Dzięki za komentarz!
7604 - ładny kadr, ale wydaje mi się trochę miękkie - chyba warto by nieco silniej podostrzyć po zmniejszeniu do forumowych rozmiarów.
7605 - dodałbym odrobinę dołu kosztem góry. Wolałbym tez nieco mniej pstrokate lub silniej rozmyte tło.
7606 - tu tło w/g mnie psuje efekt - odciąga uwagę od modela.
Jakaś złotka - niestety dokładnego gatunku nie potrafię zidentyfikować:
7607.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Samiec czaika jesiennego:
7608.
7609.
Pozdrawiam!
Dzięki @wyszomir za opinie
Zdjęcia robiłem ze sporej odległości, nie było jak się inaczej ustawić, żeby tła poszukać.
To teraz "profil prawy"
7610. Daleko
7611. Bliżej
7612. I całkiem blisko
![]()
Ważki fajne, ale to czaik jesienny mnie zauroczył![]()
Znam ten ból. Przy zdjęciach ważek jest jeszcze jeden problem - światło. Najłatwiej jest spotkać ważki w słoneczny dzień, ale słoneczne ostre światło nie sprzyja urodzie zdjęć. Niestety próba zacienienia ważki zazwyczaj kończy się jej ucieczką. Pozostaje czekać na odpowiedni moment kiedy chmurka na moment przysłoni słońce - a czasem można bardzo długo na to czekać...
Z ostatniej wstawki najlepsze w/g mnie 7611. 7612 też bardzo fajne kadrowo, ale na 7611 ładniejsza kolorystyka tła. Wszystkie nieco silniej bym podostrzył po zmniejszeniu.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dzięki za miłe słowa!
Borczyniec owocowy:
7613.
7614.
Pozdrawiam!
7618.
![]()
Pozdrawiam,
mado
7618 Niezła baletnica z tej wazki. Chwycona w decisive moment.
TJ
7618 - bardzo ładne światło. Zastanawiałbym się nad poziomym kadrem - z mniejszą ilością góry i dołu. Szkoda też że na zdjęciu tego pióronoga nie udało się zmieścić w głębi ostrości odwłoka.
Modliszka w trzech odsłonach:
7619.
7620.
7621.
Pozdrawiam!