słowa.
7654.
7655.
Gasteruption hastator – Zadziorek zbrojny.
Gatunek ten został dołączony do polskiej entomofauny w 2020 roku.
7655 - piękna błonkówka - chciałbym też mieć taką w swoim portfolio.
7654 - ostrość i kadr bardzo ładne ale światło trochę nie dopisało - jest trochę wypaleń, rzuca się w oczy brzydki refleks na górnej wardze.
Pozdrawiam!
To prawda Marku. Ogromną wagę przykładam do przepaleń i pewnie już nigdy nie znajdziesz. Wrzuciłem nie tą klatkę co trzeba. Nawet szum tu nie usunięty.
7656.
7657.
Paź 7656 - bardzo ładny klasyczny kadr, światło i kolory też bez zarzutu, przyjemna kolorystyka i faktura tła. Szkoda że nie wstawiłeś zdjęcia w większym rozmiarze - zapewne prezentowałoby się jeszcze lepiej.
Samica wojsiłki 7657 - kar bardzo ładny, sama modelka pięknie wyszła, tło wolałbym ciemniejsze. Domyślam się że efekt ten powstał ponieważ modelka była zacieniona natomiast tło oświetlone bezpośrednim światłem słonecznym.
Dziś dwa sprężyki - dla odmiany pionowe kadry:
7658.
7659.
Pozdrawiam!
Sprężyk dla mnie zdecydowanie 7658.
7660.
Gampsocleis glabra – Stepówka nadnidziańska.
Ściśle chroniona. Obecnie występuje prawdopodobnie tylko w jednym miejscu w Polsce.
7661.
Dorcadion scopolii – Taraniec paskowany
Gatunek wysokiego ryzyka, narażony na wyginięcie.
7662.
Spilomyia diophthalma – Mierzwica osowata.
Rzadka w całej Europie.
Dzięki za komentarz!
Trzymasz poziom - wszystkie trzy ostatnie bardzo dobre.
Mam tylko prośbę o zmianę koloru czcionki w opisach zdjęć - w przypadku przeglądania forum z użyciem stylu 'Oly ciemny' zdjęcia i opisy pokazują się na ciemnoszarym, niemal czarnym tle i numeracja zdjęć oraz komentarze są niemal niewidoczne. Domyślam się że nie zauważyłeś tego bo używasz domyślnego stylu 'Oly jasny'.
Wtyk straszyki:
7663.
Pozdrawiam!